تاریخ : 1395,دوشنبه 26 مهر22:15
کد خبر : 213153 - سرویس خبری : فناوری اطلاعات

سرنوشت سرویس آپارات در هاله ای از ابهام

شنیده‌ها حاکی از آن است که سازمان صدا و سیما از سایت آپارات، آپارات کودک و سایت سینمای خانگی آپارات فیلیمو شکایت کرده است. این سرویس‌های پخش کننده ویدیو که صدا و سیما علیه آنها اقدام کرده است، زمینه استفاده از محتوای داخلی مناسب را بر بستر شبکه ملی اطلاعات فراهم می‌آورند.

خبرنامه دانشجویان ایران: شنیده‌ها حاکی از آن است که سازمان صدا و سیما از سایت آپارات، آپارات کودک و سایت سینمای خانگی آپارات فیلیمو شکایت کرده است.  این سرویس‌های پخش کننده ویدیو که صدا و سیما علیه آنها اقدام کرده است، زمینه استفاده از محتوای داخلی مناسب را بر بستر شبکه ملی اطلاعات فراهم می‌آورند.

به گزارش سرویس فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ چند روز پیش خبر شکایت صدا و سیما از سرویس ویدیویی آپارات به گوش رسید و دیروز زمزمه‌هایی مبنی بر تعطیلی آپارات و حذف اپلیکیشن‌های این سرویس از روی سایت‌های رسمی ارایه‌دهنده نرم‌افزارهای موبایل در شبکه‌های اجتماعی رواج یافت. اما اکنون به نظر می‌رسد این شایعه‌ها کم‌کم دارند رنگ واقعیت به خود می‌گیرند.

حسام آرمندهی؛ مدیرعامل کاف‌بازار با تایید خبر حذف کلیه اپلیکیشن‌های آپارات از جمله آپارات، آپارات کودک و فیلمیو از روی کافه‌بازار؛ علت آن را دستور بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه عنوان کرد. صدا و سیما چندی پیش از آپارات به خاطر انتشار برخی محتوای انحصاری این سازمان شکایت کرده بود و مدعی شده آپارات نباید فیلم و دیگر محتوای پخش شده از کانال‌های مختلف صدا و سیما را روی سرویس‌های ویدیویی خود پخش کند.

آرمندهی؛ مدیرعامل کافه‌بازار در شبکه‌ اجتماعی خودش عنوان کرده پیگیر این موضوع هستند و شکایت خود را از این اتفاق به معاون ویژه دادستان کل کشور ارایه کردند چون این اتفاق تاثیرات بدی هم برای کافه‌بازار و هم برای آپارات و دیگر سرویس‌دهنده‌ها خواهد داشت. لازم به ذکر است هنوز خبر رسمی درباره دلایل حذف اپلیکیشن‌های آپارات از روی کافه‌بازار منتشر نشده است و آپارات نیز موضوع‌گیری رسمی نداشته است. باید منتظر ماند و دید دعوای رسانه‌ای صدا و سیما با آپارات بر سر حق پخش محتوا در روزهای آینده چه نتایجی در پی دارد تا دیگر سایت‌ها و سرویس‌دهنده‌ها نیز تعیین تکلیف شوند. حال سوال اینجاست که چه کسانی فضای برخورداری از محتوای سالم را به حذف این رسانه‌ها ترجیح می‌دهند و شکایت می‌کنند؟ و چه کسانی به دنبال تضعیف سرویس‌های داخلی و تقویت و حمایت از سرویس‌های خارجی در رسانه‌ی ملی هستند؟

فرض کنیم صدا و سیما با این تصور که انحصار صوت و تصویر را در اختیار دارد، آپارات را که یوتیوب ایران است، از فعالیت بازدارد. آیا در چنین حالی، مردم به شبکه‌های صدا و سیما به عنوان گزینه جایگزین مراجعه می‌کنند یا شبکه‌های خارجی و کانال‌های بی‌هویت و بی‌نام و نشانی که معلوم نیست چه کسانی اداره‌شان می‌کنند برنده این دعوا خواهند شد؟

با این حال این شکایت کمی عجیب به نظر می‌رسد و دلیل آن نیز در حال حاضر مشخص نیست ولی ظاهرا صدا و سیما با تلاش برای متوقف کردن فعالیت این سرویس در نظر دارد مخاطبان خود را از دست نداده یا مخاطبان این سایت‌ها را به سمت شبکه‌های صدا و سیما بکشد.