تاریخ : 1401,دوشنبه 28 شهريور20:22
کد خبر : 444370 - سرویس خبری : فناوری اطلاعات

دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور شد؛

دیدگاه دهقانی درخصوص سورنا ستاری/ از معاونت فرهنگی دانشگاه شریف تا معاون علمی رئیس جمهور

با وجود تمام زحماتی که دکتر ستاری برای ایجاد گفتمان دانش‌بنیانی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کشیده است اما انتقاداتی نیز همیشه متوجه این معاونت بوده است. شرکت‌های دانش‌بنیان در معاونت علمی با مشکلات عدیده‌ای مواجه بودند که تا به امروز نیز بسیاری از این مشکلات حل نشده است.

به گزارش سرویس فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ "سورنا ستاری" معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری که حکم خود را در آبانماه سال 92 و مرداد ماه 96 از حسن روحانی دریافت کرده بود، پس از یک سال ادامه فعالیت در همین جایگاه در دولت ابراهیم رئیسی، استعفای خود را تقدیم رئیس‌جمهوری کرد.

از ابتدای دولت آقای رئیسی، صحبت‌های زیادی مبنی بر ماندن یا رفتن ستاری از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شده بود تا اینکه بالاخره هفته گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه سورنا ستاری استعفای خود را تقدیم دولت کرده است.

در خبری که امروز منتشر شد آیت‌الله ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور، دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی رئیس جهاد دانشگاهی را با حفظ سمت به‌عنوان سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری منصوب کرد.

دهقانی‌فیروزآبادی پیش از این سوابق اجرایی زیر را در کارنامه خود داشت:

•    رئیس جهاد دانشگاهی

•    معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد

•    معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی شریف

•    همکاری در معاونت پژوهشی و مشاور رئیس دانشگاه صنعتی شریف

•    دانشیار دانشکده مهندسی هوافضا و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف

•    راهبری و توسعه بیش از ۳۰ شرکت دانش بنیان در حوزه های تخصصی و مدیریت و اجرای چند پروژه و طرح صنعتی ملی

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون سابق فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد و رئیس سازمان جهاد دانشگاهی است. دکتر دهقانی استاد دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف است. وی تحصیلات دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای خود را در دانشگاه صنعتی شریف و در رشته مهندسی هوافضا به پایان رسانده و زمینه کاری مورد علاقه وی، نانو مکانیک است.

 دهقانی اما نقد هایی نیز به این معاونت نیز داشت و در گفت‌و‌گویی که در اردیبهشت سال جاری با تسنیم داشت درباره سورنا ستاری می‌گوید: "استارت و آغاز گفتمان دانش‌بنیان با دکتر ستاری آغاز شد. ما باید با همه اشکالاتی که به سیستم داریم منصف بوده و واقعیت را بگوییم و بی‌انصافی است کسی نقش دکتر ستاری را در توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری نادیده بگیرد اما نقدها به جای خود باقی است.

معاونت علمی به این شکلی که امروز درآمده است بنده اعتقادی به آن ندارم! و دلیل آن نیز ضعف وزارت علوم، ضعف دانشگاه آزاد و ضعف نظام آموزش عالی کشور است که یک معاونت ستادی، کار صفی را شروع کرد. به عنوان مثال، معاون رئیس‌جمهور کار رگولاتوری را انجام می‌دهد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری باید رگولاتور بین دانشگاه‌ها،‌ صنایع، وزارتخانه‌ها، بانک‌ها، و حاکمیت باشد. معاونت علمی در میانه راه تغییر فرم داد و یک ستاد شد. امروز وزارت صمت چه کاری انجام می‌دهد؟ وزارت صمت بنگاه‌داری نمی‌کند بلکه بیشتر ستاد است. معاونت علمی باید ستاد می‌شد اما امروز یه مقدار بیش از حد وارد صف شده و مستقیماً با شرکت‌ها در ارتباط شده است."

با وجود تمام زحماتی که دکتر ستاری برای ایجاد گفتمان دانش‌بنیانی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کشیده است اما انتقاداتی نیز همیشه متوجه این معاونت بوده است. شرکت‌های دانش‌بنیان در معاونت علمی با مشکلات عدیده‌ای مواجه بودند که تا به امروز نیز بسیاری از این مشکلات حل نشده است.

روح الله دهقانی فیروزآبادی که حدود چهار سال پیش بعنوان عضو هیات علمی دانشکده هوافضا دانشگاه صنعتی شریف در حضور رهبر معظم انقلاب سخنرانی داشت به لزوم تشکیل قرارگاه های جهادی و کار تشکیلاتی برای حل مسائل اصلی صنعت کشور تاکید کرد.