تاریخ : 1398,شنبه 07 ارديبهشت17:10
کد خبر : 309938 - سرویس خبری : فرهنگی اجتماعی

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفتگو با «خبرنامه دانشجویان ایران» مطرح کرد:

انتشار آثار بریل در میان ناشران عمومیت ندارد

محمود آموزگار گفت: علی رغم اینکه انتشار این قبیل کتاب ها در میان ناشران عمومیت ندارد، اما قطعا یکی از ضرورت های جامعه محسوب می شود و اتحادیه های نابینانان باید در این زمینه مطالبه گری جدی داشته باشند. نباید فراموش کنیم که ناشران نیز جامعه کسب وکاری محسوب می شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی - اجتماعی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمود آموزگار، نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفتگو با «خبرنامه دانشجویان ایران» درباره عدم اقبال ناشران و کتابفروشان به چاپ و فروش آثار بریل گفت: درست است که کتاب های خط بریل عمومیت ندارد، اما قطعا انتشار و  فروش آنها ضرورت دارد و شاید یکی از دلایل عدم اقبال ناشران به این کتاب ها آن است که سبک تولید این آثار با دیگر کتاب ها متفاوت است.

وی در همین زمینه افزود: در حقیقت چاپ این آثار نیازمند فن و تکنولوژی متفاوتی است و برای انتشار یک کتاب بریل ناشر نیازمند است عملیات بیشتری را نسبت به کتاب های عادی را انجام دهد که قطعا این مسئله نیز نیازمند دانش خاص به خود است و همین مسئله باعث شده تا ناشران کمتری به سمت چاپ این اثار برود.

نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران اظهار داشت: نباید فراموش کنیم که ناشران نیز جامعه کسب وکاری محسوب می شود و این جامعه هم طبیعتا به نیازهایی که از مردمش دارد، جواب می دهد؛ به همین دلیل شاید جامعه و اتحادیه های نابینایان نیز به صورت جدی این مسئله را به عنوان مطالبه خود مطرح نکرده اند که ناشران به سمت چاپ آنها حرکت کنند.

آموزگار با با بیان اینکه مطالبه گری جامعه نابینایان برای انتشار آثار بریل باعث می شود ناشران و کتابفروشان نیز در این زمینه حضور جدی تری داشته باشند، ادامه داد: هر چند که اتحادیه ناشران و کتابفروشان نمی تواند کار اجرایی کند، اما طبیعتا طرح این مسئله باید از طریق اتحادیه در میان ناشران مطرح شود.

وی با تاکید دوباره بر اینکه ایجاد هر نوع آمادگی در میان ناشران منوط به وجود تقاضا برای چاپ آثار خاص از سوی جامعه هدف است، اظهار داشت: شخصا زمانی که در کتابخانه های عمومی حضور پیدا می کنم، کمتر اثری را به خط بریل پیدا می کنم که بتواند نیاز روشندلان را پاسخ دهد و باید به این مسئله توجه شود.

نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران خاطر نشان کرد: کتاب های صوتی می تواند یکی از راهکارهای رفع نیاز نابینانان به کتاب باشد؛ اما نباید فراموش کرد که این کتاب هیچگاه نمی تواند حس کتابخوانی را به شخص نابینا منتقل کند و از این بابت نمی تواند حایگزین همیشگی برای کتاب های بریل باشد.

* گزارش از زهرا رمضانی


کد خبرنگار : 86