تاریخ : 1401,جمعه 15 مهر18:00
کد خبر : 446072 - سرویس خبری : آخرین اخبار فرهنگی اجتماعی

مهم ترین ملاک های حضرت خدیجه(س) برای ازدواج

ازدواج حضرت محمد(ص) و حضرت خدیجه(س) پیوند آسمانی بود که می تواند الگوی بسیاری از ازدواج های امروز قرار بگیرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، درمورد ازدواج حضرت محمد (ص) و حضرت خدیجه (س) بیان کرد: اگرچه امروزه، اغلب، پسر‌ها برای دختر‌ها به خواستگاری می‌روند و در این میان، سوالات زیادی درمورد خانه داشتن، اموال، شغل و... می‌شود، ولی یکی از سوالات مهم این است که در جریان خواستگاری، چند درصد از آن ها، درمورد اخلاق، صداقت، امانت داری، حُسن خلق فرد و... سوال می‌کنند؟ و اگرچه مال خوب است، ولی موارد فوق ماندگارتر هستند.

این کارشناس مذهبی گفت: وقتی موضوع ازدواج حضرت محمد (ص) با حضرت خدیجه (س) مطرح شد و پیامبر (ص) به خواستگاری آمدند، حضرت خدیجه (س) فرمودند: «انی قد رغبت فیک لقرابتک و شرفک فی قومک و امانتک عندهم و حسن خلقک و صدق حدیثک» به سبب خویشاوندیت با من و شرف و بزرگی و امانتداریت در میان قومت و اخلاق نیکو و راستگویی است که مایلم با تو ازدواج کنم.»

حجت الاسلام رفیعی ادامه داد: ملاک حضرت خدیجه (س) برای ازدواج با پیامبر اکرم (ص)، خویشاوندی، راست گویی، امانتداری و حُسن خلق بود و در حقیقت، این‌ها ملاک‌های مهمی برای انتخاب همسر هستند و علاوه بر مواردی چون؛ شغل، تحصیلات و... باید ملاک‌های اولیه را در جریان ازدواج موردنظر قرار داد. 

او افزود: پیامبر اکرم (ص) در سال‌های اول ازدواج خود به مسافرتی رفتند که این سفر، تا حدی طول کشید و وقتی سفرشان تمام شد و وارد منزل شدند، حضرت خدیجه (س) جلوی حضرت (ص) ایستادند و شروع به شعر خواندن کردند که بخشی از این شعر عبارت بود از:

«حبیب و محبوب من از سفر آمده؛ همان که دلم به دنبال و بی تابش است و خورشید در چهره او اثر کرده است و خورشید! تعجب می‌کنم تو چهره محبوب من را بوسیده ای؟ تو نمی‌دانی اطراف ماه نباید بروی؟» که در عاشقانه‌ترین ازدواج‌های امروز نیز چنین تعبیر زیبایی پیدا نمی‌شود.