تاریخ : 1398,یکشنبه 13 بهمن15:16
کد خبر : 344380 - سرویس خبری : فرهنگی اجتماعی

حاشیه‌نگاری «خبرنامه دانشجویان ایران» از جشنواره در کاخ هنرمندان؛

از شروع طوفانی با «لباس شخصی» تا خستگی از تماشای «پدران»!

سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر روز گذشته با اکران 6 فیلم در کاخ رسانه و هنرمندان به طور رسمی آغاز به کار کرد تا مخاطبان و منتقدان در طول 10 روز به تماشای 22 اثر سودای سیمرغی این دوره بنشینند و در این میان پردیس چارسو در اولین روز نمایش این آثار با حواشی همراه بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی - اجتماعی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ دیروز کاخ هنرمندان و رسانه به میزبانی پردیس چارسو و ملت میزبان اولین نمایش فیلم های سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر بودند و مخاطبان حاضر در پردیس ملت «عامه پسند»، «سه کام حبس» و «قصیده گاو سفید» را به تماشا نشستند و در مقابل مخاطبان کاخ هنرمندان هم تماشاگر فیلم های «لباس شخصی»، «پدران» و «تومان» شدند.

پردیس چارسو که اولین سانس خود را به نمایش اولین ساخته امیرعباس ربیعی اختصاص داده بود، توانست شروع نسبتا خوبی را تجربه کند و مخاطبان زیادی را به سالن های نمایش بیاورد، البته نکته جالب این فیلم انداختن عکس یادگاری عوامل فیلم بعد از نمایش بود؛ رسمی که معمولا پیش از نمایش اثر انجام می شود اما گویی دیر رسیدن عوامل و همزمانی حضورشان با نمایش فیلم باعث شد تا زمانی که مخاطبان نسبتا راضی اما پر از سوال از سالن های نمایش خارج شدند، عکاسان به سراغ کارگردان، تهیه کننده و بازیگران نه چندان مطرح فیلم بروند و صدای شاتر دوربین ها فضا را پر کند.

مخاطبانی که با سوال از سالن نمایش خارج شدند
موضوع فیلم «لباس شخصی» و پرداخت فیلم به اتفاقات حزب توده و اتفاقات دهه 60 کافی بود تا بعد از نمایش فیلم امیرعباس ربیعی را با سیلی از سوالات بی پاسخ و ابهامات ذهنی مخاطبان همراه کند، اتفاقی که گویی خود کارگردان نیز پیش بینی اش کرده بود و با کم و بیش به آنها پاسخ می داد و در این میان حبیب والی نژاد نیز که هم قدم کارگردان شده بود گاهی به این سوالات پاسخ می داد، اما  نکته جالب اینجاست که شب گذشته در پردیس چارسو چندان خبری از اهالی منتقدان و هنرمندان نبود و به نظر می رسد 2 و 3 روزی طول می کشد تا چارسو حال و هوای جشنواره فیلم فجر را به خود بگیرد.

تماشاگرانی که از دیدن «پدران» خسته شدند!
هر چند چارسو سانس اول را به نمایش یک اثر جنجالی اختصاص داد، اما نمایش «پدران» در سانس دوم فضای این پردیس را عوض کرد؛ فیلمی اجتماعی که روایتگر رودرروی شدن پدرانی است که پسرانش از کودکی با یکدیگر رفیق بودند و حالا بر اثر تصادف و فوت یکی از آنها، پدران شان روبه روی یکدیگر قرار گرفتند؛ فیلمی که می توان برای آن هزاران مابه ازای بیرونی پیدا کرد، اما فیلم آنطور که می بایست در جذب مخاطب موفق نبود و اکثرا ناراضی سالن ها را ترک کردند، تا جایی که بخشی از مخاطبان حاضر در این پردیس بعد از نمایش دومین اثر ترجیح دادند از خیر تماشای «تومان» بگذرنند!. البته ناگفته نماند که عوامل فیلم «پدران» نیز هر چند دیر اما به کاخ هنرمندان آمده بودند.

پردیس چارسو؛ آماده برای سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر
در کنار اتفاقاتی که پیرامون فیلم های به نمایش در آمده در پردیس چارسو رخ داده اما مسئله قابل توجه اینجاست که این پردیس از پیش خود را برای این دوره از جشنواره آماده کرده بود و برخلاف سال گذشته که در اولین روز از شروع جشنواره نیز، متولیان پردیس در حال آماده سازی و جانمایی محل استقرار عوامل فیلم بودند، امسال همه کارها از قبل انجام شده بود، مسئله ای که شاید بتوان ادعا کرد کمتر در جشنواره ها شاهد آن هستیم.


کد خبرنگار : 85