تاریخ : 1404,پنجشنبه 13 آذر15:33
کد خبر : 549792 - سرویس خبری : خبرهای ویژه

بیانیه مشترک انجمن اسلامی دانشجویان و جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان؛

دانشجو تنها برای تماشای اتفاقات به دانشگاه نمی‌آید

در روزهای اخیر مجموعه‌ای از رفتارها و تصمیم‌های مدیریتی در دانشگاه شهید باهنر کرمان، نگرانی جدی و عمیقی را در میان دانشجویان و تشکل‌های دانشگاهی ایجاد کرده است. آنچه مشاهده می‌شود، نه یک اشتباه مقطعی، بلکه نشانه‌ای روشن از کم‌اهمیت جلوه دادن جایگاه قانونی تشکل‌های دانشجویی و نادیده گرفتن نقش آنان در فرآیندهای رسمی دانشگاه است؛ رویکردی که با هیچ‌یک از اصول مشارکت دانشجویی و شأن دانشگاه سازگار نیست.

به گزارش خبرنگار تشکل های دانشجویی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ انجمن اسلامی دانشجویان و جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان، در  بیانیه ای مشترک پیرامون نادیده‌گرفتن جایگاه قانونی تشکل‌های دانشجویی و کمرنگ‌سازی نقش آنان در فرآیندهای مدیریتی دانشگاه مطرح کرد.

در ادامه متن کامل این بیانیه را با هم می‌خوانیم:

بسم الله الرحمن الرحیم

«وَ أَمْرُهُمْ شُورى‌ بَیْنَهُمْ»

«و کارهایشان را با مشورت در میان خود تنظیم می‌کنند.»

سوره شوری – آیه ۳۸

در روزهای اخیر مجموعه‌ای از رفتارها و تصمیم‌های مدیریتی در دانشگاه شهید باهنر کرمان، نگرانی جدی و عمیقی را در میان دانشجویان و تشکل‌های دانشگاهی ایجاد کرده است. آنچه مشاهده می‌شود، نه یک اشتباه مقطعی، بلکه نشانه‌ای روشن از کم‌اهمیت جلوه دادن جایگاه قانونی تشکل‌های دانشجویی و نادیده گرفتن نقش آنان در فرآیندهای رسمی دانشگاه است؛ رویکردی که با هیچ‌یک از اصول مشارکت دانشجویی و شأن دانشگاه سازگار نیست.

در همین چارچوب، عدم اطلاع‌رسانی درباره حضور وزیر ارتباطات در دانشگاه، بدون دعوت از نمایندگان رسمی دانشجویان، یک مصداق روشن از این بی‌اعتنایی است. چنین برخوردی—از برگزاری نشست‌های رسمی بدون مشارکت دانشجویان، تا تصمیم‌هایی که پشت درهای بسته گرفته می‌شود—برآمده از نگاه تک‌بعدی و بدون درنظر گرفتن شأن قانونی تشکل‌های دانشجویی است؛ نگاهی که نه قابل دفاع است و نه قابل تداوم.

دانشگاه زمانی پویا و سالم است که صدای دانشجو شنیده شود. نادیده گرفتن تشکل‌ها نه باعث آرامش دانشگاه می‌شود و نه موجب پیشرفت آن؛ بلکه باعث بی‌اعتمادی، گسست میان مدیریت و بدنه دانشجویی، و تضعیف اعتبار دانشگاه خواهد شد.

مدیریت دانشگاه باید بداند: دانشجو تنها برای تماشای اتفاقات به دانشگاه نمی‌آید؛

دانشجو صاحب حق، صاحب نقش و صاحب صداست. بی‌توجهی به جایگاه قانونی تشکل‌ها، بی‌توجهی به متن دانشگاه است.

ما تأکید می‌کنیم که مدیریت دانشگاه موظف است:

۱. به‌صورت شفاف توضیح دهد، چرا نمایندگان قانونی دانشجویان از حضور وزیر ارتباطات مطلع نشده‌اند.

۲. نقش و جایگاه تشکل‌های دانشجویی را به‌عنوان نهادهای قانونی و رسمی به رسمیت بشناسد.

۳. هرگونه نشست، برنامه یا دیدار رسمی مرتبط با مسائل دانشگاه را با اطلاع‌رسانی و مشارکت نمایندگان دانشجویی برگزار کند.

۴. فضای گفتگو، نقد و مشارکت دانشجویی را به‌جای محدود کردن، تقویت کند.

و در نهایت اعلام می‌کنیم:

دانشجویان سکوت نخواهند کرد. هر تلاشی برای کمرنگ کردن نقش تشکل‌های دانشجویی، نه‌ تنها ما را منفعل نمی‌کند، بلکه ارادهٔ جمعی ما را برای پیگیری حقوق دانشجویان قوی‌تر خواهد کرد. دانشگاه بدون دانشجو تصمیم نمی‌گیرد؛ و هیچ‌کس نمی‌تواند صدای دانشجو را از دانشگاه حذف کند.

والسلام علی من اتبع الهدی