تاریخ : 1396,دوشنبه 04 دي15:25
کد خبر : 253643 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

گزارش حقوق شهروندی دانشگاه امیرکبیر به دولت

رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: گزارش مربوط به فعالیت این دانشگاه در حوزه حقوق شهروندی به ریاست جمهوری ارائه شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، احمد معتمدی درخصوص رعایت حقوق شهروندی در دانشگاه ها گفت: از دانشگاه ها درخواست شده که فعالیت های خود را در حوزه حقوق شهروندی به دولت اعلام کنند بنابراین دانشگاه صنعتی امیرکبیر اقدامات خود در این زمینه را در قالب گزارشی به دولت ارائه کرد.

وی افزود: دانشگاه ها در زمینه فعالیت های نظری می توانند به موضوع حقوق شهروندی ورود کنند.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: ما به عنوان مجری وظیفه داریم در حیطه مسئولیت خود اقدامات لازم را برای حقوق شهروندی فراهم کنیم.

معتمدی خاطرنشان کرد: در درجه اول دانشجویان و پس از آن اساتید و کارمندان به عنوان شهروندان یک دانشگاه به شمار می روند بنابراین باید متناسب این قشرها حقوق شهروندی را رعایت کنیم.

وی تاکید کرد: دانشگاه یک جامعه خاص به شمار می رود چراکه دانشجویان در برهه زمانی جوان هستند و به دلیل پرشور و آرمانگرا بودن لازم است متناسب با وضعیت آنها برنامه ریزی صورت گیرد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: پاسخگویی یکی از معیارهای حقوق شهروندی است و ما در این دانشگاه همواره سعی داشتیم که پاسخگو باشیم که در این راستا نشست های مختلفی با دانشجویان، تشکل های سیاسی و صنفی برگزار کردیم و درخواست های دانشجویان را شنیده و به آنها پاسخ داده ایم.

توجیه مسائل برای دانشجویان معیار حقوق شهروندی

معتمدی عنوان کرد: توجیه مسائل برای دانشجویان جزئی از حقوق شهروندی به شمار می رود.

وی افزود: اوایل مهرماه سال گذشته دانشجویان اعتراضاتی درخصوص افزایش هزینه بخشی از خدمات و تغییرات مقررات آموزشی داشتند که با این دانشجویان جلسه گذاشتیم و به سوالات آنها پاسخ دادیم.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: پاسخگو بودن به این معنا نیست که هر درخواستی را عملی کنیم بلکه باید مقررات، استانداردها و قوانین را برای دانشجویان توجیه کنیم.

معتمدی اظهار داشت: مواردی داریم که همیشه حق با دانشجو است، ما کوتاهی داریم که شاید به دلیل کمبود امکانات و مشکلات است.

وی با بیان اینکه آزادی هایی برای دانشجویان، تشکل های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و صنفی تعریف شده که طبیعتا باید در محیط دانشگاه رعایت شود، گفت: اگر مجوزی باید بدهیم اما آن مجوز اعطا نشود به این معنی است که از حقوق دانشجو و شهروند عدول کرده ایم.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: همیشه تلاش داشتیم که فضا را باز تر کنیم، سیاست دولت نیز براین است در محیط دانشگاه این اتفاق روی دهد.

معتمدی عنوان کرد: سیاست های کلی که مقام معظم رهبری دارند بر مبنای توجه به محیط های دانشگاهی است.

وی با اشاره به موضوع کرسی های آزاد اندیشی تاکید کرد: مقام معظم رهبری موضوع کرسی های آزاد اندیشی را یک تکلیف برای دانشگاه ها برشمرده اند که این امر نشان می دهد نگاه ایشان متناسب با محیط دانشگاه است و اجرای این موضوع بخشی از حقوق شهروندی است.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: اگر نتوانیم در زمینه تغذیه و خوابگاه خدمات لازم را  ارائه می کنیم در واقع نتوانستیم حقوق شهروندی را رعایت کنیم.