تاریخ : 1396,چهارشنبه 31 خرداد20:23
کد خبر : 238820 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

زنجان رکورد تولید زیتون را در جهان شکست

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه سال گذشته با تولید ۴۲ هزار تن زیتون رکورد جهان را شکستیم, گفت: میانگین تولید سالانه زیتون در جهان ۱.۵ هزار تن و در طارم ۴.۵ هزار تن است.

خبرنامه دانشجویان ایران: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه سال گذشته با تولید ۴۲ هزار تن زیتون رکورد جهان را شکستیم, گفت: میانگین تولید سالانه زیتون در جهان ۱.۵ هزار تن و در طارم ۴.۵ هزار تن است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم, حسین جعفری امروز در جلسه شورای گفت‌وگوی استانی بخش خصوصی و دولت اظهار داشت: از 104 هزار هکتار اراضی زیر کشت زیتون در کشور 21 درصد متعلق به استان زنجان است و استان زنجان رتبه نخست در تولید زیتون و سطح زیر کشت زیتون کشور را دارد.

وی افزود: در ابتدای دهه 70 در استان یک هزار و 230 هکتار اراضی زیتون وجود داشت و این رقم امروز به 19 هزار رسیده است که 13 هزار هکتار از این باغات بارور هستند.

جعفری با بیان اینکه سال گذشته با تولید 42 هزار تن زیتون رکورد جهان را شکستیم, عنوان کرد: میانگین تولید سالانه زیتون در جهان 1.5 هزار تن و در طارم 4.5 هزار تن است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با انتقاد از پایین بودن مصرف روغن زیتون در کشور گفت: مصرف سالانه روغن زیتون در کشور حدو 45 گرم است این در حالی است که مصرف سالانه آن در جهان 17 کیلوگرم است.

وی با اشاره به ساماندهی مرکز تکثیر و نهالستان‌های زیتون ابراز کرد: تمامی نهال‌های شناسنامه‌دار زیتون کشور از استان زنجان منتقل شده‌اند.

جعفری با بیان اینکه از سال 74 تاکنون هشت واحد به واحدهای روغن‌کشی استان افزوده شده است, عنوان کرد:هزار کارگاه سنتی و خانگی فرآوری زیتون در استان وجود دارد که 159 واحد موفق به اخذ تسهیلات شده اند.

وی با بیان اینکه 60 درصد قیمت زیتون ناشی از برداشت دستی آن است, گفت: با مکانیزه شدن برداشت زیتون قیمت آن کمتر شده و جایگاه زیتون استان ارتقا می‌یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان ایجاد برند مناسب برای زیتون استان و محدود کردن کارگاه‌های سنتی فرآوری زیتون را که در حال افزایش‌اند را از اقدامات مناسب برای بهبودی فرآوری این محصول برشمرد و گفت: میوه زیتون و روغن زیتون تنها محصول درخت زیتون نیستند بلکه حدود 28 محصول جانبی دیگر برای زیتون وجود دارد.

وی با بیان اینکه 60 درصد ایستگاههای به‌زراعی کشور در ایستگاه تحقیقاتی طارم جای گرفته اند، افزود: مسئله آب از نظر کمی و کیفی مهمترین چالش شهرستان طارم است.