به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ فارس نوشت: در ادامه دیدارهای امروز حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیروت و در استمرار رایزنیها درباره اوضاع غزه، وی عصر امروز (چهارشنبه) اول آذر ماه با «نجیب میقاتی» نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان دیدار و به گفتوگو پرداخت.
وزیر امور خارجه در این سفر که دومین سفر او به بیروت در ظرف حدود یک ماه و نیم گذشته است، پیش از این هم با «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان و همچنین مقامات حماس و جهاد اسلامی در بیروت دیدار و گفتوگو کرده بود.
این سفر در آستانه آتشبس قریبالوقوع در غزه صورت گرفته است. بامداد امروز چهارشنبه اول آذر ماه و بعد از گذشت ۴۷ روز از جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و کرانه باختری در واکنش و به بهانه عملیات طوفان الاقصی، کابینه رژیم صهیونیستی توافق آتشبس با میانجیگری دولتهای قطر و مصر را پذیرفت.
جنبش حماس هم در بیانیهای اعلام کرد: پس از مذاکرات سخت و پیچیده و طولانی، اعلام میکنیم که به یاری خداوند متعال و تلاشهای زیاد طرف قطری و مصری به توافق آتش بس انساندوستانه (آتشبس موقت) به مدت ۴ روز دست پیدا کردیم. در این بیانیه آمده است: درگیریها از سوی دو طرف، فعالیتهای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در همه مناطق غزه و نیز جابه جایی خودروهای زرهی این رژیم در غزه متوقف خواهد شد و صدها کامیون ویژه حامل کمکهای بشردوستانه، درمانی و سوخت وارد همه مناطق غزه بدون استثنا خواهد شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی امروز در تشریح سفرش به لبنان گفت: امروز در بیروت هستیم تا در رایزنی با مقامات عالی لبنان در خصوص چگونگی امنیت حداکثری منطقه و چگونگی احقاق حقوق فلسطین رایزنی و مشورت داشته باشیم.
وزیر امور خارجه بعد از دیدار با مقامات حماس و جهاد اسلامی در بیروت گفت که در جریان آخرین تحولات غزه و کرانه و جزییات بیشتر آتشبس انسانی و سناریوهای آینده قرار گرفته و تصریح کرد که مقاومت حذف شدنی نیست.
از ابتدای تحولات جاری در فلسطین و در پی عملیات طوفان الاقصی که به واکنش صهیونیستها آن هم با حمله گسترده به غزه و تشدید محاصره این منطقه منجر شد، تا به امروز که چهل و هفت روز از جنایات صهیونیستها در غزه و فلسطین میگذرد، جمهوری اسلامی ایران تلاشهای زیادی را برای توقف این جنایات و رفع محاصره غزه و همچنین تسریع در ارسال کمکهای انساندوستانه به مردم فلسطین صورت داده است. در این راستا رئیس جمهور و وزیر امور خارجه تماسهای تلفنی با برخی همتایان و مقامات تاثیرگذار برقرار کردند و امیرعبداللهیان هم نامههایی در این زمینه به برخی مقامات بینالمللی از جمله آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نوشت. رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در این خصوص دو سفر به منطقه داشت و به جده هم رفت و در نشست سازمان همکاری اسلامی شرکت و پیشنهاداتی را ارائه داد. او همچنین به نیویورک و ژنو رفت و با مقامات سازمان ملل در این خصوص گفتوگو کرد و اکنون هم در سفری به منطقه که از بیروت شروع شده درباره وضعیت غزه به گفتوگو میپردازد.