تاریخ : 1399,پنجشنبه 06 آذر02:18
کد خبر : 377274 - سرویس خبری : صنفی آموزشی

طوفان توییتری دانشجویان درپی نامه غیرمسئولانه وزیر علوم؛

استیضاح وزیر علوم، درخواست دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان

بعد از شکست طرح واگذاری روند تربیت معلم به دانشگاه پیام نور، وزیر علوم در نامه ای خطاب به مقام معظم رهبری درخواست دارد به جای پذیرش دانشجو معلم از سطح دیپلم، با هماهنگی این وزارت و با اتخاذ تدابیر لازم نسبت به گزینش نیروهایی که حداقل ۴ سال در دانشگاه های معتبر تحصیل نموده و شایستگی های علمی و اخلاقی لازم را از خود نشان داده‌اند، اقدام نماید.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در آخرین روز‌های اسفندماه سال گذشته، نامه‌ای جنجالی در برخی خبرگزاری‌ها منتشر و البته در هیاهوی کرونا گم شد؛ نامه‌ای که نشان می‌داد پرجمعیت‌ترین دانشگاه دولتی کشور یعنی دانشگاه فرهنگیان (با بیش از ۵۷ هزار دانشجو) قربانی دانشگاه پیام نور خواهد شد.

رئیس دانشگاه پیام نور در نامه‌ای به دبیرخانه کمیسیون علمی، فناوری ریاست جمهوری تصریح کردکه با نظر معاون اول محترم رئیس‌جمهور جلسات متعددی با حضور نمایندگان وزارت علوم، سازمان برنامه، سازمان اداری و استخدامی تشکیل شد و در این جلسات نظر غالب آن بود که دانشجومعلمان به دانشگاه پیام نور معرفی شوند! در این نامه تأکید شده که دانشجومعلمان حدود ۱۰۰ واحد درسی در ۵/ ۶ سال تحصیل را در دانشگاه پیام نور تحصیل کرده و دروس تخصصی و پایه را فرا می‌گیرند، سپس سایر دروس تربیتی یا سال چهارم تحصیل خود را در دانشگاه فرهنگیان ادامه تحصیل داده و از دانشگاه مزبور دانش‌آموخته خواهند شد و به نوعی دانشگاه پیام نور در قالب خرید خدمت به دانشگاه فرهنگیان خدمت رسانی خواهد کرد.

در انتهای این نامه موارد زیر تأکید شده است:

- نه تنها دولت برای امکانات رفاهی همچون خوابگاه و رستوران هزینه‌ای نخواهد کرد بلکه دانشجویان شخصاً هزینه‌های تحصیل خود را خواهند پرداخت.
- دانشجویان از سال چهارم به استخدام دولت خواهند درآمد و لازم نیست در سه سال اول تحصیل استخدام دولت در آیند و حقوق و مزایا دریافت کنند.

پس از این اتفاق و اظهارنظرها، روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان اعلام کرد: به اطلاع تمام همکاران و دلسوزان تربیت معلم خصوصا اساتید پیشکسوت و دانشجو معلمان و همکاران و دلسوزان نظام و این حوزه می‌رساند؛ اخیرا نامه‌ای از طرف ریاست دانشگاه پیام نور خطاب به دبیرخانه کمیسیون علمی، تحقیقاتی و فناوری ریاست جمهوری ارسال شده که بر خود لازم می دانیم نکاتی چند در ارتباط با این نامه به استحضار عزیزان رسانده شود؛

«- طرح چنین پیشنهادی از جانب دانشگاه پیام نور در شرایطی که هر روز از تعداد متقاضیان تحصیل در آن دانشگاه(پیام نور) کاسته می شود امری بدیهی و طبیعی است. دانشگاه مأموریت گرا و متولی تربیت معلم فرهنگیان در اوایل آبان ماه سال گذشته از این پیشنهاد دانشگاه پیام نور که به معاون اول رئیس‌جمهور ارسال شده بود، مطلع شد و با حضور ریاست و معاون آموزشی دانشگاه فرهنگیان در کمیسیون یاد شده ضمن اعتراض شدید و مستدل به عادی نبودن مسیر درخواست، تقاضای فوری تشکیل کارگروهی به منظور بررسی کارشناسی موضوع و گزارش آن به کمیسیون در جلسه مطرح شد. در این جلسه نمایندگان وزارت علوم، سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه هم حضور داشتند که نمایندگان دو سازمان یاد شده نیز چالش‌های اساسی بر سر راه اجرایی شدن چنین پیشنهادی را مطرح و بر غیر عملی بودن آن تأکید داشتند و با رئیس دانشگاه فرهنگیان و معاونین آن همراهی و قضیه ورود دانشگاه پیام نور به آموزش در دانشگاه فرهنگیان  را منتفی دانستند.

