تاریخ : 1401,چهارشنبه 02 شهريور00:41
کد خبر : 441953 - سرویس خبری : آخرین اخبار صنفی آموزشی

محتوای کتب درسی طی ۲ تا ۳ سال آینده تغییر خواهد کرد

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: طی برنامه میان مدت ۲ الی ۳ ساله تغییرات محتوایی زیادی در کتب درسی انجام خواهد شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» حجت‌الاسلام علی لطیفی عصر سه شنبه در حاشیه مراسم عقد قرارداد تامین مقوای جلد کتب درسی کشور با یک شرکت تولیدی کاغذ در استان زنجان در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه محتوای کتب درسی از مهرماه ۱۴۰۲ اصلاح و تغیر خواهد کرد.

وی با بیان اینکه مجموعه اقدامات کوتاه مدتی در زمینه تغییر محتوای درسی در حال انجام هست و در مهر ۱۴۰۲ برخی از کتابها را اصلاح و تغییر خواهیم داد، افزود: این اتفاق نیازمند یک تغییرات بنیادی‌تر در میان مدت است و ان شا الله پس از دو سال شاهد اتفاقات مهمتری در این حوزه باشیم، کتابهای درسی برای مهر ۱۴۰۱ از ماه ها قبل به چاپ سپرده شده‌اند و لذا مهرامسال کتابها تغییر فیزیکی ندارند.

لطیفی ادامه داد: عملیات چاپ کتب درسی برای مهرماه سال ۱۴۰۱ به اتمام رسیده و این عقد قرارداد در واقع برای تامین مقوای مورد نیاز از سال ۱۴۰۲ است. امسال از مقوای وارداتی در تهیه کتب درسی استفاده شده است زیرا فرایند چاپ و نشر کتب درسی باید چندین ماه قبل از شروع سال‌تحصیلی جدید انجام شود.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به عقد قرارداد تامین مقوای جلد کتب درسی کشور با یک شرکت تولیدی کاغذ در استان زنجان، گفت: مقوای تولیدی این واحد صنعتی توسط کارشناسان وزارت آموزش‌وپرورش آزمایش‌های استاندارد مربوطه را گذرانده و کیفیت مطلوبی را برای چاپ جلد کتب درسی دارد، لذا مسئولیت تولید مقوای جلد کتب درسی سراسر کشور از سال آینده به این شرکت واگذار شد.

لطیفی با بیان اینکه عقد این قرارداد به لحاظ مادی اهمیت چندانی ندارد زیرا در سالیان گذشته نیز ارز ترجیحی یارانه‌ای برای واردات مقوای کتب درسی تخصیص داده می‌شد، افزود: عمده اهمیت این رویداد، جنبه معنوی آن است زیرا بیانگر این مسأله است که نیروهای متخصص ما توان کافی برای تضمین تولید کالای مصرفی داخل کشور را دارد و رویکرد وزارت آموزش‌وپرورش کشور نیز همواره بر مبنای حمایت از تولید داخل بوده است.

وی متذکر شد: در سال جاری قریب به ۱۷۰ میلیارد تومان برای عقد این قرارداد مشخص شد که برای تولید مقوا مورد نیاز ۱۴۷ میلیون جلد کتب درسی سالیانه به این واحد تولیدی پرداخت خواهد شد. این رقم، بسیار قابل توجه است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش‌وپرورش، با بیان اینکه مشکلات زیادی در زمینه واردات مقوا و کاغذ به کشور وجود دارد، افزود: به دلیل وجود تحریم‌های متعدد اقتصادی، مشکلات مختلفی از عوارض دریافتی، گمرک، ثبت سفارش و … وجود دارد که با عقد قرارداد مذکور در زمینه مقوای مصرف داخل، این مشکلات رفع خواهد شد.