تاریخ : 1397,پنجشنبه 16 فروردين14:48
کد خبر : 262498 - سرویس خبری : خبرهای ویژه

آسیاب به نوبت؛

انزوای رادیکالیسم در فلسطین

درحالی که گروه سازشکار دولت خودگردان، همنوا با محافل غربی اعمال حاکمیت بر مرزهای 1967 را هدف اصلی خود قرار داده(صهیونیست ها به همین امر هم رضایت نمی دهند) اما گروه های مقاومت کلیه سرزمین فلسطین بر اساس مرزهای 1948 را حق تاریخی فلسطینیان می دانند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یکی از مواردی که همواره در مساله ی فلسطین مورد مناقشه و بحث گروه های مختلف فلسطینی بوده است نحوه ی مواجهه با رژیم نامشروع صهیونیستی جهت احقاق حقوق فلسطینی ها می باشد.در این بین دو رویکرد کلی در میان گروه های فلسطینی و هم چنین کشورها و گروه های مسلمان منطقه وجود دارد.

رویکرد اول  که توسط گروه هایی مانند فتح و تشکیلات دولت خودگردان همواره مورد تاکید و پی گیری قرار گرفته است رویکرد سازشکارانه و پیگیری مساله ی فلسطین از طریق مجاری بین المللی و تعامل تقریبی با صهیونیست هاست که سال ها از سوی برخی جریانات سازشکار فلسطینی پی گیری شده و نتیجه ی آن گسترش و توسعه ی سرزمینی روز افزون رژیم صهیونیستی بوده است.

رویکرد دوم که عمدتا توسط گروه های مقاومت مانند حماس و جهاد اسلامی پی گرفته شده، برمبارزه ی قاطع و مسلحانه با صهیونیست ها و جلوگیری از هر گونه سازش با آن ها متکی بوده است که حداقل نتیجه ی آن را در عقب نشینی صهیونیست ها از جنگ های 8 روزه و 22روزه غزه می توان مشاهده کرد.

در این بین نکته ی اساسی دیگر در تفاوت این دو رویکرد به گستره ی سرزمینی که هرکدام از این دو گروه آن را حق فلسطینیان دانسته و در جهت اعمال حاکمیت بر آن تلاش می کنند قابل اشاره است.

درحالی که گروه سازشکار دولت خودگردان، همنوا با محافل غربی اعمال حاکمیت بر مرزهای 1967 را هدف اصلی خود قرار داده(صهیونیست ها به همین امر هم رضایت نمی دهند) اما گروه های مقاومت کلیه سرزمین فلسطین بر اساس مرزهای 1948 را حق تاریخی فلسطینیان می دانند.

در این بین راهپیمایی بازگشت که در چند روز اخیر موج رسانه ای بزرگی را بر علیه صهیونیست ها ایجاد کرد نیز بر حق فلسطینیان بر حاکمیت بر کل سرزمین فلسطین بر اساس مرزهای قبل از جنگ 1948 اشاره دارد.

البته قابل ذکر است ریشه ی اصلی این راهپیمایی به 30 مارس سال 1976 و تصرف هزاران هکتار از سرزمین های فلسطینی توسط صهیونیست ها باز می گردد که در همان سال واکنش و راهپیمایی عظیم فلسطینی ها را منجر شد و از آن سال این روز به عنوان «روز زمین» به نماد مقاومت فلسطینیان در برابر اشغال اراضی صهیونیست ها تبدیل شد که جلوه ای از خواست مردم فلسطین برای بازگشت آوارگان به مرزهای 1948 می باشد.

در این بین آنچه که به راهپیمایی بازگشت امسال اهمیت ویژه ای می دهد این مساله است که به نظر می رسد رویکرد رادیکال ترامپ نسبت به مساله ی فلسطین و سالها تلاش گروه های سازشکار فلسطینی برای تحقق صلح با رژیم صهیونیستی که ناکام مانده است یکبار دیگر مقدمات اتحاد فلسطینی ها را فراهم کرده و آنان را به گروه های مقاومت مانند حماس بیشتر متمایل کرده است.

در این بین باید توجه داشت راهپیمایی بازگشت امسال با حضور و نقش پررنگ حماس همراه بود که حضور گسترده ی مردمی در آن در پاسخ به دعوت حماس و گروه های مقاومت، حاکی از این نکته است که مشی مقاومت و مبارزه ی مسلحانه علیه صهیونیست ها و دوری از سازشکاری با توجه به رویکرد رادیکال اخیر ترامپ در حال تبدیل شدن به اولویت اصلی و اول فلسطینیان است که این همان نکته ای است که موجبات برخورد شدید صهیونیست ها با این راهپیمایی و شهادت ده ها تن از مردم مظلوم و بی دفاع فلسطین را منجر شد.

در پایان باید گفت این حرکت علاوه بر آنکه در بعد داخلی مبارزه، فلسطینیان را از حالت رخوت خارج کرد در بعد بین المللی نیز موجب انزوای بیشتر طرح های رادیکال صهیونیستی خواهد شد.

* گزارش از محمدکاظم عبدالحمیدی


کد خبرنگار : 17