- پس از چندین جلسه کارشناسی با حضور نمایندگانی از دانشگاه پیام نور و دانشگاه فرهنگیان، طرف پیشنهاد دهنده نتیجه مطلوب خود را نگرفت چرا که در این جلسات تمرکز دانشگاه فرهنگیان صرفاً بر استفاده و بهره‌گیری فقط و فقط از زیرساخت‌های فیزیکی و فضاهای آموزشی و رفاهی دانشگاه پیام نور بود و لا غیر. به علاوه دانشگاه فرهنگیان با طرح بدیع ۱۰۰۳۱ در سال‌های پیش رو آماده ارائه خدمات علمی به سایر دانشگاه‌ها نیز خواهد بود و همچنین واگذاری وظایف ذاتی دانشگاه فرهنگیان به سایر دانشگاه‌ها را امری غیر ممکن و منافی اساسنامه دانشگاه فرهنگیان می‌دانیم؛ در این جلسات نمایندگی از دانشگاه شرکت داشتند و در تمام طول جلسات بر استقلال و مأموریت دانشگاه فرهنگیان تاکید داشته‌اند و همچنان این تأکید را داریم...»

اما اکنون و بعد از شکست طرح واگذاری روند تربیت معلم به دانشگاه پیام نور، وزیر علوم در نامه ای خطاب به مقام معظم رهبری درخواست دارد به جای پذیرش دانشجو معلم از سطح دیپلم، با هماهنگی این وزارت و با اتخاذ تدابیر لازم نسبت به گزینش نیروهایی که حداقل 4 سال در دانشگاه های معتبر تحصیل نموده و شایستگی های علمی و اخلاقی لازم را از خود نشان داده اند اقدام نماید.

در قسمتی از این نامه آمده است:

بر اساس مفاد ماده ۲۸ اساسنامه این دانشگاه، یکی از روش های تأمین کادر آموزشی مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش انتخاب و پذیرش دانش آموختگان رشته های مرتبط و مورد نیاز از سایر دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با برگزاری دوره های یک ساله کسب شایستگی معلمی است. (جزئیات بیشتر)

یعد از این اتفاق، بیش از 100 دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در سراسر کشور خطاب به وزیر علوم نامه سرگشاده نوشتند که در قسمتی از این نامه آمده است:

«در متن نامه، به ماده بیست و هشت اساس‌نامه دانشگاه فرهنگیان اشاره شده و خواسته شده‌است که استفاده از این بند به صورت جدی در دستور کار قرار بگیرد و از ظرفیت دانش آموختگان دانشگاه های دیگر استفاده بشود؛ لازم به ذکر می‌باشد که این درخواست مخالف با متن صریح اساس‌نامه دانشگاه فرهنگیان می باشد؛ در متن این ماده از اساس‌نامه دانشگاه فرهنگیان به صراحت اشاره شده است، در رشته هایی می توان از طریق ماده بیست و هشت جذب گردد که امکان توسعه آن در دانشگاه نباشد؛ این درحالی‌ است که شرایط جذب در اکثر رشته‌ها فراهم می باشد؛ پس درنتیجه استفاده از این بند در شرایط فعلی کاملاً غیرقانونی می باشد.

این‌که آموزش و پرورش با بحران کمبود نیرو مواجه است، بخشی از آن به مسئولین وزارت آموزش و پرورش مربوط می شود؛ اما قسمتی از آن، به شما نیز مربوط می شود. باتوجه به این‌که، رهبر معظم انقلاب مکرراً در سالیان اخیر، نسبت به توسعه کمی و کیفی دانشگاه فرهنگیان تذکر داده‌اند؛ حال شما باید عملکرد خود را در این زمینه شرح دهید...» (جزئیات بیشتر)

پس از این ماجرا، شاهد واکنش های زیادی از طرف فعالان فضای مجازی در این خصوص بودیم، واکنش‌هایی که با هشتگ مشترک استیضاح وزیر علوم، سروصدای زیادی به پاکرده است که در ادامه می‌خوانید؛

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
* گزارش از محمد رمضانی

کد خبرنگار : 91