تاریخ : 1396,شنبه 26 فروردين13:35
کد خبر : 232549 - سرویس خبری : اخبار آزمون دانشگاه آزاد

حاشیه‌های برگزاری آزمون دکتری تکرار می‌شود؟

دانشگاه آزاد؛ و اینبار انتخاب رشته «مستقل» داوطلبین دکتری

اعلام این خبر باعث سوالات زیادی درباره این اقدام دانشگاه آزاد شد، جمعی از دانشجویان در تماس با «خبرنامه دانشجویان ایران» خواستار بررسی این موضوع شدند. طبق بررسی های صورت گرفته، طبق قانون سنجش و پذیرش دانشجو که ابتدای سال گذشته تصویب شد، فرآیند پذیرش، سنجش و برگزاری آزمون در دوره تحصیلات تکمیلی در اختیار وزارت علوم و وزارت بهداشت است

خبرنامه دانشجویان ایران: در حالی که ماجرای نام نویسی از داوطلبین دکتری سال 96 با حاشیه های زیادی همراه بود، انتخاب رشته داوطلبین دکتری نیز به نظر میرسد با واکنش های زیادی روبرو خواهد شد.

به گزارش خبرنگار صنفی - آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ چهارشنبه گذشته بود که معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد گفت: انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی سال ۹۶ این دانشگاه به صورت جداگانه برگزار می‌شود.

فرهاد حسین زاده لطفی در گفتگو با مهر گفت: طبق هماهنگی صورت گرفته با سازمان سنجش و وزارت علوم مقرر شد دفترچه شماره ۲ توسط دانشگاه آزاد اسلامی در هفته آینده منتشر شود. تمامی داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در آزمون ورودی دوره دکتری نیمه متمرکز (PhD) سال ۹۶ که در اسفند ۹۵ توسط سازمان سنجش برگزار شد، می توانند همزمان با انتخاب رشته سازمان سنجش، برای پذیرش در دانشگاه آزاد اسلامی به صورت جداگانه به سامانه اینترنتی به نشانی Azmoon.org مراجعه کرده و انتخاب رشته کنند.

اعلام این خبر باعث سوالات زیادی درباره این اقدام دانشگاه آزاد شد، جمعی از دانشجویان در تماس با «خبرنامه دانشجویان ایران» خواستار بررسی این موضوع شدند.

طبق بررسی های صورت گرفته، طبق قانون سنجش و پذیرش دانشجو که ابتدای سال گذشته تصویب شد، فرآیند پذیرش، سنجش و برگزاری آزمون در دوره تحصیلات تکمیلی در اختیار وزارت علوم و وزارت بهداشت است: "شرکت داوطلب در آزمون آغاز و با بررسی سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری، انجام مصاحبه علمی و سنجش عملی تکمیل و با اعلام نتایج قبولی توسط وزارتین از طریق سازمان سنجش آموزش کشور و مرکز سنجش آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پایان می یابد".

این بند از قانون سنجش و پذیرش در ابتدای راه برگزاری آزمون دکتری با حواشی خاصی روبرو شد که در نهایت دانشگاه آزاد مجبور به پذیرش آن شد. اما آیا در مسئله تعیین رشته ها هم همین مسئله وجود دارد.

قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی، در تاریخ 18/12/1394 در مجلس شورای اسلامی تصویب شده (اینجــا)

و اصلاحیه آن هم در تاریخ 5/2/1395 به دولت ابلاغ شده است. (اینجــا)

بر اساس ماده 7 این قانون، دولت باید پس از سه ماه، آیین نامه اجرایی آن را تصویب میکرده است اما با گذشت بیش از 11 ماه، هنوز این کار انجام نشده است. بالاخره بعد از 10 ماه، پیش نویس آیین نامه اجرایی، در تاریخ 1/12/1395 آماده شد اما هنوز توسط دولت تصویب نشده است. (اینجــا)

به نظر می رسد دانشگاه آزاد با توجه به این موارد، اقدام به انتخاب رشته دانشجویان دکترای 1396، به طور مستقل کرده است، مسئله ای که به نظر می رسد طی روزهای آینده با واکنش هایی از سوی وزارت علوم و سازمان سنجش روبرو شود.

طرح «تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد»
این مسئله در حالی است که طبق متن طرح «تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد» که توسط نمایندگان مجلس اواخر اسفندماه سال 95 منتشر شد (اینجــا)، از این دانشگاه پرسیده شده بود: "دلیل ثبت‌نام متقاضیان مقطع کارشناسی ارشد به صورت مستقل برخلاف قانون مصوب مجلس و اخذ وجوه از دانشجویان چیست؟"

موضع رسمی دانشگاه آزاد درباره قانون سنجش و پذیرش
همه این مسائل در حالی اتفاق می افتد که  حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اواخر آذرماه با اشاره به تصویب طرح سنجش و پذیرش در مجلس گفت: برای ما کاملا مشخص شده است، طرحی که به تازگی در دستور کار مجلس قرار دارد و برخی از مفاد آن نیز در صحن علنی به تصویب رسید، بر علیه دانشگاه آزاد طراحی شده است.

رئیس دانشگاه آزاد بیان کرد: به نظر می رسد یک اراده سیاسی در پس این طرح نهفته است و علی رغم طرح های دارای فوریت مجلس این طرح نیز در دستور بررسی قرار گرفت. از سوی دیگر از گفته های موافقان طرح نیز چنین مشخص می شود که آنها به دنبال ایجاد سد در مقابل توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی هستند.

میرزاده افزود: با این وجود اگر این طرح به عنوان قانون به ما ابلاغ شود نمی توانیم در مقابل آن موضع منفی داشته باشیم اما امیدواریم دولت با تمهیداتی باعث وارد شدن حداقل خسارت به دانشگاه آزاد شود.


کد خبرنگار : 16