تاریخ : 1395,دوشنبه 03 آبان17:43
کد خبر : 213836 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

بانک سرمایه: فساد ۸ هزارمیلیاردی ربطی به ما ندارد

فساد ۸ هزار میلیاردی در صندوق ذخیره فرهنگیان درحالی دامن بانک سرمایه را گرفته که مدیران فعلی این بانک معتقدند این فساد مربوط به این بانک نمی شود.

خبرنامه دانشجویان ایران: هنوز هیاهوی حقوق های نجومی و کشف فساد بزرگ در یکی از بانک‌های نیمه خصوصی کشور نخوابیده بود که خبر آمد فساد دیگری در صندوق ذخیره فرهنگیان کشف شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از تسنیم، ابعاد این فساد گرچه بعد از تحقیق و تفحص از مجلس رسانه ای شد ولی با ورود دستگاه قضا به پرونده چند تن از مدیران متخلف نیز بازداشت شده اند.

حجت‌الاسلام اژه ای سخنگوی قوه‌قضاییه روز گذشته در جمع خبرنگاران در تشریح جزئیاتی از این پرونده گفت: تا این لحظه 8 نفر در خلال رسیدگی به این پرونده بازداشت شدند و تخفیفات در خصوص آن ادامه دارد. البته ممکن است برخی از بازداشت‌شدگان با قرار وثیقه آزاد شوند و یا افراد دیگری تحت تعقیب قرار گیرند.

همچنین ابتدای هفته خبر دیگری از دستگاه قضا منتشر شد که حکایت از بازداشت دو تن از مدیران بانک سرمایه داشت؛ شنبه هفته جاری دادستان تهران از رسیدگی پرونده بانک سرمایه در دادسرای پولی – بانکی و بازداشت دو متهم مرتبط با این بانک خبر داد.

دولت آبادی با تصریح به این که در تمام پرونده‌های مرتبط با فساد اقتصادی، بانک‌ها به طور مستقیم و غیرمستقیم نقش دارند، به عنوان نمونه، به پرونده‌های مربوط به گروه امیرمنصور آریا، بابک زنجانی، برادران روزچنگ، صندوق ذخیره فرهنگیان، بانک تجارت کرمان، بانک سرمایه، بانک دی و تعاونی اعتبار ثامن‌الحجج اشاره کرد و در خصوص نقش بانک‌ها در تشکیل چنین پدیده‌هایی اظهار داشت: در تمامی این پرونده‌ها بخشی از جرایم در بستر بانک‌ها رخ داده یا مدیران بانک‌ها در ارتکاب جرایم دخیل هستند یا تسهیلات اعطایی از سوی بانک‌ها یا مؤسسات پولی زمینه‌ساز فساد بوده و یا فقدان نظارت تسهیل کننده جرایم ارتکابی بوده است.

هرچند هنوز ابعاد کامل پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و ارتباط با بانک سرمایه با این موضوع از سوی دستگاه های نظارتی تشریح نشده است اما مدیران فعلی بانک سرمایه با اطمینان از عدم ارتباط این بانک با موضوعات صندوق ذخیره سخن می گویند.

مدیرعامل بانک سرمایه از بازداشت یکی از مدیران سابق این بانک در 5-6 ماه گذشته خبر داد و گفت: مدیری که در ماه های گذشته بازداشت شده عضو هیات عامل نبوده است. ولی افرادی که به تازگی دستگیر شده اند جزو مدیران جدید و فعلی بانک نیستند.

صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان بزرگترین هلدینگ اقتصادی کشور در سال 73 با هدف ارائه خدمت به‌ویژه در ایام بازنشستگی فرهنگیان پا به عرصه وجود گذاشت و سرمایه‌ آن با کسر 5 درصد از حقوق فرهنگیان و واریز 5 درصد سهم دولت کسب شده است و طبق گفته مسئولان صندوق فرهنگیان، ماهانه در مجموع حدود 19 میلیارد تومان از حقوق فرهنگیان وارد این صندوق می‌شود.

وی با تأکید براینکه تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان ارتباطی به بانک سرمایه ندارد، گفت: در صحبت های دیروز آقای اژه ای هم ایشان نام بانک سرمایه را نیاورده بودند ولی رسانه ها در کنار نام صندوق ذخیره فرهنگیان از نام بانک هم استفاده کردند.

مدیرعامل بانک سرمایه ضمن اشاره به اینکه این بانک تخلفاتی در تشکیل پرونده اعتباری داشته که توسط افراد سابق صورت گرفته است، افزود: اما این تخلفات موجب نمی شود که بانک سرمایه در وصول مطالبات خود به ناکامی برسد. پول های رفته به بانک بازمی گردد و با متخلفان برخورد می شود هرچند که تا کنون برخوردهایی شده است.

مدیرعامل بانک سرمایه همچنین در واکنش به وجود 7 هزار میلیارد تومان معوقات سوخت شده در این بانک با رد خبرهای اعلام شده گفت: 7 هزار میلیارد تومان معوقات غیرقابل وصول نداریم . مطالبات بانک وصول شدنی است ولی این رقم را تأیید نمی کنیم.

وی البته درباره اینکه در بانک سرمایه به فردی 3900 میلیارد تومان وام پرداخت شده است گفت: هیچ بدهکار حقیقی و حقوقی در بانک سرمایه با این رقم نداریم.


کد خبرنگار : 37