تاریخ : 1393,یکشنبه 08 تير12:30
کد خبر : 133962 - سرویس خبری : خبرهای ویژه

یک استیضاح اشتباهی در راه است؟!

سر جمع این اقلام می‌شود: یک میلیارد و سیصد و نوزده میلیون دلار. (1.319.000.000 دلار)، اگر هر دلار را هم 3150 تومان بازار آزاد در نظر بگیریم می‌شود: 4.154.850.000.000 تومان! ناقابل. البته این برای دو ماه از سال است، ‌این را هم توجه داشته باشید.

خبرنامه دانشجویان ایران: نگاهی به آمار واردات در دوماهه اول سال اطلاعات جالبی بدست می دهد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بر اساس آمار گمرک محصولات کشاورزی در صدر واردات این دوماه است.

در دو ماهه نخست سال جاری گندم با 495 میلیون دلار بیشترین سهم را در بین کالاهای وارداتی کشور به خود اختصاص داد.خودروهای با حجم موتور 1000 تا 1500 سانتیمترمکعب با 263 میلیون دلار و کنجاله سویا با 240 میلیون دلار رده‌های دوم و سوم عمده‌ترین کالاهای وارداتی ایران را به خود اختصاص دادند. ضمن اینکه برنج با 235 میلیون دلار،‌ روغن خام سویا با 172 میلیون دلار، ذرت دامی با 161 میلیون دلار، شکر تصفیه نشده با 144 میلیون دلار، قطعات گوشت بی استخوان یخ زده با 112 میلیون دلار، دستگاههای گیرنده فرستنده تلفن همراه به استثنای BTS با 108 میلیون دلار و محصولات آهنی و فولادی با 93 میلیون دلار رده‌های چهارم تا دهم عمده‌ترین کالاهای وارداتی ایران را در دو ماهه نخست 93 بدست آوردند.در بین این اقلام بیشترین رشد واردات مربوط به شکر تصفیه نشده به میزان 141.11 درصد، قطعات گوشت بی استخوان یخ زده به میزان 302.97 درصد و دستگاههای گیرنده فرستنده تلفن همراه به استثنای BTS به میزان 14 هزار و 709 درصد بوده است.در این بین بیشترین افت واردات نیز مربوط به کنجاله سویا به میزان 26.8 درصد و برنج به میزان 36.23 درصد بوده است.

اما گندم با 495 میلیون دلار در صدر واردات قرار دارد. ضمن اینکه برنج با ۲۳۵ میلیون دلار،‌ روغن خام سویا با ۱۷۲ میلیون دلار، ذرت دامی با ۱۶۱ میلیون دلار، شکر تصفیه نشده با ۱۴۴ میلیون دلار، قطعات گوشت بی استخوان یخ زده با ۱۱۲ میلیون دلار؛ در رتبه‌های بعدی.

سر جمع این اقلام می‌شود: یک میلیارد و سیصد و نوزده میلیون دلار. (1.319.000.000 دلار)، اگر هر دلار را هم 3150 تومان بازار آزاد در نظر بگیریم می‌شود: 4.154.850.000.000 تومان! ناقابل. البته این برای دو ماه از سال است، ‌این را هم توجه داشته باشید.

این عدد نشان می‌دهد که یک بازار بزرگ مصرف کالاهای کشاورزی در کشورمان وجود دارد که در حال حاضر توسط تولید خارجی پر می‌شود در حالیکه این بازار باید در اختیار تولید کننده داخلی باشد.

با این بازار ظرفیت اشتغال تعداد بسیاری از افراد در حوزه کشاورزی وجود دارد.

چندی پیش خبر خوبی از اقدامات به جای وزیر جهاد منتشر شد و اینکه تصمیمات وی در افزایش خرید تضمینی گندم به طوریکه تا الان بیش از 3 میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده است؛ اما باید بدانیم که رسیدن به قله مطلوب در کشاورزی مسیر طولانی دارد و باید به صورت مستمر این راه و مسئولان پیمودن راه، رصد شوند.

مجموع خرید این میزان گندم به مبلغ ۳۲ هزار و ۲۹۶ میلیارد ریال بوده که تاکنون بخش عمده آن به حساب گندمکاران واریز شده و مابقی نیز تامین و به حساب کشاورزان واریز خواهد شد.
هم اکنون خرید تضمینی گندم در ۲۷ استان کشور در حال انجام است و بنا به گفته مسئولان طی این مدت ۴۹۲ هزارو ۶۱۳ محموله گندم به ۵۰۴ هزار مرکز خرید تحویل داده شده است و خرید تضمینی گندم در سراسر کشور تا پایان شهریور ماه و برای برخی مناطق تا اواخر مهرماه سالجاری ادامه خواهد داشت.

گفتنی است سال گذشته ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان سراسر کشور خریداری شده بود.

در این میان اما برخی از نماینده‌های مجلس طرح استیضاح وزیر جهاد را آماده کرده‌اند و گویا 30 نفر هم امضا کرده‌اند.

 رحیم زارع نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی ‌از کلید خوردن طرح استیضاح وزیر جهاد کشاورزی خبر داد.

به گفته وی تاکنون 30 نفر از وکلای ملت طرح استیضاح وزیر جهاد کشاورزی را به امضا رسانده‌اند.

جالب اینجاست که این نمایندگان مشکلات یک قرن اخیر کشاورزی ایران را لیست کرده‌اند و از اینکه در دوران چند ماه وزارت آقای حجتی برطرف نشده است، شکایت دارند. واقعا اگر این نمایندگان عملکرد وزیر راه و شهرسازی و یا عملکرد وزیر صنعت، معدن و تجارت را ببینند، چه کار خواهند کرد؟


کد خبرنگار : 22