تاریخ : 1398,یکشنبه 16 تير15:39
کد خبر : 318611 - سرویس خبری : صنفی آموزشی

نگاهی به مقالات و کنفرانس های علمی دانشگاه تهران در چند سال اخیر؛

کاهش روند علمی در دانشگاه تهران

یکی از مهم ترین موضوعات برای رتبه بندی علمی دانشگاه ها، تعداد مقالات و کنفرانس های علمی دانشگاه ها است، روند علمی دانشگاه ها در این سال ها با چالش هایی روبرو بوده است. به نظر می رسد دانشگاه تهران نیز در این سال ها با کاهش روند علمی روبرو بوده است.

به گزارش خبرنگار صنفی-آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یکی از مهم ترین موضوعات برای رتبه بندی علمی دانشگاه ها، تعداد مقالات و کنفرانس های علمی دانشگاه ها است. روند علمی دانشگاه ها در این سال ها با چالش هایی روبرو بوده است. به نظر می رسد دانشگاه تهران نیز در این سال ها با کاهش روند علمی روبرو بوده است.

دانشگاه تهران تا کنون 47880 مقاله در همایش ها و نشریات علمی منتشر کرده است که در این میان 7817 مقاله ژورنالی و 40063 مقاله کنفرانسی بوده است. نگاهی به نمودارهای مقالات منتشر شده این دانشگاه نشان دهنده آن است که روند کاهش علمی این دانشگاه از سال 1394 آغاز شده است و می توان گفت این دانشگاه پس از سال 92 کمترین تعداد مقالات کنفرانسی و مقالات ژورنالی را برای سال 97 داشته است.

تعداد مقالات علمی داخلی دانشگاه تهران

کاهش نشریات علمی
بر اساس داده های ثبت شده در پایگاه مرجع مجلات ایران دانشگاه تهران ناشر 115 ژورنال علمی معتبر است. دانشگاه تهران ناشر 115 ژورنال معتبر علمی است که از طریق این ژورنال های حرف های به روز خود را به سایرین منتقل می  کند. اما نگاهی به نمودار شماره های منتشر شده این نشریات نشان دهده کاهش محسوس تعداد شمارگان نشریات علمی این دانشگاه است به طوری که تعداد شماره ژورنال های منتشر شده در سال 94، 44 عدد و در سال 97 تنها 15 عدد می باشد که این عدد پایین ترین سطح از سال 1388 به بعد است.

تعداد شماره ژورنال های منتشر شده در دانشگاه تهران

یکی دیگر از معیارهای علمی دانشگاه ها برگزاری همایش ها و کنفرانس های علمی است که آنت را می توان نشستی برای تبادل اطلاعات بروز در میان دانشگاهیان قلمداد کرد. در این میان سال گذشته نیز کمترین میزان برگزاری همایش ها را داشته است که تعداد آن به 4 همایش می رسد.

تعداد همایش ها و کنفرانس های علمی دانشگاه تهران

موضوعات پژوهشی
در سال گذشته کلید واژه ها و موضوعاتی مانند: توسعه پایدار، محیط زیست، ایران، بهینه سازی، اقتصاد مقاومتی، مدیریت دانش، مکان یابی، تغییر اقلیم، خشکسالی، توسعه، مدیریت بحران، شبیه سازی، اسلام، کارآفرینی، آموزش، پایداری، مدیریت، gis، ریسک، اقتصاد بیشتر مورد توجه پژوهشگران و محققان دانشگاه تهران قرار گرفته بود که در این میان بیشترین مقالات سهم موضوع توسعه پایدار بوده است. با توجه به تحلیل محتوای صورت گرفته می توان به اهمیت توسعه پایدار و محیط زیست در سیاستگذاری های علمی این دانشگاه پی برد، سیاستی که باید دید چقدر توانسته است مشکلات محیط زیستی کشور را حل  و فصل کرده است.


کد خبرنگار : 86