تاریخ : 1397,دوشنبه 15 مرداد05:13
کد خبر : 276413 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

دانشگاه آکسفورد؛ قدیمی‌ترین دانشگاه انگلیسی زبان دنیا

براساس نظام رتبه بندی کیو.اس، دانشگاه آکسفورد به عنوان برترین دانشگاه انگلیس و پنجمین دانشگاه برتر جهان در سال تحصیلی 2018-2019 شناخته شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، براساس نظام رتبه بندی کیو.اس، دانشگاه آکسفورد به عنوان برترین دانشگاه انگلیس و  پنجمین دانشگاه برتر جهان در سال2018-  2019 شناخته شد.

دانشگاه آکسفورد که در شهر آکسفورد در منطقه آکسفورد شایر انگلستان قرار دارد، قدیمی‌ترین دانشگاه انگلیسی‌زبان جهان به‌شمار می‌رود.

با این که تاریخ دقیق تأسیس این دانشگاه معلوم نیست، اما قدیمی‌ترین اسناد باقی‌مانده از گذشته نشان می‌دهد که از سال 1096 فرایند آموزش در آکسفورد جریان داشته‌است که به همین دلیل، آکسفورد قدیمی‌ترین دانشگاه در منطقه انگلیسی زبان و دومین دانشگاه قدیمی در جهان شناخته می‌شود.

براساس بررسی‌های صورت گرفته، رشد آکسفورد زمانی شروع شد که هنری دوم تحصیل دانشجویان انگلیسی را در دانشگاه پاریس ممنوع کرد.

همچنین بعد از اختلافی که بین دانشجویان و مسئولین آکسفورد در سال 1209 پدیدار شد، عده‌ای از کادر آکادمیک این دانشگاه به شهر کمبریج رفته و دانشگاهی را که امروزه به نام دانشگاه کمبریج می‌شناسیم را تأسیس کردند.

دانشگاه آکسفورد از موسسات و دانشکده‌ها و دپارتمان‌های مختلفی تشکیل شده است؛ همچنین بخاطر قدمت قدیمی این دانشگاه و دانشگاه کمبریج، نام این دو را آکسبریج نهادند.

اولین بار و در سال 1875 بود که اجازه تدریس و آزمون از خانم‌ها در دانشگاه آکسفورد حالت رسمی پیدا کرد. در ابتدا چهار دانشکده خانم‌ها در سال‌های 1878، 1879، 1886 و 1893 تشکیل شد.

دانشگاه آکسفورد از دانشگاه‌هایی بود که به خاطر فقط مردانه بودنش شناخته می‌شد و به همین دلیل تا اکتبر 1920 خانم‌ها حق داشتن عضویت کامل این دانشگاه را نداشتند.

همچنین چهار دانشکده فقط مردانه به نام‌های براسنوز، جیزز، وادهام و سنت کاترین جزء اولین دانشکده‌هایی بودند که شروع به پذیرش خانم‌ها نیز کردند.

در سال 2008 نیز تنها دانشکده تک جنسیتی آکسفورد به نام سنت هیلدا که جنسیت پذیرشش فقط خانم‌ها بود نیز شروع به پذیرش آقایان کرد که از این سال به بعد تمام کالج‌ها به شکل مختلط درآمد.

کارشناسان می‌گویند، دانشگاه آکسفورد دانشگاهی شهری است؛ به این معنا که همه‌چیز را یک‌جا ندارد و دانشکده‌ها و دپارتمان‌ها و امکاناتش در سرتاسر شهر پراکنده‌ است.

همچنین، دانشگاه آکسفورد مالک بزرگ‌ترین کتابخانه در سرتاسر انگلیس است؛بیش از 11 میلیون جلد کتاب در فضایی به مساحت 190 کیلومتر قرار دارند.

تمام دانشجویان و بیشتر کادر آکادمیک دانشگاه باید عضو یک دانشکده باشند؛ دانشگاه آکسفورد 38 دانشکده مختلف و 6 مؤسسه آموزشی (تحت مالکیت آکسفورد) دارد که هرکدام از این مراکز دانشجویان و کادر را طبق ساختار داخلی خود کنترل می‌کنند.

این دانشگاه علاوه بر سیستم مدیریت، دارای سیستم دانشکده‌های خود مختار است؛ به این‌گونه که بیش از 40 دانشکده این دانشگاه خودمختار عمل می‌کنند.

دانشگاه یک رئیس رسمی دارد که در حال حاضر مسئولیتش بر عهده کریس پاتن است؛عنوان ریاست معمولاً تشریفاتی و افتخاری بوده و رئیس دانشگاه در جریان امور روزانه و فعالیت‌ها به شکل ریز و دقیق (که رؤسای سایر دانشگاه‌ها درگیر آن هستند) نیست.

رئیس دانشگاه برای خود یک معاون نیز دارد که اندرو همیلتون هم‌اکنون عهده‌دار این سمت است.

درطول سال‌های فعالیت دانشگاه آکسفورد، خیلی از دانشجویان این دانشگاه موفق به کسب شهرت بسیاری برای خود شدند، به عنوان مثال 46 نفر از اشخاصی که تاکنون جایزه نوبل را دریافت کرده‌اند یا دانش‌آموخته این دانشگاه بوده‌اند یا در اینجا تدریس کرده بودند.