تاریخ : 1348,پنجشنبه 11 دي07:00
کد خبر : 178 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

گلایه `سایت رضایی` از مشاوران کروبی به خاطر شکست از احمدی نژاد

در این گفت‌‌وگو که به قید قرعه، نخست حجت‌الاسلام و المسلمین کروبی آغاز به سخن کرد، این بار او بود که با طرح دو مسأله ‌هاله نور و قضیه ربوده شدن رئیس‌جمهور در عراق، تلاش کرد تا فضای جلسه را به دلخواه خود در دست گرفته و دکتر احمدی‌نژاد را به پاسخگویی به این دو مورد وادار کند.

خبرنامه دانشجویان ایران:مناظره شب گذشته مهدی کروبی و محمود احمدی‌نژاد، هر چند در فضایی متفاوت از سه مناظره گذشته برگزار شد، اما آنچه باز هم کمتر بدان پرداخته شد، برنامه‌های دو نامزد محترم برای اداره کشور در چهار سال آینده بود.

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران به نقل از«تابناک» در این گفت‌‌وگو که به قید قرعه، نخست حجت‌الاسلام و المسلمین کروبی آغاز به سخن کرد، این بار او بود که با طرح دو مسأله ‌هاله نور و قضیه ربوده شدن رئیس‌جمهور در عراق، تلاش کرد تا فضای جلسه را به دلخواه خود در دست گرفته و دکتر احمدی‌نژاد را به پاسخگویی به این دو مورد وادار کند.

آنچه اما بر خلاف میل کروبی اتفاق افتاد، پاسخی بود که احمدی‌نژاد در حد چند ثانیه به آن داد و با گفتن اینکه این مسأله ـ‌هاله نور ـ ساختگی است و درست نیست، بحث را به سمت تشریح عملکرد دولت خود بر پایه آمار تغییر داد.

بنا بر این گزارش، در طول این مناظره، آنچه بیش از هر چیز دیگر مشهود بود، از یک سو تلاش احمدی‌نژاد برای استفاده بهینه از وقت خود در راستای توضیح و تشریح عملکرد چهار ساله خویش ـ احتمالا با تحلیل و بررسی بازخوردهای مناظره اولش ـ و از سوی دیگر، تلاش کروبی برای کشاندن بحث به همان جهتی بود که احمدی‌نژاد در مناظره با مهندس موسوی از آن بهره گرفت.

در واقع احمدی‌نژاد احتمالا با توصیه اطرافیانش به این نتیجه رسیده بود که بهترین فرصت برای طرح موفقیت‌های دولتش، همین مناظره خواهد بود، چرا که او در مناظره نخست با به حاشیه رفتن فضا، عملا به این مسائل نپرداخته بود و از سوی دیگر فضای مناظره آخر نیز تا اندازه‌ای غیرقابل پیش‌بینی می‌نمود.

از سوی دیگر، کروبی با توجه به طرز برخورد و نحوه ورود به بحث احمدی‌نژاد در مناظره نخست، شاید این گونه گمان می‌کرد که با طرح چنین مسائلی، می‌تواند فضای مناظره را به سمت ضعف‌ها و نواقص جزیی و کلی احمدی‌نژاد و دولت او تغییر دهد، کما اینکه تا اندازه‌ای موفق به این کار شد.

نکته مهم اما در این مسأله، ضعف اطرافیان کروبی در مشاوره و طراحی پرسش‌های مستدل و مستند از رئیس جمهور بود، چرا که عملا شیخ اصلاحات را وارد مسائلی کرد که با توجه به مصادیق آمده، حتی با طفره رفتن احمدی‌نژاد نیز آنچنان که باید دستاورد تبلیغاتی خاصی برای وی به همراه نداشت که صد البته این مسأله به ضعف اتاق فکر کروبی و سطحی‌نگری آنها برخواهد گشت.

به هر روی، به نظر می‌رسد در این مناظره محمود احمدی‌نژاد با یک محاسبه قبلی، باز هم فضای جلسه را از آن خود کرد و با بی اهمیت جلوه دادن مباحث مطروحه از سوی کروبی، به آنچه می‌خواست رسید و در لابلای ارایه آمار و شواهد در تأیید مسیر حرکت دولت خود، طرف مقابل را با پرسش‌های روبه‌رو کرد که با توجه به عدم پرداخت مناسب از سوی رقیب، به هدف خود مبنی بر مخدوش نشان دادن چهره کروبی چه به عنوان یک سیاستمدار و چه در حوزه مسائل مالی و زندگی شخصی او دست یافت.

گفتنی است، سیر کردن در یک فضای کاملا سیاسی و بدون عمق از سوی اطرافیان کروبی، سبب شد که او حتی نتواند با چند سند و مدرک معتبر و خدشه ناپذیر، رقیب خود را به چالشی جدی در حوزه مسائل مدیریتی، اقتصادی و سیاست خارجی بکشاند و اثر روانی و تبلیغاتی مطلوب خویش را بهره برداری کند.