تاریخ انتشار: پنجشنبه 1405/03/14 - 04:20
کد خبر: 557556

ادامه توافقات بدون ضمانت و بی اثر در لبنان

ادامه توافقات بدون ضمانت و بی اثر در لبنان

برای بار دوم در کمتر از دو ماه گذشته آمریکا بار دیگر از توافق آتش‌بس در لبنان خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ وزارت خارجه آمریکا بامداد امروز پنج‌شنبه اعلام کرد که اسرائیل و لبنان، پس از دور چهارم مذاکرات با میانجی‌گری آمریکا، بر اجرای آتش‌بس میان دو طرف توافق کرده‌اند.

بر اساس این بیانیه سه‌جانبه که پس از نشست دو روزه میان نمایندگان لبنان و اسرائیل در ساختمان وزارت خارجه آمریکا منتشر شد، دو طرف بر اجرای آتش‌بس به توافق رسیدند.

اما آمریکا در حالی از توافق آتش‌بس میان لبنان و رژیم اسرائیل خبر داده که پیش از این نیز در 16 آوریل 2026 (27 فروردین 1405) از توافق اولیه آتش‌بس 10 روزه میان لبنان و اسرائیل خبر داده بود، توافقی که هیچ وقت عملی نشد.

با این حال دونالد ترامپ در سوم اردیبهشت، به شکل یکطرفه از تمدید سه‌هفته‌ای آتش‌بس خبر داد.

در این میان که همزمان حملات و تجاوزات رژیم اشغالگر به لبنان ادامه داشت، دولت آمریکا در 25 اردیبهشت، دوباره به شکل یکطرفه، آتش‌بس ادعایی خود را 45 روز دیگر تمدید کرد.

توافق امروز نیز در واقع همان توافق قبلی است که بر اساس آن قرار بود حزب‌الله از جنوب رود لیتانی عقب‌نشینی و رژیم اشغالگر حملات خود را متوقف کند اما در عمل هیچ‌کدام از بندها اجرا نشد.

اما طبق متن منتشر شده از سوی وزارت خارجه آمریکا، ادعا شده است که اجرای آتش‌بس منوط به «توقف کامل آتش از سوی حزب‌الله و خروج تمامی عناصر این گروه از منطقه جنوب رود لیتانی» است که در واقع از حزب‌الله خواسته شده در حالیکه همچنان خاک لبنان در اشغال رژیم اسرائیل قرار دارد، دست از حملات بردارد.

در بخشی از این بیانیه که کاملا طبق رضایت رژیم اشغالگر اسرائیل تنظیم شده، آمده است که توقف جنگ در لبنان صرفا باید در چارچوب مذاکرات لبنان و اسرائیل با میانجی‌گری آمریکا انجام شود؛ یعنی به شکل غیرمستقیم ادعا شده است که ایران نباید توافق خود با آمریکا را به منوط به آتش‌بس در لبنان بداند.

طبق این بیانیه همچنین دو طرف بر «تسریع در ایجاد مناطق تعیین‌شده‌ای که در آن‌ها نیروهای مسلح لبنان کنترل انحصاری سرزمین را در دست داشته باشند، با کنار گذاشتن تمامی گروه‌های مسلح غیر وابسته به دولت» توافق کرده‌اند.

در این دور از مذاکرات، هیأت لبنانی شامل نماینده رئیس‌جمهور لبنان، سفیر لبنان در آمریکا و معاون سفیر و وابسته نظامی بود. در مقابل، هیأت اسرائیلی نیز از سفیر این رژیم در آمریکا، معاون مشاور امنیت ملی و چند مقام نظامی و امنیتی تشکیل شده بود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هشدار صریح و جدی ایران در شورای حکام آژانس
رئیس دفتر رهبر شهید: رهبر شهید در دنیا بی‌نظیر و جامع فضایل بودند
شرکت‌های هواپیمایی جهان در آستانه افزایش قیمت بلیت
تحلیلگر هلندی: ترامپ به ایران باخت
توسعه کریدورهای تجاری گام مهم برای خنثی سازی محاصره
رسانه عبری: ترامپ به دنبال روزنه‌ای برای فرار از جنگ با ایران است
قدردانی وزیر کشور از نقش فعال پاکستان در میانجی‌گری
رضایی: ایران دیگر در برابر هیچ شرارت و بی‌نظمی خویشتن‌داری نمی‌کند
آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران در سال تحصیلی جدید
اعلام آمادگی روسیه برای بازسازی زیرساخت‌های آسیب‌دیده ایران در جنگ
پزشکیان: امروز بیش از هر زمان به مدارا و همکاری نیاز داریم
پاسخ کوبنده حزب‌الله: ۲۵ عملیات نظامی در یک شبانه‌روز
برنامه توسعه گردشگری دریامحور در جنوب کشور
نسخه جدید دولت برای رونق گردشگری داخلی
مشاور ارشد سیاست‌گذاری هوش مصنوعی هم کابینه ترامپ را ترک می‌کند
ستارگان فوتسال ایران برای بزرگداشت شهید امیر موسوی به قم می‌آیند
صدای انفجار در خارک مربوط به خنثی سازی مهمات است
محکومیت جنایات رژیم اسرائیل توسط بزرگترین گروه مسلمانان در آمریکا
چمران: حمل‌ونقل عمومی رایگان بدون تأمین منابع به توسعه آن آسیب می‌زند
مومنی: ایران به دنبال افزایش تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با پاکستان است
چمران: حمل‌ونقل عمومی رایگان بدون تأمین منابع به توسعه آن آسیب می‌زند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top