تاریخ : 1400,پنجشنبه 27 خرداد19:36
کد خبر : 399002 - سرویس خبری : آخرین اخبار زنان

مطالبات واقعی بانوان توسط کاندیدها بیان نشد

پژوهشگر حوزه فرهنگ و تربیت با بیان اینکه مسائل مطرح‌شده در مناظره‌های انتخاباتی با دغدغه اصلی زنان بسیار فاصله دارد، گفت: نامزدها با نگاه غرب در مورد زنان صحبت کرده و تلاش کردند نگاه جنسیتی را با بیان حضور در ورزشگاه حاکم کرده و تنزل دهند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس؛ فاطمه نوروزی فعال فرهنگی در حوزه تشکیلات اسلامی و پژوهشگر حوزه فرهنگ و تربیت با بیان اینکه مطالبه اصلی بانوان همان مطالبه مقام معظم رهبری در این حوزه است، گفت: متأسفانه هیچ نهادی گام مؤثری برای دغدغه اصلی بانوان بر نداشته‌اند؛ زیرا فهم درستی از جایگاه زنان در خانواده و جامعه حاصل نشده است و نهادهای مسئول اجرایی و بانوان جامعه را در شناخت و بیان مطالبه‌های ایشان به اشتباه انداخته است.

کارشناس علوم قرآن و حدیث دانشکده اصول‌الدین تهران افزود: مطالبه‌های مطرح‌شده در مناظره‌ها با دغدغه اصلی زنان و آن نقشی که در جامعه دارند، بسیار فاصله دارند. نامزدها با نگاه غرب در مورد زنان صحبت کرده و تلاش کردند نگاه جنسیتی را با بیان حضور در ورزشگاه حاکم کرده و تنزل دهند. درصورتی‌که زنان، مهم‌ترین جایگاه را در نظام تربیتی دارند. با نگاه به اندیشه رهبران انقلاب اسلامی، این مهم قابل اثبات است. رهبری، زنان را معماران جدید ایران اسلامی معرفی می‌کنند و می‌فرمایند: زن مسلمان ایرانی تعریف جدیدی را برای زنان در غرب و شرق معرفی می‌کند. و یا این‌که بحث ولایت اجتماعی زنان را مطرح  می‌کنند.

وی افزود: اما تهاجم فرهنگی جایگاه زنان در خانواده و حوزه اجتماعی را تنزل داده است. به‌طوری‌که شاهد هستیم در دولت‌ها برنامه‌ای برای مقابله با این تهاجم ارائه نشده و یا اجرایی نشده است. و این روند ادامه داشته و تنها زمان انتخابات، از زنان و حضور آنان و جایگاه آنان، استفاده جنسیتی شده است.

این فعال فرهنگی گفت: این امر مستلزم گفتمان‌سازی است. با نگاه به سبک زندگی حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) درمی‌یابیم که فعالیت زنان در اسلام محدود به خانواده نمی‌شود و در جامعه نیز ایفای نقش جدی داشته‌اند. مطالبه من، همان مطالبه رهبری است. برنامه‌های تدوین شده و مطالبات زنان، خارج از فضای نگاه اسلام و الگوهای برجسته، تنها نام رهبر را جهت روکش مشروعیت، به آن اضافه کرده و دغدغه اصلی را مطرح نمی‌کنند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای تربیتی در این زمینه مسئولیت داشته و تقریباً هیچ گام قابل‌توجهی برنداشته است.

وی تصریح کرد: مسئله دیگری که شاهد بوده‌ایم این‌است‌که به توانمندی‌های بانوان نخبه، در عرصه‌های گوناگون فکری و پژوهشی، توجه نشده و دولت‌ها و دستگاه‌های دولتی، تلاش کرده‌اند ایشان را در چند نقطه فکری محدود کنند. درصورتی‌که بانوان توانمندی‌های بی‌نظیری در عرصه‌های مختلف راهبردی دارند که در کنار توان عملیاتی برادران، می‌تواند پیشران خوبی بوده و به پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی کمک کند.