تاریخ : 1397,چهارشنبه 13 تير23:52
کد خبر : 271649 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

اعتراض دانشجویان به حکم بازنشستگی گلشنی

البته برخی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، اعلام کردند که به این تصمیم اعتراض دارند و اعتراض خود را از طریق جمع‌آوری امضا و ارسال نامه به رئیس دانشگاه و مراجع بالاتر برای اتخاذ تصمیمی دیگر... اعلام می‌نمایند.

خبرنامه دانشجویان ایران به نقل از آنا؛ حکم بازنشستگی مهدی گلشنی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف که چندی پیش به وضعیت دانشگاه‌های کشور انتقاداتی مطرح کرد صبح امروز، ابلاغ شد.

دکتر مهدی گلشنی استاد ممتاز و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و بنیانگذار گروه فلسفه علم این دانشگاه، صبح امروز حکم بازنشستگی خود را از معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه دریافت نمود.

گلشنی سال‌ها برای دانشجویان به یک برند تبدیل شده و همه دانشجویان و کارشناسان علاوه بر جایگاه علمی بالا،‌ او را به صریح‌اللهجه بودن و فردی که هر جا ایرادی ببیند صریح و رک بیان می‌کند، می‌شناسند.

او به عنوان نظریه‌پرداز، کارشناس مسائل فرهنگی و اجتماعی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ماه‌های اخیر مواضع انتقادی نسبت به عملکرد مسئولین دانشگاه‌ها، شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگر دستگاه‌های فرهنگی مطرح کرده بود.

اعلام بازنشستگی وی طی مراحل قانونی انجام شده اما انتظار جامعه علمی و دانشجویان این است که فردی با چنین سوابق علمی درخشان همچنان می‌تواند در دانشگاه فعالیت نماید. برخی il معتقدند این تصمیم بی‌ارتباط با انتقادهای وی از رئیس دانشگاه صنعتی شریف و وضعیت این دانشگاه نبوده است.

گلشنی بهمن پارسال در اظهار نظری، انتقاداتی نسبت به روسای برخی دانشگاه‌های کشور وارد کرد و گفت: باید روسای دانشگاه گزینه‌های درستی باشند، استاد بودن کافی نیست، نماز خواندن و روزه گرفتن هم کافی نیست، رئیس دانشگاه باید فرهنگ و جاذبه داشته باشد، بتواند بر محیط تاثیرگذار باشد، نه اینکه در بروکراسی و نامه‌نگاری گرفتار شود. مسئولین بعضی دانشگاه‌ها به صورت رسمی بی‌کفایت هستند. من در شورا هم گفتم نباید اینطور سر سری انتخاب کنیم، بنده عرض کردم اگر شاه را بیاورید و شما را هم بیاوریم(به آقای روحانی گفتم) به شما می‌گوید ببین من چه کسانی را در راس دانشگاه مثلا آریا مهر (شریف کنونی) گذاشتم و شما چه کسانی را برگزیدید؟

گلشنی از وضعیت فرهنگی جاری در دانشگاه‌ها نیز به شدت گلایه دارد و بارها انتقادات خود را مطرح نموده است، او معتقد است ارزش‌های اسلامی در دانشگاه‌ حاکم نیست. وی با تاکید بر این نکته گفت: وقتی مسائل را مطرح می‌کنیم، برخی افراد به دلیل مسئولیت‌هایی که دارند خوششان نمی‌آید و فکر می‌کنند باید طوری وانمود کرد که همه چیز مرتب است و سرجای خودش قرار دارد، این مشکل جامعه است.بی‌فرهنگی در دانشگاه موج می‌زند، بی‌اخلاقی در جامعه را شاهد هستیم، به هرحال نهادی در کشور باید این مشکلات را رصد کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه شریف، با گلایه از رفتار شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: به گونه‌ای رفتار می‌کنند که گویی همه‌چیز مرتب است و هیچ مشکلی وجود ندارد. بنده بیش از 40 سال در دانشگاه هستم، هیچ‌گاه در این مدت وضعیت فرهنگی این‌گونه نبوده است. اینکه پارتی‌بازی، رابطه دوستانه حاکم باشد؛ بی‌توجهی به مشکلات حاکم باشد، به شکایات توجه نشود، مسئولین پاسخگو نباشند، تاکنون وجود نداشته است.

اعتراض دانشجویان به تصمیم بازنشستگی گلشنی
به سراغ دانشجویان، این استاد رفتیم و درباره بازنشسنگی گلشنی، با آنها گفت‌وگو کردیم که البته دانشجویان تصمیم گرفتند نامشان ذکر نشود. یکی از دانشجویان دوره پسا دکتری گلشنی گفت: «صبح امروز از طرف رئیس دانشگاه صنعتی شریف حکم بازنشستگی دکتر، برای آخر تیرماه صادر و توسط معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی خدمت ایشان ابلاغ شده است. اخراج یا بازنشستگی اجباری در کار نیست، ایشان استاد ممتاز هستند و سنوات مجازشان به اتمام رسیده است اما هیات امناء دانشگاه می‌توانست سنوات تدریس دکتر گلشنی را باتوجه به ارزش‌های علمی که در جامعه دانشگاهی دارند تمدید کنند، کاری که در دانشگاه‌های دیگر رایج است و به وفور اتفاق می‌افتد».

یکی از شاگردان دیگر دکتر گلشنی اظهار کرد: «اخیرا دانشگاه تهران مصوبه‌ای داشته است مبنی بر اینکه استادان ممتاز از بازنشستگی معاف هستند و مادام‌العمر می‌توانند در دانشگاه تدریس کنند. دانشگاه شریف که هم‌تراز با دانشگاه تهران است چرا مسئولین نمی‌توانند چنین مصوبه‌ای داشته باشند؟ دکتر گلشنی فرد ارزشمند و اثرگذاری در سپهر علمی و فرهنگی کشور است، بازنشستگی ایشان خسارت زیادی می‌تواند بر جامع علمی دربرداشته باشد».

دانشجوی دیگری گفت: «آقای گلشنی 80 سال سن دارند و آقای احمدی که چندی پیش فوت کردند نیز بالای 80 سال سن داشتند اما بازنشته نشدند و تا آخر عمرشان در دانشگاه شهید بهشتی تدریس می‌کردند افراد دیگری نیز در دانشگاه‌ها اینچنین هستند و اساسا قطع حضور و عدم استفاده از نظریات علمی استاد صاحب نظری مانند دکتر گلشنی عاقلانه نیست و احتمالا به دلیل انتقادات ایشان از جامعه دانشگاهی به ویژه دانشگاه صنعتی شریف، تصمیمی مبنی بر ماندن ایشان در دانشگاه اتخاذ نشده است».

البته برخی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، اعلام کردند که به این تصمیم اعتراض دارند و اعتراض خود را از طریق جمع‌آوری امضا و ارسال نامه به رئیس دانشگاه و مراجع بالاتر برای اتخاذ تصمیمی دیگر... اعلام می‌نمایند.