تاریخ : 1398,سه شنبه 09 مهر21:41
کد خبر : 330222 - سرویس خبری : صنفی آموزشی

در مسیر اربعین/ بخش سوم؛

پاسخ به ۶ سوال اصلی دانشجویان درباره حضور در پیاده‌روی اربعین

بهترین روش برای دانشجویانی که بار اولشان است یا بانوانی که میخواهند برای پیاده‌روی اربعین شرکت کنند، حرکت با کاروان های دانشجویی دانشگاه‌های خودشان ویا حتی دانشگاه‌های بزرگ مثل صنعتی شریف، دانشگاه تهران و ... است.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ آنچه که دل مشغولی یک دانشجو که می خواهد در پیاده روی اربعین شرکت کند میشود این است که چطور می تواند به بهترین شکل ممکن و بدون دغدغه در این مراسم بزرگ شرکت کند.

در این گزارش سعی شده است به صورت سوال و جواب باشد تا بتواند اطلاعاتی مفید را در دسترس دانشجویان علاقمند به حضور در پیاده روی اربعین قرار دهد.

1- من یک دانشجو هستم چگونه می توانم برای حضور در مراسم پیاده روی اربعین شرکت کنم؟
دانشجویان می توانند به صورت انفرادی و یا گروهی در غالب گروه های دوستانه یا کاروان های دانشجویی به سمت کربلا حرکت کنند و  در این مراسم عظیم شرکت داشته باشند. در این میان اگر میخواهید برای سفر استرس و دغدغه کمتری داشته باشید بهتر است در کاروان هایی که دانشگاهیان و تشکل های دانشجویی در دانشگاه ترتیب میدهند شرکت کنید چرا که چند مزیت دارد:

1- دغدغه و استرس تهیه بلیط اتوبوس یا ... را ندارید.

2- میتوانید روی برنامه رفت و برگشت خود حساب کنید (یعنی اگر مشغول به کاری هستید و نیاز به مرخصی دارید یا کلاس هایی دارید که اگر غیبت در آنها داشته باشید باعث  دردسر میشود) دیگر با خیال آسوده مرخصی بگیرید و برنامه خود را تعیین کنید. مثلا کاروان روز 16 مهر حرکت میکند و روز 29 مهر در شهر خود می باشید.

3- مشکل تهیه جا و مکان در مرز و یا کشور عراق  را ندارید با اینکه در راه پیاده روی موکب های زیادی هست ولی در شهرهای نجف و کربلا و یا حتی سامرا و کاظمین امکان نبود جا میتواند به سختی شما در سفر اضافه کند پس کاروان تمام این مسائل را برای شما تعیین می کند. که برای بانوان خیلی بهتر می باشد.

4- از همه مهتر حضور در کاروان برای شما این مزیت را دارد که برنامه های زیارتی تعیین شده و شما میداند از کجا چه موقع و در کجا، حرکت می کنید، توقف و استراحت می نمایید. چند روز را در نجف هستید چه مدتی در کربلا و یا سامرا و کاظمین می مانید و چه زمانی به سمت مرز حرکت می کنید.

پس بهترین روش برای دانشجویانی که بار اولشان است یا بانوان حرکت با کاروان های دانشجویی دانشگاه های خودشان ویا حتی دانشگاه های بزرگ مثل صنعتی شریف، دانشگاه تهران و ...است. اما اگر میخواهید انفرادی حرکت کنید هم می توانید.

2- زمان اعزام کاروان های دانشجویی چه زمانی می باشد؟
زمان اعزام کاروان های دانشجویی با توجه موقعیت استانها و ظرفیتشان و دوری و نزدیکی به مرز مشخص میشود که آنطوری که در خبرها آمده است زمان اعزام کاروان های دانشجویی از 15 و یا 16 مهر ماه آغاز میشود.

بعنوان مثال درباره شهر تهران به گفته محمد شیرمحمدیان، جانشین بسیج دانشجویی استان تهران درباره ستاد اربعین بسیج دانشجویی، هنگام اعزام کاروان های دانشجویی که با توجه به ظرفیت و نیروپروی آنهاست ۱۶ مهر تا ۲۵ مهر خواهد بود.

3- راهکار قانونی برای خروج یک دانشجو چگونه است؟
در سالهای قبل مراحل ثبت و صدور مجوز خروج از کشور از سوی سازمان نظام وظیفه عمومی سخت بود اما امسال دانشجویان می توانند به راحتی مجوز خروج از کشور را بگیرند و در مراسم پیاده روی اربعین شرکت کنند. طی خبری که در تاریخ 30 شهریور 98 از سوی معاونت اجتماعی سازمان نظام وظیفه عمومی کشور منتشر شد سرهنگ سید مهدی تقوی با بیان اینکه سالهای قبل دانشجویان برای خروج می بایست وثیقه میگذاشتند گفت: امسال برای شرکت در اربعین وثیقه حذف شده است و دانشجویان با ورود به سایت epolice.ir درخواست خروج خود را ثبت کنند تا خروج آنها آزاد شود.

