تاریخ : 1397,سه شنبه 09 مرداد16:17
کد خبر : 275615 - سرویس خبری : صنفی آموزشی

معرفی رشته‌های دانشگاهی در آستانه انتخاب رشته کنکور سراسری/۴۴

آینده شغلی و بازار کار در رشته بهداشت عمومی

در رابطه با بازار کار و فرصت های شغلی این رشته لازم است بدانید که رشته بهداشت عمومی به لحاظ بازار کار و آینده شغلی در وضعیت مناسبی قرار دارد و فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان مربی خدمات بهداشتی ،مربی بهداشت مدارس،کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری ها و کارشناس بهداشت خانواده مشغول به کار شوند و همچنین کارشناسان این رشته می توانند در مراکز ترک اعتیاد،خانه سالمندان و درمانگاه ها و ارائه خدمات به بانوان باردار و نوزادان به فعالیت بپردازند.

به گزارش خبرنگار صنفی-آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ کنکور سراسری سال ۹۷ با حضور بیش از یک میلیون داوطلب در تیرماه برگزار شد، و حالا داوطلبان منتظر اعلام نتایج و انتخاب رشته تحصیلی خود در مقطع کارشناسی هستند. در این میان اصلی ترین دغدغه این روزهای داوطلبان و خانواده ها انتخاب یک رشته آینده دار و مناسب برای بازار کار است. خبرنامه دانشجویان ایران به همین بهانه به معرفی رشته های موجود در دوره کارشناسی کرده است.

۲.گروه تجربی/بهداشت عمومی

بازار کار و فرصت های شغلی
اگر قصد تحصیل در رشته بهداشت عمومی را دارید آگاهی از بازار کار و فرصت های شغلی این رشته می تواند شما را بهتر یاری کند.بنابراین در رابطه با بازار کار و فرصت های شغلی این رشته لازم است بدانید که رشته بهداشت عمومی به لحاظ بازار کار و آینده شغلی در وضعیت مناسبی قرار دارد و فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان مربی خدمات بهداشتی ،مربی بهداشت مدارس،کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری ها و کارشناس بهداشت خانواده مشغول به کار شوند و همچنین کارشناسان این رشته می توانند در مراکز ترک اعتیاد،خانه سالمندان و درمانگاه ها و ارائه خدمات به بانوان باردار و نوزادان به فعالیت بپردازند.

ضمن اینکه فارغ التحصیلان این رشته می توانند در مقطع کارشناسی ارشد در گرایش هایی که در جدول زیر قرار داده ایم به ادامه تحصیل بپردازند.برای آگاهی از شرایط تحصیل در رشته های پیراپزشکی بدون کنکور کلیک کنید.

آینده شغلی
یکی از کارشناسان رشته بهداشت محیط در این خصوص می‌گوید: متاسفانه طرح رشته‌ ما اختیاری است و همین موضوع باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی در بازار کار این رشته شده است. زیرا علی رغم نیاز شدید بیمارستان‌ها‌، شهرداری‌ و سایر مراکز مرتبط از پذیرش کارشناسان این رشته سرباز می‌زنند.

اما مشکل تنها این نیست بلکه وقتی به بعضی از بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنیم و درخواست کار می‌دهیم آن‌ها خواهان دو سال سابقه کار مرتبط هستند و برخی دیگر هم نیاز خود را از طریق افراد غیر متخصص در این رشته و حتی با مدارک پایین‌تر تامین می‌کنند.

بیکاری فارغ‌التحصیلان بهداشت از کجا سرچشمه می گیرد؟
معضل بیکاری تحصیل کرده‌های جامعه آنقدر جدی شده که در بسیاری موارد برای رشته تحصیلی خود و اختصاصا برای بیکاری آن،‌ انجمن‌هایی را تشکیل داده‌اند حالا این که بیکاری فارغ‌التحصیلان از کجا آب می‌خورد را از مسئول مربوطه پیگیری کردیم.

سخنگوی وزارت بهداشت در این خصوص معتقد است: علت اصلی بیکاری فارغ التحصیلان رشته بهداشت این است که بعضی دانشگاه‌ها مخصوصا دانشگاه‌های غیر دولتی بیش از نیاز خود اقدام به پذیرش دانشجو می‌کنند و نیاز کشور را در نظر نمی‌گیرند.

علاوه بر این، عدم پذیرش مناسب هم از دیگر عوامل بیکاری به حساب می‌آیند، به طور مثال در مناطق محروم به این رشته نیاز است اما نیروی کار در این مناطق وجود ندارد. همچنین عدم اشتغال کارشناسان این رشته در حوزه‌های مربوطه از دیگر عوامل به شمار می‌آید.

حریرچی عنوان کرد: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بودجه و مجوز لازم برای اشتغال این دسته از شغل‌ها را ندارد دولت با توجه به محدودیت‌های مالی شدید و آمار بالای استخدامی‌های دولت قبل امکان پذیرش نیروهای جدید را ندارد.

با این وجود شاید بهتر باشد بیکاران همچنان به کارهای عقب افتاده خود رسیدگی کنند تا دولت اجازه‌ی استخدام نیروی جدید را به وزارتخانه‌های خود بدهد.

توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه
روحیه ی قوی در هنگام برخورد با مشکلات ، انسان دوستی فراوان و حس کمک به هم نوع از مهترین ویژگی هایی است که علاقه مندان به این رشته باید در خود تقویت کنند .

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر
امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری وجود دارد.


کد خبرنگار : 28