تاریخ : 1400,سه شنبه 25 خرداد22:18
کد خبر : 398774 - سرویس خبری : آخرین اخبار صنفی آموزشی

در دانشگاه علوم پزشکی ایران اتفاق افتاد؛

برگزاری نشست تحلیل انتخابات ریاست جمهوری برای دانشگاهیان

سلسله نشست های تحلیلی و پرسش و پاسخ انتخابات ریاست جمهوری برای استادان و اعضای هیأت علمی این دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از دفتر هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکی ایران، با توجه به اهمیت انتخابات ریاست جمهوری، سلسله نشست های تحلیلی و پرسش و پاسخ برای استادان و اعضای هیأت علمی این دانشگاه در دومین نشست که با حضور دکتر محمدصادق کوشکی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران برگزار شد.

کوشکی با تاکید بر لزوم آگاهی نامزدها از اختیارات مقام ریاست جمهوری در کشور گفت: اگر نامزدی اختیارات را طبق قانون بداند و وعده ها را متناسب با اختیارات آینده خود بدهد که بعداً نگوید اختیارات کم بود به واقع نگری و انتخاب درست توسط مردم کمک خواهد کرد.

وی افزود: قانون اساسی به صراحت اختیارات رئیس جمهور را ترسیم کرده و گفته همه امور اجرایی کشور بجز امور نظامی و دفاعی به عهده اوست لذا وعده های خارج از این دراختیار و مسئولیت رئیس جمهور نیست و اگر نامزدی مطرح می کند یا با اختیارات آشنا نیست یا به نیت رأی آوردن مطرح میکند و بعداً میگوید اختیار ندارم.

کوشکی گفت: قانون اساسی در زمینه تعیین مقصد و مسیر جامعه اختیاری به رئیس جمهور نداده است بلکه چگونگی رسیدن را تعیین می کند و این تعیین مقصدها به عهده سیاست های کلان کشور و قوانین مصوب مجلس است.

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به وعده های انتخاباتی نامزدها تصریح کرد: انتخاب ها باید از جناح و طیف سیاسی عبور کند و به سمت «کدام راه حل، برای کدام مسأله» پیش برود تا انتخابات از حالت احساسی و عاطفی مانند تحریک قومیتی، جنسیت و غیره به روشی علمی و مستدل تبدیل شود که مطمئناً خروجی متفاوتی هم خواهد داشت. آمارها می گوید که برای چهارصدم درصد از مردم کنسرت ها مهم است اما در دوره قبل از این ابزار برای رای آوری استفاده شد.

وی درباره شروط نامزدی برای احراز صلاحیت ها نیز گفت: این شروط بصورت کلی در قانون اساسی نوشته شده و در این باره مجلس نمی تواند قانون جدیدی وضع کند اما می تواند آن را مورد بازنگری قرار داده و برای تصدی جایگاه ریاست جمهوری یا نمایندگی مجلس دستورالعمل های تخصصی و کاربردی تری تدوین شود که این کار لازم است در دانشگاه های کشور و در حوزه علوم انسانی مورد بحث کارشناسی قرار گیرد و پیشنهاد شود.

استاد دانشگاه تهران با اشاره به لزوم برنامه محور بودن نامزدها و جلوگیری از احساس تکلیف های ناگهانی و چند روز مانده به ثبت نام انتخابات، بر لزوم تغییر در زمان تصمیم گیری و ورود با برنامه برای نامزد ریاست جمهوری و اعلام برنامه ها و نظرات کارشناسی درباره مسائل مهم کشور اشاره کرد و گفت این برنامه ها و نظرات تخصصی و راهکارهای حل مسائل جامعه باید در زمان کافی در معرض قضاوت کارشناسان و مردم قرار دهد.

وی افزود: چرا که چه برای دوران کاندید شدن وچه بعد از انتخاب، برنامه محور شدن رئیس جمهور او را از حالت دیکتاتوری که صرفاً دستور بدهد خارج می کند و کارشناسی شدن برنامه ها رواج پیدا می کند بعنوان نمونه برای حل بحران هایی مانند آب و محیط زیست و سلامت نیاز به برنامه های علمی هست نه دیدگاه های جناحی و سیاسی. ضمن اینکه تغییر فله ای مدیران تخصصی بصورت سیاسی و جناحی و نه بر اساس شایستگی به اصلاح امور ضربه می زند.

کوشکی با اشاره به اینکه مطالبه برای ارائه برنامه توسط کاندیداها باید از جایی شروع شود دانشگاه را محل مناسبی برای شروع و ترویج این فرهنگ مطالبه دانست و افزود: باید به سمتی رفت که این فرهنگ در اکثریت جامعه نهادینه شود و فشار اجتماعی جامعه، مدیران را به سمت اعمال نظرات کارشناسی متخصصان و دانشمندانی که تصمیم ساز هستند سوق دهد و رئیس جمهور باید مجری کار کارشناسی آنان باشد.

وی به نمونه های امیدوارکننده اشاره کرد و گفت: امروز در برخی موضوعات دفاعی، بزرگان این حوزه خود را از نظرات تخصصی کارشناسان بی نیاز نمی دانند و از مطالعات و کارشناسی علمی متخصصان حوزه های مختلف دفاعی امنیتی بهره می برند و به اصطلاح در مقابل علم تعظیم می کنند و با این روند خروجی بهتر و کارآمدتری را شاهد هستیم.

این استاد دانشگاه در پاسخ به سوال یکی از شرکت کنندگان در مورد استفاده از مدیران خارجی برای برخی حوزه های تخصصی مشابه آنچه در برخی رشته های ورزشی صورت می گیرد عنوان کرد: برای هیچ جامعه ای و حل مسائل مربوط به آن جامعه هیچ کسی بهتر از افراد خود آن جامعه نیست که شرایط بومی و فرهنگی را درک کند و برای آن نسخه بپیچد اگر احترام به علم و تکریم دانشمندان در استفاده از دانش آنها رواج یابد و نهادینه شود حتما شاهد تحول خواهیم بود اگرچه روند بهبود اوضاع تدریجی است ولی امیدوارکننده است.

در این نشست برخی از اساتید شرکت کننده به بیان نظرات و دیدگاه ها و طرح سوالات خود پرداختند.