تاریخ : 1400,سه شنبه 19 بهمن00:46
کد خبر : 423542 - سرویس خبری : آخرین اخبار فرهنگی اجتماعی

ایران رتبه یک منطقه در رادیودارو و پزشکی هسته‌ای

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: پزشکی هسته‌ای یکی از مصادیق اصلی کاربرد انرژی اتمی و دانش هسته‌ای است که به همت متخصصین ایرانی، هم‌اکنون کشور بی‌نیاز از هرگونه واردات در این زمینه است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی با انتشار مطلبی در فضای مجازی به تشریح وضعیت تولید رادیودارو در کشور پرداخت و تأکید کرد: در ایام فرخنده دهه مبارک فجر که یادآور پیروزی تفکر آزادی بر وابستگی به بیگانگان است؛ جوانان غیور کشورم همگام با جدیدترین روشهای علمی و در مسیر توسعه و پیشرفت ایران اسلامی با کوششی مضاعف در تلاش برای اعتلای نام ایران می‌باشند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران

وی افزود: پزشکی هسته‌ای یکی از مصادیق اصلی کاربرد انرژی اتمی و دانش هسته‌ای است که به همت متخصصین ایرانی، هم‌اکنون کشور بی‌نیاز از هرگونه واردات در این زمینه است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران خاطرنشان کرد: همکاران عزیزم در مجموعه پارس ایزوتوپ که یکی از شرکت‌های بزرگ زیر مجموعه سازمان انرژی اتمی ایران و تنها متولی تولید و تامین رادیوداروهای تشخیصی و درمانی در کشور است؛ با تولید بیش از پنجاه نوع محصولات رادیودارویی همگام با سطح دانش و تکنولوژی جهان، رتبه یک منطقه در حوزه رادیوداروها و پزشکی هسته‌ای را به ایران اسلامی اختصاص داده‌اند.

معاون رئیس جمهور درباره تحریم های ناجوانمردانه علیه فعالیت های صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز شاهد این موضوع هستیم که بیش از یک میلیون بیمار در ایران از رادیوداروهای تولیدی سازمان انرژی اتمی ایران استفاده می‌کنند. اما تحریم‌های ناقض حقوق بشر توسط آمریکا علیه کشور ایران و برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای، چه توجیهی غیر از بی‌تدبیری و ناتوانی این کشور در سیاست‌ خارجی می‌تواند داشته باشد!؟ این روزها خبرهایی مبنی بر لغو برخی تحریم‌ها به گوش می‌رسد؛ دولت مردان آمریکایی این را بدانند که «ایران همواره آزاد است» و این جوانان ایرانی هستند که قطار انقلاب را در مسیر توسعه حرکت می‌دهند.

وی تصریح کرد: امروز ما در تولید رادیوداروهای تشخیص و درمان سرطان پروستات گام‌های بزرگی برداشته‌ایم و این حرکت توقف ناپذیر است. رادیوداروی Ga-۶۸-PSMA برای تشخیص سرطان پروستات متاستاتیک و رادیوداروی Lu-۱۷۷-PSMA برای درمان این سرطان شایع در مردان، با تکیه بر دانش متخصصین ایرانی تولید می‌شود و این مسیر با قدرت توسط دانشمندان صنعت هسته‌ای ادامه دارد.

اسلامی در پایان گفت‌: ان شاالله دستاوردها و خبرهای خوش هسته‌ای همزمان با سالروز ملی فناوری هسته‌ای در ۲۰فروردین۱۴۰۱، در هم‌افزایی مسیر توسعه‌ی کشور نقشی موثر ایفا نماید.