تاریخ : 1398,یکشنبه 31 شهريور13:23
کد خبر : 329108 - سرویس خبری : زنان

در میزگردی پیرامون بررسی دغدغه دانشجویان دختر مطرح شد:

بیات: خوابگاه‌های دخترانه امکانات رفاهی خوبی ندارند/ رشید: دختران ما نمی‌دانند چگونه اوقات فراغت خود را پر کنند

نرگس حسینی مسئول واحد خواهران اتحادیه دفتر تحکیم در این میزگرد گفت: بنابر مناسبات اجتماعی، خانم ها این مطالبه را از جامعه دارند که بعد از تحصیلات عالی بتوانند وارد فضای اشتغال شوند. طبق گزارش مرکز آمار در سال 1397، نرخ بیکاری زنان 28/1 و مردان 12/9 درصد ارزیابی شده‌است.

به گزارش خبرنگار زنان «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در میزگردی با حضور محدثه رشید، مسئول واحد خواهران جنبش عدالتخواه دانشجویی، انسیه بیات، عضو شورای مرکزی اتحادیه ی جامعه اسلامی و نرگس حسینی مسئول واحد خواهران اتحادیه دفتر تحکیم وحدت به بررسی مشکلات دختران در سطح دانشگاه ها پرداخته شد.

نرگس حسینی مسئول واحد خواهران اتحادیه دفتر تحکیم در این میزگرد گفت: بنابر مناسبات اجتماعی، خانم ها این مطالبه را از جامعه دارند که بعد از تحصیلات عالی بتوانند وارد فضای اشتغال شوند. طبق گزارش مرکز آمار در سال 1397، نرخ بیکاری زنان 28/1 و مردان 12/9 درصد ارزیابی شده‌است.

او ادامه داد: 30 درصد از خانم ها به هر دلیلی وارد فضای اشتغال نمی شوند، هر چند لزوما  هم دختران نباید فعالیت اقتصادی داشته باشند منتهی باید بستری فراهم شود تا این افراد نیز به عنوان نیروی انسانی که حاکمیت برایشان هزینه کرده است بتوانند متناسب با نیازهای فردی و خانوادگی خودشان، در این بستر از آن علمی که کسب کردند در راستای پیشرفت جامعه استفاده نمایند.

محدثه رشید مسئول واحد خواهران جنبش عدالتخواه دانشجویی، با تاکید بر لزوم ایجاد نشاط در جامعه زنان گفت: خوابگاه ها فضای ورزشی مناسبی برای خانم ها ندارد. دختران ما نمی دانند چطور باید اوقات فراغت خود را پر کنند.

رشید با اشاره به این موضوع که تعداد دانشجویان دختر در دانشگاه ها بیشتر است گفت: ساختار و فضای دانشگاه ها متناسب با ظرفیت هویتی دختران نیست. بعضا دیده می شود خوابگاه دختران دور از فضای دانشگاه ها و در شهرک های دور ساخته شده اند و تنها توسط یک حراست خانم اداره می شود که این موضوع امنیت دختران رو با چالش مواجه می کند.

انسیه بیات عضو شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی نیز با بیان اینکه دانشگاه ها زمینه تسهیل ازدواج جوانان روفراهم نمیکند اشاره کرد: در سطح دانشگاه با دانشجویانی مواجه هستیم که متاهل هستند اما ظرفیت خوابگاه متاهلی به اندازه نیست که این دانشجویان را تحت پوشش قرار دهد.

او تاکید کرد: خوابگاه های دخترانه امکانات رفاهی خوبی نداشته و مشکلات صنفی زیادی دارند. خانه های اطراف به محوطه داخلی خوابگاه ها اشراف دارند و فضای راحت برای ورزش،دوچرخه سواری و... را از دختران سلب می کند.

بیات پیرامون خلا عاطفی ناشی از دوری دختران از خانواده گفت: دختران برای پر کردن خلا دوری از خانواده به اعتیاد، روابط نامشروع و یا خودکشی روی می آورند. ضمن اینکه خانواده ها باید مهارت های اجتماعی لازم را به فرزندانشان آموزش دهند، باید در خوابگاه ها فضایی فراهم شود تا والدین بتوانند ماهیانه یک مدت مشخصی رو درکنار فرزندان خود سپری کنند.

*گزارش از حانیه زرنگ


کد خبرنگار : 86