تاریخ : 1398,چهارشنبه 09 مرداد01:34
کد خبر : 322241 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

علیرضا احمدی در گفتگویی با خبرنامه دانشجویان ایران مطرح کرد؛

واکنش فعال دانشجویی به افزایش ظرفیت پزشکی

البته با وجود آنچه که گفته شد موضوعی که واضح و مبرهن است، این است که نظام سلامت ما نظام کم کارآمد و بیماری است که نیاز به اصلاحات بسیار اساسی و ریشه ای تری با اولویت بالاتر دارد که در این مقال نمی‌گنجد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ چند وقتی است بحث افزایش ظرفیت پزشکی عمومی در محافل پزشکی و خصوصاً غیر پزشکی داغ شده است و کارشناس و غیرکارشناس نسبت به آن اظهارنظر میکنند.

دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد در رابطه با افزایش ظرفیت پزشکی گفت: موافقان افزایش ظرفیت پزشکی، کم بودن سرانه‌ ی پزشک به جمعیت در ایران نسبت به سایر کشورها و انحصارطلبی پزشکان در ایران را مهمترین دلیل افزایش ظرفیت پزشکی دانسته اند. آیا واقعاً ما کمبود پزشک داریم و اگر داریم امکان افزایش ظرفیت پزشکی وجود دارد؟

او ادامه داد: بله، سرانه ی پزشک نسبت به جمعیت در ایران نسبت به سایر کشورها پایین تر است ولی این اتفاق علت های مختلفی دارد. یکی از مهمترین موانع افزایش ظرفیت پزشکی کمبود امکانات آموزشی لازم برای آموزش پزشکان است. برای افزایش ظرفیت پزشکی نیاز به امکانات متعددی از جمله آزمایشگاه های آموزشی، تخت بیمارستانی، بیمارستان های آموزشی، هیئت علمی مجرب و... است که برای افزایش امکانات بیمارستانی نیاز به سرمایه گذاری عظیمی است. در واقع با شرایط حاضر امکانات دانشگاهی و بیمارستانی مورد نیاز برای تربیت پزشک پاسخگوی همین تعداد دانشجوی پزشکی هم نیست و چالش های زیادی در دانشگاه های علوم پزشکی وجود دارد.

این فعال دانشجویی گفت: از سوی دیگر همین تعداد پزشک عمومی که در حال تربیت هستند به دلیل سیاست های نادرست در نظام سلامت ما و عدم اجرای طرح پزشک خانواده، استفاده ی مناسبی از آنها نمیشود و در واقع تکلیف مشخصی ندارند و این قضیه باعث شده است که اثرگذاری و بازدهی پزشکان عمومی در جامعه در حد انتظار نباشد.

او خاطرنشان کرد: یکی از سیاست ها توزیع نامناسب پزشک هاست چنان که در جایی پزشکان عمومی تقریباً بیکارند و در جایی اصلاً پزشکی وجود ندارد! چیزی که در حال حاضر حس می شود کمبود پزشک متخصص است ولی نظام آموزشی ما در دوره ی دستیاری نظام آموزشی کاراتر و اثرگذارتری است و خروجی های مؤثرتر و بهینه تری به جامعه معرفی میکند.

او تصریح کرد: از طرف دیگر نیاز به پزشک متخصص در جامعه بیشتر حس می شود و اختلاف سرانه ی آن با سرانه ی مورد نظر خیلی بیشتر است. اما چیزی که باعث آزار پزشکان در دوره ی دستیاری تخصص شده است کشیک های طولانی و خسته کننده و ساعت های کاری زیاد و... است.

علیرضا احمدی ادامه داد: چیزی که در حال حاضر به عنوان مسکن موقت در کنار طرح های بلند مدت پیشنهاد می شود، افزایش ظرفیت دوره ی تخصص پزشکی (دستیاری) است. دلایل این پیشنهاد افزایش خروجی پزشک متخصص برای کاهش نیاز به پزشک متخصص و کاهش فشار به دانشجویان دوره ی دستیاری که باعث آزار و اعتراض آنها نیز شده است، می‌باشد.

احمدی در پایان گفت: البته با وجود آنچه که گفته شد موضوعی که واضح و مبرهن است، این است که نظام سلامت ما نظام کم کارآمد و بیماری است که نیاز به اصلاحات بسیار اساسی و ریشه ای تری دارد با اولویت بالاتری دارد که در این مقال نمی‌گنجد.


کد خبرنگار : 87