تاریخ : 1400,شنبه 26 تير12:27
کد خبر : 401958 - سرویس خبری : کتابخانه دانشجویان ایران

«خبرنامه دانشجویان ایران» در گزارشی بررسی کرد؛

۵ کتابی که فعالان فرهنگی باید بخوانند

در کتاب «دغدغه‌های فرهنگی» به مبحث گسترده‌ای پیرامون جریان روشنفکری در ایران می‌پردازد و در باب جریان روشنفکری بیمار و امتداد آن و همچنین روشنفکری مذهبی سخن می‌گوید و در نهایت محدودیت‌ها و فرصت‌های فعالیت در حوزه فرهنگ را تشریح می‌کند.

به گزارش سرویس کتابخانه «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ از مهم‌ترین دغدغه‌های افراد در جوامع مختلف مسئله فرهنگ است. فرهنگ که در یک مفهوم گسترده مجموعه‌ای آداب و رسوم، سنت‌ها، باور‌ها، قوانین، اخلاق و ارزش‌های افراد یک جامعه را شامل می‌شود برای ایجاد تعامل و همزیستی میان افراد جامعه اساسی است. از همین حیث، موضوع فرهنگ همواره مورد توجه نویسندگان، جامعه‌شناسان و پژوهش‌گران علوم انسانی بوده‌است.

در این گزارش به پنج کتاب در حوزه فرهنگ متناسب با کشورمان پرداخته‌ایم.

۱. دغدغه‌های فرهنگی

کتاب دغدغه‌های فرهنگی که در اردیبهشت سال ۱۳۹۰ به چاپ رسید، کتابی است که به شرح بیانات رهبرمعظم انقلاب پیرامون مسئله فرهنگ می‌پردازد. کتاب در ابتدا تاریخچه‌ای از وضعیت فرهنگ در ایران بعد از اسلام تا پیروزی انقلاب ارائه می‌دهد.

۵ کتابی که فعالان فرهنگی باید بخوانند

در ادامه به مبحث گسترده‌ای پیرامون جریان روشنفکری در ایران می‌پردازد و در باب جریان روشنفکری بیمار و امتداد آن و همچنین روشنفکری مذهبی سخن می‌گوید و در نهایت محدودیت‌ها و فرصت‌های فعالیت در حوزه فرهنگ را تشریح می‌کند.

کتاب دغدغه‌های فرهنگی کمک می‌کند تا متناسب با نیازهای حقیقی فرهنگی در این عصر به فعالیت‌های فرهنگی بپردازید.

۲. مربی و تربیت

کتاب مربی و تربیت به قلم محی‌الدین حائری شیرازی شامل مجموعه بحث‌هایی است که در مرکز تربیت معلم از نیمه دوم سال ۱۳۵۹ پیرامون تعالیم و تربیت اسلامی، آغاز شد.

۵ کتابی که فعالان فرهنگی باید بخوانند

کتاب مربی و تربیت، متاثر از دیدگاه جوانان آن‌روزها پیرامون تفکیک فرهنگ اسلامی از فرهنگی غربی، حول محور انقلاب فرهنگی می‌گردد.

آیت‌الله حائری شیرازی با استفاده از آیات روایات و احادیث رابطه مربی و متربی را از دیدگاه مفاهیم اسلامی مورد بررسی و کنکاش قرار می‌دهد و نکات قابل تاملی را متذکر میشود که خواندن آن خالی از لطف نیست.

۳. رسول مولتان

کتاب رسول مولتان به روایت زندگی شهید محمد‌علی رحیمی از زبان همسرش مریم قاسمی زهد می‌پردازد.

کتابی که در هفت فصل تنظیم شده‌است و با شرح زندگی شهید از آشنایی و ازدواج شروع می‌شود و در ادامه به فعالیت‌های فرهنگی ایشان در کشور‌های دیگر از جمله هندوستان، افغانستان و پاکستان می‌پردازد.

۵ کتابی که فعالان فرهنگی باید بخوانند

 زندگی فردی که تا آخرین لحظات عمرش به کار فرهنگی، شناساندن سبک زندگی اسلامی و معرفی تشیع حقیقی مشغول بوده‌ مانند راهنمایی واقع‌گرایانه برای فعالان حوزه فرهنگ محسوب می‌شود.

۴. آنگاه که فعالیت‌های فرهنگی پوچ می‌شوند

این کتاب شامل مجموعه‌ بحث‌هایی‌ست که استاد اصغر طاهرزاده تحت همین عنوان مطرح کرده‌اند.

اصغر طاهرزاده از محققین فرهنگ اسلامی در این کتاب به آسیب‌شناسی فعالیت‌های فرهنگی می‌پردازد.

۵ کتابی که فعالان فرهنگی باید بخوانند

ایشان در جایگاه معلمی که سال‌های متمادی به تدریس پرداخته و کسوت‌های فرهنگی مختلفی را تجربه کرده‌است تمام تجربیات خود را پیرامون شکست‌ فعالیت‌های فرهنگی و علل آن‌ها در این کتاب گردآورده و در اختیار مخاطب دغدغه‌مند قرار داده‌است.

۵. تربیت مربی، جلد پنجم از مجموعه ادب الهی

آیت‌الله مجتبی تهرانی مباحثی را پیرامون تربیت نفس و دیگران مطرح کرده‌اند که در قالب مجموعه‌ای پنج جلدی با عنوان«ادب الهی» به چاپ رسیده‌است. جلد پنجم از این مجموعه «تربیت مربی» نام دارد.

۵ کتابی که فعالان فرهنگی باید بخوانند

آیت‌الله تهرانی در جلد آخر این مجموعه در شانزده گفتار ملزومات تربیت دیگری را برشمرده و تشریح کرده‌است که یکی از این ملزومات خودسازی است. از این رو کتاب، علاوه بر کمک در راستای تربیت افراد دیگر، به تعالی شخصی تربیت‌کننده کمک می‌کند.

این کتاب می‌تواند کتاب مهمی برای فعالان حوزه فرهنگ به شمار آید چرا که به تشریح دقیق مباحث تربیتی و خودسازی می‌پردازد.

گزارش از سجاد باقری


کد خبرنگار : 38