تاریخ : 1401,دوشنبه 19 ارديبهشت20:48
کد خبر : 432031 - سرویس خبری : آخرین اخبار صنفی آموزشی

زلفی‌گل: نباید به دانشجویان بین المللی به عنوان کیف پول نگاه کرد

به گفته وزیر علوم، نباید به دانشجویان بین المللی به عنوان کیف پول نگاه کرد و خساست در عرصه دیپلماسی به خرج داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، محمدعلی زلفی گل امروز در نشست تخصصی «دیپلماسی علمی و فناوری؛ فرصت‌ها، چالش‌ها و راهکارها» که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: درباره دیپلماسی علمی و فناوری یک سوال مطرح است و اینکه «بایدها، نبایدها و پیامدهای دیپلماسی علمی» کدام است؟

وی با اشاره به بایدهای دیپلماسی علمی و فناوری گفت: ما باید در عرصه دیپلماسی علمی استانداردها را بپذیریم. همچنین باید به شاخص‌های رتبه بندی در مجامع جهانی توجه کرد.

زلفی گل تصریح کرد: از آنجایی که دیپلماسی علمی بدون مرجعیت علمی مقدور نیست باید برای مرجعیت علمی برنامه ریزی کرد.

وزیر علوم افزود: دانشگاه‌ها باید برای مرجعیت سازی اقدام کنند. ما باید بتوانیم شرایط نرم افزاری، سخت افزاری و مغز افزاری را برای اساتید، دانشجویان و مراکز آموزشی به گونه‌ای فراهم کنیم که تبدیل به مرجعیت علمی شوند.

وی با تاکید بر اینکه باید نگاه سخاوتمندانه مالی داشته باشیم که این جزو بایدهای دیپلماسی علمی می‌شود، گفت: در عرصه دیپلماسی علمی باید سخاوتمندانه عمل کرد و در این عرصه فقط به دنبال گیرندگی نباشیم بلکه به فکر دهندگی هم باشیم.

زلفی گل با بیان اینکه دیپلماسی علمی نباید فقط با کشورهای مدنظرمان باشد بلکه باید به کشورهای همسایه توجه کنیم گفت: ما هنر دیپلماسی علمی را به خوبی یاد نگرفته ایم.

وزیر علوم با اشاره به نبایدها برای دیپلماسی علمی و فناوری گفت: قوانین و مقررات دستگاهی را باید کاهش داد و به جای آن قوانین و مقررات تشویقی را ارائه کرد.

وی با بیان اینکه در کل ۸۰ هزار عضو هیئت علمی و بیش از ۸۰۰ هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی و ارشد داریم، ادامه داد: این اساتید و دانشجویان می‌توانند در دیپلماسی علمی مؤثر باشند. اگر هر عضو هیئت علمی با یک استاد خارج از کشور ارتباط علمی داشته باشد پتانسیل‌های زیادی در اختیار وزارت امور خارجه قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: نبایدهای دیپلماسی علمی و فناوری شامل محدودیت نکردن‌های زائد در عرصه‌های علمی می‌شود؛ ما چند سال است حق عضویت در مجامع بین المللی را پرداخت نکرده ایم و ارتباط ما با پایگاه‌های علمی قطع شده است.

به گفته وزیر علوم، نباید به دانشجویان بین المللی به عنوان کیف پول نگاه کرد و خساست در عرصه دیپلماسی به خرج داد.

وزیر علوم تصریح کرد: رشد علمی فناوری و نوآوری، افزایش قدرت نرم نظام جمهوری اسلامی، شکل گیری منافع مشترک، توسعه امنیت پایدار و توسعه منابع پیشرفت را به دنبال دارد.

وی گفت: امنیتی نگاه کردن به دیپلماسی علمی را در شأن دانشمندان و دانشجویان خود نمی‌بینیم. دانشمندان را نباید محدود به مرزهای جغرافیایی کرد چرا که علم محدود به معنای علم عنکبوت وار است.