تاریخ : 1401,یکشنبه 27 شهريور13:14
کد خبر : 444226 - سرویس خبری : یادداشت

سید حسام الدین زندوی؛

نقد گشت ارشاد به معنای مخالفت با حجاب نیست

نقد گشت ارشاد به معنای مخالفت با حجاب نیست. اینکه اگر کسی به آشپزی بگوید غذایت شور است به معنی این نیست که مخالف طبخ غذاست.شاید غرض اصلاح است، پس سریع مقابل هر نقدی موضع نگیریم و دو قطبی ایجاد نکنیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یادداشت از سید حسام الدین زندوی*// نقد گشت ارشاد به معنای مخالفت با حجاب نیست.اینکه اگر کسی به آشپزی بگوید غذایت شور است به معنی این نیست که مخالف طبخ غذاست.شاید غرض اصلاح است، پس سریع مقابل هر نقدی موضع نگیریم و دو قطبی ایجاد نکنیم.

٢.واقعا تربیت اخلاقی یک نسل در جامعه بد حجاب بسیار سخت تر و پیچیده تر است. این را گفتم که بگویم حجاب در ذهنم کم وزن و اولویت چندم نیست.

٣.محور گشت ارشاد فریضه امر به معروف و نهی از منکر است بنابر این باید تمام شرایط این فریضه لحاظ گردد. توجه به نتیجه و تاثیر از شرایط اصلی این واجب الهی است. با این وصف اگر دیدیم راهی را برای امر به معروف انتخاب کردیم که نتیجه و اثر ندارد و بعضا منجر به نتیجه عکس و ایجاد گارد اجتماعی می شود باید در انتخاب طریق امر به معروف تامل بیشتری کنیم.

۴.انقلابی گری به باد کردن رگ گردن و شعارهای دهن پر کن نیست.باید برای بی حجابی تدبیر کنیم اما تدبیری اثرگذار. موضوع حجاب به تعبیر رهبری ، پیچیده و چند وجهی است. استفاده از کارشناسان رشته های مختلف از جمله روانشناسی و جامعه شناسی ناگزیر است.این که تصمیم گیری در زمینه نوع برخورد در خصوص این امر پیچیده را به یک نهاد امنیتی بسپاریم خطاست.

۵.چه دوست داشته باشیم چه نداشته باشیم موضوع حجاب به یک مقوله چالش برانگیز تبدیل شده و چالش آن روز به روز بیشتر می شود. باید و نباید ایدئولوژیک یک بحث است و صیرورت اجتماعی بحثی دیگر. وقتی چهل سال موضوع حجاب اولویت نباشد و یا مواجهه به آن سطحی باشد تا حدی که حجابی که از منظر ما ارزش است در بین خیل عظیمی حتی هنجار هم نیست،دیگر کار سخت می شود.
رودخانه های مختلفی که به یک سد ختم می شوند را در نظر بگیرید. وقتی نتوانی ورودی را درست کنی و تمام تمرکزت را روی سد بگذاری، اگر ورودی زیاد شد بالاخره سد را می شکند. این یک امر غیر قابل اجتناب است. این ها را می گویم تا ابعاد مختلف موضوع و پیچیدگی آن ملموس تر شود.
انتهای این نوع برخورد ما جز به تبعات چالش های روزافزون ختم نمی شود. چه خوشمان بیاید چه نیاید.

۶.و نکته آخر یک بحث حقوقی کمی بی ربط به نکات بالا. اینکه مرجع انتظامی فردی را دستگیر کند و الزام به حضور در کلاسی کند قانونی نیست. این الزام در اصطلاح حقوقی یک مجازات تکمیلی است و فقط قاضی می تواند با احراز شرایط فردی را ملزم به آن کند.

پی نوشت:این چند سطر را در نجف اشرف می نویسیم. الهی خود حضرت امیر به ما حیا و به مسولین تدبیر دهد.

فعال سابق دانشجویی