تاریخ : 1397,چهارشنبه 20 تير17:24
کد خبر : 272520 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

رویای مسئولیت‌پذیری

با توجه به اینکه اکثریت گروه ها و جریان های سیاسی کشور اعلام کرده اند که برای عبور از این بحران اقتصادی کمک حال دولت هستند باید دید پاسخ رئیس جمهور در انتخاب مسئولین اقتصادی مسئولیت پذیر و همچنین آماده سازی کشور جهت جلوگیری از وقوع مشکلات دیگر چه خواهد بود؟ آیا همچون گذشته رییس جمهور به وعده درمانی اکتفا خواهد کرد یا واقعا به دنبال تغییر برای برون رفت از این بحران های خودساخته است؟

خبرنامه دانشجویان ایران: حسین شهنی// یکشنبه گذشته خبرگزاری خبر آنلاین به نقل از رئیس کل بانک مرکزی خبری منتشر کرد که در بخشی از آن وی در پاسخ به این سوال که «برخی شما را مقصر وضعیت موجود اقتصادی می دانند، آیا این دیدگاه را قبول دارید؟» ادامه داد: اگر قبول می داشتم باید اصلاح می کردم (خنده). واکنشی که واضح است جناب سیف خود را مقصر وضعیت اقتصادی موجود نمیداند و رویه خود را صحیح و بدون نیاز به اصلاح بیان می کند.

اما با مراجعه با آمار و ارقامی که در مورد وضعیت اقتصادی کشور وجود دارد و کارشناسان اقتصادی به استناد آن بانک ها و شرکت های دولتی و نیمه دولتی را در بحث آشفتگی اقتصادی مقصر میدانند ، مقصر اصلی در عدم نظارت صحیح و جلوگیری از سوداگری ها مستقیما وزارت اقتصاد و بانک مرکزی است . بخشی از آمار و استدلال های کارشناسی که نیز توسط دکتر زنگنه در برنامه حالا خورشید روز سه شنبه  19 تیرماه بیان شد نیز به این موضوع اشاره دارد. حجم نقدینگی سرگردان در جامعه و میزان سپرده های بانکی و توان مردم عادی برای اختلال در بازار ارز از مواردی است که بررسی آن نکات جالب توجهی را بیان می کند.

اما موضوع مهمتر مسئولیت پذیری مسئولین در قبال مشکلات به وجود آمده است به طوریکه رئیس کل بانک مرکزی به راحتی از آن شانه خالی می کند! نوع مواجهه وی با بحران های اقتصادی به گونه ای است که که انگار این مردم هستند که باید به طور مستقیم بر اختصاص ارز دولتی و وام های کلان به افراد نظارت کنند. مردمی که برای دریافت وام های گوناگون از قبیل مسکن ، ازدواج ، خرید لوازم خانگی و ....  مجبور به سپردن تعهدات سفت و سخت هستند، چطور بپذیرند در اختصاص ارزهای دولتی و وام های کلان ، بانک مرکزی مقصر نیست؟!

این روز ها بحث شفافیت تراکنش های مالی ادارات دولتی و بانک ها بسیار مورد توجه عامه مردم است ، هر چند افشای لیست دریافت کنندگان ارز دولتی تاثیر بسیار مهمی بر افکار عمومی و مطالبات عمومی داشت اما قدم بعدی مسئولیت پذیری مسئولین دولتی و نظارتی برای برخورد با متخلفان اقتصادی است، مسئله ای که ظاهرا در دستگاه محاسباتی مسئولین اقتصادی وجود ندارد.  اگر یادتان باشد ، چندی پیش وزیر اقتصاد وضع اقتصادی موجود را خوب توصیف کرد که با تعجب خبرنگاران مواجه شد و یا پاسخ عجیب رئیس مجلس به تدبیر فوری دولت که به بیان "خدا به مردم صبر بدهد " اکتفا کرد.  همه این موارد در کنار هم نشان دهنده این نکته مغفول است که وضعیت اقتصادی علاوه بر راهکارهای ارائه شده در نامه جوانان خطاب به سران قوا ، که بخشی از راهکار های موجود که قابلیت اجرایی در زمان کمی را دارند ، نیازمند مسئولیت پذیری مسئولین مربوطه است.

واقعیت این است با مسئولی که مسئولیت مستقیم اقتصادی دارد و خود را در شرایط بحران اقتصادی مقصر نمیداند نمی توان به مقابله اقتصادی با آمریکا رفت. روحیه جهادی که در شراطی فعلی نیازمند آن هستیم نیاز مبرمی به مسئولیت پذیری دارد ، مسئولینی چون سیف حداقل اگر اشتباهات گذشته را نمی پذیرند با شنیدن راه حل ها و ارائه منطقی ترین راه حل و اجرایی کردن آن در اسرع وقت نشان دهند عزمی برای مقابله با این بحران وجود دارد. با توجه به اینکه اکثریت گروه ها و جریان های سیاسی کشور اعلام کرده اند که برای عبور از این بحران اقتصادی کمک حال دولت هستند باید دید پاسخ رئیس جمهور در انتخاب مسئولین اقتصادی مسئولیت پذیر و همچنین آماده سازی کشور جهت جلوگیری از وقوع مشکلات دیگر چه خواهد بود؟ آیا همچون گذشته رییس جمهور به وعده درمانی اکتفا خواهد کرد یا واقعا به دنبال تغییر برای برون رفت از این بحران های خودساخته است؟
 


کد خبرنگار : 84