تاریخ : 1398,یکشنبه 30 تير15:16
کد خبر : 320762 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

حمله شریعتی نیاسر به دانشگاه آزاد

معاون آموزشی سابق وزارت علوم با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد نباید خود را تافته جدا بافته از آموزش عالی بداند چرا که جزو زیر نظام های آموزش عالی است، گفت: این دانشگاه باید خود نقش مثبت و منفی خود را در عرصه آموزش عالی بررسی کند و ببیند جه اندازه در این عرصه موثر بوده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در  مراسم تودیع خود به عنوان معاون آموزشی سابق وزارت علوم و معارفه معاون جدید آموزشی وزیر علوم که امروز در محل وزارت علوم برگزار شد، گزارشی از اقدامات حوزه آموزش عالی طی چهارساله گذشته ارائه داد و گفت: سال ۹۳ روی همین صندلی برای معارفه خودم نشستم  که نقطه آغازین فعالیت ما در معاونت آموزشی بود. کنترل کمی، ارتقای کیفی و اعتلای هماهنگی شعار معاونت آموزشی در این معاونت محسوب می شد.

وی در ادامه افزود: اولین اقدام، طرح آمایش آموزش عالی بود و شاهد وضعیت رشد بی رویه در زیر نظام های آموزشی عالی بودیم. تعداد مراکز آموزش عالی زیاد بود جمعیت دانشجویی متناسب با هرم دانشجویی بود. توسعه ی آموزش عالی از یک نگاه، کارشناسانه نبود. متأسفانه با وجود اظهارات از منابع مختلف اما در مورد آمایش آموزش عالی اقدامات خاصی صورت نگرفته بود.

دکتر شریعتی با انتقاد از دستگاه هایی که در آموزش عالی دخالت می کنند، تاکید کرد: نمایندگان و قوه قضاییه به آموزش عالی ورود می یابند و اجازه نمی دهند آموزش عالی کار خود را انجام دهد.

شریعتی نیاسر با بیان اینکه نهادهای فراستادی آموزش عالی را به حال خود واگذارند و اختیار را به دانشگاه ها بدهند، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی هم به برخی مسائل آموزش عالی از جمله مجوز تاسیس دانشگاه و کارگروه های گسترش و برنامه ریزی ورود کرده، که این شورا نیز باید به بخش سیاستگذاری ورود کند.

وی با انتقاد از عملکرد دانشگاه آزاد، افزود: متاسفانه دانشگاه آزاد خود را تافته جدا بافته می داند در حالیکه این دانشگاه زیر مجموعه آموزش عالی است و باید تابع قانون و مقررات آموزش عالی باشد.

به گفته معاون آموزشی سابق وزارت علوم، حمایت های غیر منطقی از دانشگاه آزاد صحیح نیست و این دانشگاه باید خودش بررسی کند که تا چه اندازه در حوزه آموزش عالی مثبت و چه اندازه هم منفی عمل کرده است در واقع نقش خود در این عرصه را بررسی نماید.

وی تاکید کرد: وزارت علوم در مورد برخی تخلفات، بارها به دانشگاه آزاد هشدار داد. این دانشگاه باید نقطه ضعف هایش را شناسایی کرده و در راستای تنویر افکار عمومی آنها را رفع کند.

ئشریعتی نیاسر در ادامه تاکید کرد:  در این چند سال 52 موسسه غیردولتی لغو مجوز شدند و ظرفیت شان به صفر رسید. تعداد غیردولتی ها از 353 موسسه در سال 92 به 300 موسسه کاهش یافت. باور من این است که از غیردولتی ها به دلیل حساسیت بیشتر باید حمایت بیشتری کرد و به همین میزان در مورد آنها سخت گیری بیشتری وجود دارد.

معاون آموزشی سابق وزارت علوم، در ادامه خاطرنشان کرد: تاکنون سه بار استعفا دادم یکبار دوره سرپرستی وزارت علوم، بار دوم اویل فعالیت دکتر غلامی و بار سوم هم که حدود چهار ماه پیش. بنابراین تغییر دز مدیریت این حوزه با هماهنگی صورت گرفت  و الان خوشحال هستم دکتر صدیقی که مدیری قابل، با تدبیر و خوش سابقه هستند در این عرصه ورود کرده است.