همچنین آن دسته از دانشجویان که معافیت تحصیلی ندارند و یا ورودی‌های امسال هستند، می‌توانند هرچه زودتر با گرفتن پذیرش دانشگاه به‌صورت موقت ادامه مراحل را انجام بدهند و یا عده‌ای از مشمولان در فرجه معرفی بوده و این افراد یا قصد خدمت سربازی دارند و یا می‌خواهند ادامه تحصیل بدهند. این دسته از مشمولان می‌توانند با کد ملی ثبت درخواست را انجام بدهند.

پس از آمدن پیام آزاد شدن خروج از کشور باید در سامانه سماح ثبت نام کنید تا در مرز به مشکلی برنخورید.

همچنین دانشجویانی که گذرنامه ندارند و یا تازه اقدام کرده اند نگران نباشند، روز دوشنبه مورخ 7 مهرماه رئیس پلیس گذرنامه سرهنگ سیدمحمدرضا طباطبایی از صدور برگه موقت خروج از کشور خبرداد که زائران میتوانند با مراجعه به پلیس +10 برگه خروج موقت را به صورت رایگان بگیرند و در این مراسم باشکوه شرکت کنند.

4- وضعیت غیبت از کلاسها چگونه است آیا غیبت موجه است؟
یکی دیگر از دغدغه های دانشجویان بحث عدم حضورشان برسر کلاسهای درس است در ایام اربعین که شاید در سالهای قبل باعث میشد بخشی از دانشجویان به این خاطر در پیاده روی اربعین نجف تا کربلا شرکت نکنند. اما خبر خوشی که امسال در اواخر شهریور ماه از سوی وزارت علوم صادر شد طی بخشنامه ایی که به همه مراکز آموزش عالی ابلاغ شد غیبت دانشجویان شرکت کننده در اربعین امسال موجه اعلام شد.

همچنین رئیس ستاد اربعین دانشجویی دانشگاه آزاد هم از موجه شدن غیبت دانشجویان دانشگاه آزاد در مراسم اربعین خبر داد.

پس دانشجویان با خیال آسوده از غیبت غیر موجه به کربلا بروند.

5- فارغ التحصیلان چگونه می توانند خروج خود را از کشور آزاد کنند؟
آن دسته از دانشجویانی که دیگر فارغ التحصیل شده اند در دوران فراغت از تحصیل خود قراردارند یعنی مشول غیر غایب هستند و همچنین مشمولانی که برگه سبز خدمت را دریافت کرده اند می توانند با مراجعه به سامانه www.vazifeh.police.ir از نحوه خروج خود آگاهی یابند.

البته لازم به ذکر است که مشمولان غیر غایب می توانند مانند دانشجویان در مرحله اول با مراجعه پلیس +10 کد سخا دریافت کنند و بعد از آن با مراجعه به سایت epolice.ir مراحل خروج خود را آزاد کنند.

6- میخواهم به صورت انفرادی به مراسم اربعین بروم چه کارهایی باید انجام دهم؟
در ابتدا با توجه به اینکه این سفر می تواند دارای سختی های زیادی باشد بهتر است که حد الامکان از سفر انفرادی خودداری شود ولی اگر تمایل به فردی سفر کردن دارید خوب است نکاتی را مورد توجه خود قراردهید:

. امام علی (ع) در وصیت خود به فرزندانشان می فرماید: شما را به نظم در امور توصیه می کنم یعنی باید قبل از هر کاری برنامه ریزی کرد. برای خودتان برنامه ریزی کنید و طبق برنامه حرکت کنید تا ان شاءالله در طول سفر به مشکلی بر نخورید.

. از تجریبات افرادی که قبلا به زیارت رفته اند استفاده کنید و از آنها بپرسید که چگونه و از کجا حرکت یا چه وسایلی را با خود بردارید. چه زمانی از شهرتان حرکت کنید که بموقع مناسب به مرز برسید که معطلی برای شما بوجود نیاید و ... .

تجریبات یکی از افرادی که قبلا در این سفر بوده اند را برای آگاهی بیشتر شما قرار میدهیم:

«با توجه به اینکه هم اکنون اربعین در اواخر مهر ماه قرار دارد گرمای هوا در برخی از ساعات روز اذیت کننده است.

در ساعات شب و همچنین صبح زود هوا سرد خواهد شد. و بهتر آن است که لباس گرم غیر ضخیم بردارید.

پارسال تا روز اربعین، در طول ساعات روز هوا بسیار گرم بود و به کاپشن نیاز نبود، اما در ساعات شب و صبح زود لباس گرم نیاز می شود.

در مسیر بازگشت به ایران، از شهرهایی عبور خواهید کرد که هوای سردی دارند

یک چفیه بزرگ هم برای پوشاندن سروصورت چه در برابر سرما چه گرما کارگشاست، حتی برای بعضی حوله ی اضطراری هم هست.

اگر توانستید کمرتان را با یک شال یا چفیه ببندید، خیلی مفید است.

به نیاز بدن خودتان در شرائط جوی سرد و گرم دقت کنید و لباس مناسب انتخاب کنید.»

در پایان امید است مطالب گفته برای خوانندگان محترم مفید باشد.


کد خبرنگار : 16