تاریخ : 1396,چهارشنبه 18 بهمن13:41
کد خبر : 258326 - سرویس خبری : خبرهای ویژه

استاد نمونه سال ۹۶ کشور در گفتگویی با «خبرنامه دانشجویان ایران»؛

اگر مجلس در محدودیت حقوق مدرسین تجدیدنظر نکند، اساتید خود را بازنشسته می‌کنند

من انتظار دارم این محدودیتی که مجلس برای حقوق اساتید دانشگاه تعیین کرده است را تجدید نظر کند این فقط ضربه زدن به نخبگان و توسعه کشور خواهد شد، اگر این اتفاق انجام شود اساتید خودشان را بازنشسته می کنند و کشور هزینه ی زیادی از این بابت باید خرج کند.

خبرنامه دانشجویان ایران: ابتدای هفته جاری بود که در بیست و ششمین آیین نکوداشت اعضای هیات علمی نمونه کشوری از ۱۰ نفر از اساتید نمونه در دانشگاه علامه طباطبایی تقدیر شد.دکتر حسین آفریده یکی از اساتید نمونه در این مراسم بود. او استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر است و تاکنون استاد راهنمای تعداد 130 پروژه پایان نامه دوره کارشناسی ارشد و 5 مشاوره پروژه پایان نامه دوره کارشناسی ارشد را به اتمام رسانده است. آفریده همچنین سرپرستی تعداد 34 پروژه پایان نامه دوره دکتری تخصصی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دیگر دانشگاه های دولتی را برعهده داشت است. این استاد نمونه کشوری تاکنون 182 مقاله انگلیسی در مجلات آی اس آی و 33 مقاله به زبان فارسی در مجلات مختلف منتشر کرده است و دارای 6 ثبت اختراع داخلی و خارجی است. همین موضوع، بهانه ای خوبی شد که در حاشیه این مراسم با او گفتگویی کوتاهی را ترتیب دهیم. گفتگویی «خبرنامه دانشجویان ایران» را با حسین آفریده می خوانید:

* با توجه به اینکه تعدادی از دانشجویان می گویند اساتید به نحوی در کلاس تدریس می کنند که میل و غربت چندانی برای حضور در کلاس ها نیست شما به عنوان استاد نمونه چه شاخصه های را رعایت می کنید؟
دانشجویان نظر خودشان را دارند ولی اساتید طوری باید تدریس کنند که کلاس ها جذاب باشد، بنده در همه ی کلاس هایم شاهد هستم همیشه بیش از آن چیزی که در لیست کلاس ثبت نام شده شرکت می کنند.

* شما سخت می گیرید یا آسان می گیرید؟
من آسان نمی گیرم ولی تلاش می کنم که دانشجویان چیز خوبی یاد بدهم سعی می کنم کار زیاد از دانشجو بکشم تا کار بلد شود.

* برخی عقیده دارند دانشگاه باید پول سازی کند برخی هم می گویند دانشگاه باید اندیشمند به جامعه تحویل دهد نظر شما در این خصوص چیست؟
دانشگاه باید اندیشمند تحویل دهد اما باید پروژهایی نیز طراحی کند که قابلیت اجرا شدن داشته باشند. به صورت عامیانه باید واقعی باشند یعنی باید تبدیل به کار صنعتی شود و علم را تبدیل به ثروت کنیم، اگر دانشگاه به این سمت نرود به آن ایراد گرفته می شود که دانشگاه فقط روی کاغذ بلد است کار کند. دانشگاه های جهان هم اینگونه است که گرندهای صنعت را می آورد و در خودش حل می کند. باید در کشور دستگاه های اجرایی مشکلاتشان را به دانشگاه بدهند و از آن حل مسئله بخواهند اگر این گونه عمل نشود کشور به مشکل دچار خواهد شد همانطور که امروز به مشکل خورده است.

ما بجای حل مشکل در دانشگاه واردات را زیاد می کنیم آنوقت یه محصول مثلا 10 تومانی را 100 تومان هزینه می کنیم.

* نظرتون درباره محدودیت حقوق که برای اساتید در مجلس در نظر گرفته شده، چه است؟
من انتظار دارم این محدودیتی که مجلس برای حقوق اساتید دانشگاه تعیین کرده است را تجدید نظر کند این فقط ضربه زدن به نخبگان و توسعه کشور خواهد شد، اگر این اتفاق انجام شود اساتید خودشان را بازنشسته می کنند و کشور هزینه ی زیادی از این بابت باید خرج کند.


کد خبرنگار : 16