تاریخ : 1404,سه شنبه 05 فروردين14:23
کد خبر : 532892 - سرویس خبری : اقتصادی

در گفتگوی اختصاصی با «خبرنامه دانشجویان ایران» مطرح شد؛

صمصامی: استیضاح همتی، رد یک تفکر اقتصادی بود/ دولت در آینده باید مسیر تثبیت قیمت‌ها را در پیش بگیرد

مسئله اصلی ما یک تفکر اقتصادی نادرست است. استیضاح آقای همتی در واقع استیضاح یک تفکر بود. ما انتظار داریم در دولت بعدی وزیری بیاید که دیگر به این شیوه‌های غلط اعتقاد نداشته باشد. بعضی‌ها فکر می‌کنند با بالا بردن نرخ نیما می‌شود مشکلات را حل کرد، اما این تفکر کاملاً اشتباه است. این روش فقط باعث ایجاد رانت می‌شود.

در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»، حسین صمصامی نماینده مجلس شورای اسلامی به تشریح دلایل استیضاح وزیر اقتصاد دولت قبل پرداخت. وی با تأکید بر اینکه مشکل اصلی "تفکر اقتصادی نادرست" بوده است، خواستار تغییر رویکردهای اقتصادی در دولت جدید شد. این نماینده مجلس همچنین راهکارهای مجلس برای اصلاح نظام بانکی و کنترل تورم را تشریح کرد و از آمادگی مجلس برای ارائه طرح‌های اصلاحی خبر داد. در ادامه مشروح این گفتگو را می‌خوانید:

سوال: با توجه به استیضاح همتی، به نظر شما دولت باید چه مسیری را در انتخاب وزیر جدید و حل مشکلات اقتصادی در پیش بگیرد؟

پاسخ: مسئله اصلی ما یک تفکر اقتصادی نادرست است. استیضاح آقای همتی در واقع استیضاح یک تفکر بود. ما انتظار داریم در دولت بعدی وزیری بیاید که دیگر به این شیوه‌های غلط اعتقاد نداشته باشد. بعضی‌ها فکر می‌کنند با بالا بردن نرخ نیما می‌شود مشکلات را حل کرد، اما این تفکر کاملاً اشتباه است. این روش فقط باعث ایجاد رانت می‌شود.

دولت جدید باید اولویت را به تثبیت اقتصادی بدهد. کنترل قیمت‌ها، بهبود معیشت مردم و جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها باید در رأس کارها باشد. ما با شخص آقای همتی مشکل نداشتیم، با آن تفکر اقتصادی مشکل داشتیم.

سوال: نقش مجلس در بهبود سیاست‌های اقتصادی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

پاسخ: ما از همان ابتدا سعی کردیم با دولت تعامل سازنده داشته باشیم. حتی نامه‌ای به رئیس جمهور نوشتیم و تأکید کردیم که معیشت مردم و کنترل تورم باید اولویت باشد. حدود ۳۰ نماینده این نامه را امضا کردند. وقتی پاسخ مناسبی دریافت نکردیم، از تمام ابزارهای نظارتی مانند تذکر، سؤال و در نهایت استیضاح استفاده کردیم.

سوال: در مورد مشکلات نظام بانکی چه راهکارهایی پیشنهاد می‌کنید؟

پاسخ: راهکارها دو بخش دارد: اول نظارت دقیق‌تر بانک مرکزی به ویژه بر بانک‌های خصوصی. بعضی بانک‌ها چندصد هزار میلیارد از بانک مرکزی برداشت می‌کنند در حالی که سپرده‌هایشان بسیار کمتر است. دوم راهکارهای بلندمدت که ما برای آن طرح‌های آماده‌ای داریم و اگر دولت بخواهد، حتماً همکاری خواهیم کرد.

مصاحبه از محمد جهاد