تاریخ : 1397,شنبه 13 مرداد13:38
کد خبر : 276100 - سرویس خبری : صنفی آموزشی

معرفی رشته‌های دانشگاهی در آستانه انتخاب رشته کنکور سراسری/۶۲

آینده شغلی و بازار کار در رشته علوم تغذیه

رشته تغذیه یک رشته خدماتی است و دانشجوی این رشته باید روحیه داشته باشد. به همین لحاظ صبر و حوصله از ویژگی‌ دانشجویان موفق این رشته است . همچنین از آنجا که این رشته ، علمی پویاست، داشتن مطالعه پیگیر و مستمر در این رشته بسیار مهم است. از آنجا که این اطلاعات صرفا با مطالعه بدست می‌آید و هیچ‌جا تدریس نمی‌شود، دانشجو باید اهل تحقیق باشد.

به گزارش خبرنگار صنفی-آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ کنکور سراسری سال ۹۷ با حضور بیش از یک میلیون داوطلب در تیرماه برگزار شد، و حالا داوطلبان منتظر اعلام نتایج و انتخاب رشته تحصیلی خود در مقطع کارشناسی هستند. در این میان اصلی ترین دغدغه این روزهای داوطلبان و خانواده ها انتخاب یک رشته آینده دار و مناسب برای بازار کار است. خبرنامه دانشجویان ایران به همین بهانه به معرفی رشته های موجود در دوره کارشناسی کرده است.

۲.گروه تجربی/علوم تغذیه

بازار کار و آینده شغلی
در خصوص بازار کار و آینده ی شغلی رشته علوم تغذیه به  اطلاعاتان می رسانیم که رشته علوم تغذیه به لحاظ بازار کار در وضعیت مناسبی قرار دارد و فارغ التحصیلان این رشته می توانند در بخش تغذیه بیمارستان‌ ها ، مسئولیت فنی کارخانجات تولید مواد غذایی ، همکاری در کلینیک‌های رژیم درمانی ، همکاری با پزشکان غدد داخلی و . . . مشغول به کار شوند.

همچنین فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد این رشته می توانند در مراکز مختلف تحقیقاتی مشغول به کار شوند و فارغ التحصیلان مقطع دکتری نیز می توانند در دانشگاه ها به کارهای آکادمیک و تدریس بپردازند.

وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان
آمریکا – پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام متخصصان تغذیه بین سال های۲۰۱۰  تا ۲۰۲۰ ، رشد۲۰  درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل۱۴  درصد می باشد.

استرالیا – در بازه زمانی۵  سال گذشته میزان استخدام در این شغل رشد۳۱.۳  درصدی داشته و در آینده رشد خوبی برای آن پیش بینی شده است.

درآمد متخصص تغذیه
اطلاعات دقیقی از میزان درآمد متخصصان تغذیه در کشور در دسترس نمی باشد. آن دسته از این متخصصان که در بخش های دولتی استخدام می شوند، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند. آنهایی نیز که در بخش خصوصی فعالیت می کنند، با توجه به سطح تحصیلات، میزان تجربه، مهارت و کیفیت کار خود، درآمدهای متفاوتی دارند.

درآمد کارشناس تغذیه در برخی از کشورهای جهان
آمریکا – متوسط درآمد سالانه این شغل۵۳.۲۵۰  دلار (برای همه مشاغل۳۳.۸۴۰  دلار) در سال ۲۰۱۰ و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۵۴.۱۰۰ دلار بوده است.

استرالیا –  متوسط درآمد سالانه متخصصان تغذیه۶۹.۰۰۰  دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.

انگلستان – درآمد متوسط سالیانه این شغل برای افراد تازه کار بین۳۲.۵۰۰  تا۴۲.۵۰۰  دلار، برای افراد باتجربه حدود۵۲.۵۰۰  دلار و برای افراد دارای تخصص عالی۶۱.۵۰۰  دلار می باشد.

توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه
توانمندی در دروس زیست‌شناسی و شیمی از ملزومات این رشته است.

رشته تغذیه یک رشته خدماتی است و دانشجوی این رشته باید روحیه داشته باشد. به همین لحاظ صبر و حوصله از ویژگی‌ دانشجویان موفق این رشته است . همچنین از آنجا که این رشته ، علمی پویاست، داشتن مطالعه پیگیر و مستمر در این رشته بسیار مهم است. از آنجا که این اطلاعات صرفا با مطالعه بدست می‌آید و هیچ‌جا تدریس نمی‌شود، دانشجو باید اهل تحقیق باشد. کارشناس تغذیه با مشاوره سروکار دارد و به همین لحاظ باید روابط اجتماعی خوبی داشته باشد. به همین خاطر آشنایی با علم روانشناسی هم به این دانشجویان توصیه می‌شود.

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر
امکان ادامه تحصیل تا حد دکتری فراهم است.


کد خبرنگار : 28