تاریخ : 1397,شنبه 29 دي22:42
کد خبر : 298956 - سرویس خبری : آخرین اخبار فناوری اطلاعات و ارتباطات

بررسی دلایل عدم قرارگیری ماهواره پیام در مدار

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از بررسی دلایل عدم قرارگیری ماهواره پیام در مدار خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس؛ سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حاشیه شانزدهمین کنگره مهندسی شیمی در جمع خبرنگاران با اشاره به حضور ۱۶ عضو هیات علمی این دانشگاه به طور مستقیم و ۱۱۰ دانشجو و فارغ‌التحصیل این دانشگاه در پروژه ماهواره پیام، گفت: با اجرای این پروژه پتانسیل خوبی در دانشگاه ایجاد شد، ضمن آنکه دانش فنی ساخت ماهواره در اختیار ما قرار دارد که این امر ارزش آن بیش از خود ماهواره است.

معتمدی گفت: ساخت ماهواره پیام به سفارش سازمان فضایی ایران صورت گرفت و این ماهواره بعد از پرتاب شدن سیگنال‌ها و داده‌های لازم را به ایستگاه‌های زمینی ارسال کرد که این نشان‌دهنده عملکرد مناسب این ماهواره بوده است.

 

وی افزود: داده‌های به دست آمده در دست بررسی است و با تحلیل بیشتر آن می‌توان دلایل قرار نگرفتن این ماهواره در مدار را بهتر تبیین کرد و همچنین با تجربیاتی که از ساخت این ماهواره به دست آمده، در صورتیکه وزارت ارتباطات و سازمان فضایی اعلام آمادگی کنند، ما می‌توانیم همان ماهواره پیام را با سرعت بیشتری بسازیم. چرا که دانش فنی آن و قطعات این ماهواره در اختیار دانشگاه قرار دارد و حتی قادر هستیم که نسخه ارتقا یافته این ماهواره را نیز تحویل دهیم.

وی گفت: ماهواره پیام تا ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری بالا رفت، پرتابگر این ماهواره توانست ماهواره ۱۱۰ کیلوگرمی پیام را پرتاب کند و به اعتقاد محققان این پروژه در صورتی‌که ماهواره‌بر به مدت ۲۰ ثانیه به فعالیت‌های خود ادامه می‌داد، این ماهواره می‌توانست در مدار آرام بگیرد.

وی همچنین با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در طراحی و ساخت پرتابگرها، گفت: در حال حاضر بسیاری از افرادی که در طراحی و ساخت ماهواره‌برها مشارکت داشتند، از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها بوده‌اند و از این رو وزیر دفاع نیز از اساتید دانشگاه‌ها تشکر و قدردانی کرده است.