تاریخ : 1399,دوشنبه 27 مرداد20:25
کد خبر : 367461 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

روایت متفاوت سیاستمدار ایتالیایی از ایران

یک سیاستمدار ایتالیایی در مستندی درباره ایران سعی کرده است روایت متفاوتی را از ایران ارائه کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، «آلساندرو دی باتیستا»، یک سیاستمدار و کارگردان ایتالیایی پس از سفر به ایران مستندی را تحت عنوان «جاده‌های ایرانی» تولید کرده است که روایت آن تا حدودی متفاوت از روایت‌های غالب خبرنگاران غربی از ایران است. او در این مستند تجارب و مشاهدات خود از ایران را به تصویر کشیده و سعی کرده است، نگاه عمیق‌تری را ارائه کند.

روایت متفاوت سیاستمدار ایتالیایی از ایران

او در داستان تصویری خود سعی کرده است نماهای زیبایی‌ را از ایران و مردم آن، از تهران گرفته تا خرمشهر، کرمان و قم به تصویر کشد. داستان از این قرار است که روای درباره کشوری پرافتخار روایت می‌کند که زیر بار دخالت خارجی نمی‌رود و می‌خواهد خودش سرنوشتش و آیند‌ه‌اش را تعیین کند و با حس قوی هویت ملی، از میانه مسائل و مشکلات عبور کند.

دی باتیستا یکی از بنیانگذاران جنبش پنج ستاره در ایتالیاست. این کارگردان ایتالیایی که از مزار سردار قاسم سلیمانی نیز تصویربرداری کرده، داعش را «یک سازمان تروریستی افراطی» خوانده است که هواداران آن از ترور شهید سلیمانی به دستور دونالد ترامپ، جشن و شادمانی بر پا کردند.

او حدود دو ماه در ایران بود، و درباره آداب و رسوم مردم عادی ایران تمرکز کرد. او در مستند خود مراسم های فرهنگی، مقبره ها و آرامگاه‌ها را، و اماکن مذهبی را نیز به تصویر کشیده و تلاش کرده تا در اثر خود از نگاه‌های مرسوم تبلیغاتی به ایران دور شود چون معتقد است که رسانه‌های بزرگ به اهمیت شناخت عمیق از ایران بی اعتنا هستند.

روایت متفاوت سیاستمدار ایتالیایی از ایران

دی باتیستا با بیان این که رسانه های بزرگ به اهمیت شناخت عمیق از ایران بی اعتنا هستند، می‌گوید: روزنامه نگاران خارجی زیادی به تهران رفته‌ اند که خود را در هتل های شمال شهر، منطقه ثروتمند شهر، حبس کرده و تنها به برخورد با یکی دو نفر راننده تاکسی که مسلط به زبان انگلیسی بوده اند یا صاحب رستوران بسنده کرده اند و به‌سرعت مقاله ای تحت تاثیر اخبار کوتاه بی بی سی پیاده کرده اند.

این کارگردان افزود: قصد بسط دادن موضوع را به تمامی روزنامه نگاران ندارم اما اغلب سیستم‌های رسانه ای به روزنامه نگاران نادان پاداش می دهند. البته‌ من روزنامه نگار نیستم. من دوست دارم دنیا را ببینم و در مقابل مسایل، موضع شخصی خود را داشته باشم. در مستند جاده های ایرانی من به ایران به صورتی که همیشه معرفی شده، نپرداخته‌ام و این به معنای اتخاذ موضع شخصی من است.

دی باتیستا می‌گوید: برنامه جاده های ایرانی را برای به مبارزه طلبیدن تفکر غالب و آگاهی دادن نسبت به پیامدهای این نحوه رفتار ساخته ام که می تواند برای زندگی سیاسی من هم تبعاتی را  به‌همراه داشته باشد.

او می‌گوید: ایران کشور بزرگی است که اقوامی بزرگ نظیر عرب‌ها، آذری‌ها، ترکمن‌ها، بلوچ‌ها و کردها در آن سکونت دارند و درست است که فارس‌ها اکثریت جامعه را تشکیل می دهند اما هر کدام از این اقوام زبان خویش، سنت های خاص خود را دارا هستند با توجه به اینکه ایران کشوری شیعی محسوب می‌شود برخی از این اقوام اهل سنت هستند.