تاریخ : 1405,شنبه 08 فروردين07:47
کد خبر : 554748 - سرویس خبری : خبرهای ویژه

آذری رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی:

زمان خروج از معاهده NPT فرار رسیده است/ سلاخی قواعد بین المللی توسط زورگویان متوهم

رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی با انتقاد از اظهارات رافائل گروسی و عدم محکومیت حمله به مجتمع غنی‌سازی نطنز، تأکید کرد رفتار آمریکا، اسرائیل و برخی نهادهای بین‌المللی قواعد مسلم حقوق بین‌الملل را نقض کرده و این پرسش را پیش‌روی ایران قرار داده است که آیا زمان خروج از معاهده NPT فرا نرسیده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ علی آذری در مصاحبه با خبرنامه دانشجویان ایران در خصوص اظهارات برخی افراد مانند گروسی مبنی بر اینکه بمباران اتمی می‌تواند توانایی‌های هسته‌ای ایران را از بین ببرد، گفت: رفتار برخی از این افراد در راستای صلح بین‌المللی  نیست. چه گروسی، چه آمریکا و چه اسرائیل دارند قواعد بین‌المللی را به سلاخی می‌برند. این ادبیات برای ایران یعنی وقت خروج از معاهده (NPT) است.

این عضو کمیسیون قضایی و حقوقی ادامه داد: دلیل دوم این است که زمانی که آمریکا و اسرائیل به مجتمع غنی‌سازی نطنز حمله کردند اولین کاری که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید  انجام می‌داد  این بود که بیاید این اقدام را به واسطه این که ایران عضو معاهده عدم اشاعه (NPT) است و تحت نظارت آژانس قرار دارد، محکوم‌کند، در صورتی که حداقل حقوق ایران را رعایت نکردند. این در حالی است که ایران عضو NPT است و حقوق مشروعی دارد. با کنار هم قرار دادن این موارد، این سؤال مطرح می‌شود که آیا زمان خروج از معاهده NPT فرانرسیده است؟

وی تاکید کرد: رفتارهایی که از سوی آمریکا، اسرائیل و حتی برخی نهادهای بین‌المللی مشاهده می‌شود، این تصور را ایجاد می‌کند که آن‌ها به دنبال کنترل فناوری هسته‌ای هستند.

نقش توافق قاهره و امید ایران به جلوگیری از فعال شدن مکانیزم ماشه

آذری با اشاره به توافق قاهره بیان کرد: ایران در توافق قاهره که تثبیت کننده مشروعیت آژانس است بسیار قوی ظاهر شد و فعالیت‌های خوبی انجام دادیم و امید ایران این بود که توافق قاهره مانع فعال شدن مکانیزم ماشه شود اما بازهم نشانی از  این اتفاق نیست. در حالیکه ایران همواره به اصول این معاهده، از جمله عدم اشاعه و استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای پایبند بوده است و همیشه هم ثابت کرده‌ایم، حتی بسیاری از حقوقدانان و سیاستمداران دیگر کشورها هماین موضوع را تأیید کرده‌اند.  

زمان بررسی جدی خروج ایران از NPT

وی بیان کرد: با توجه به این شرایط و با در نظر گرفتن سوابق کشورهایی مانند هند، پاکستان و کره شمالی که با همین رفتارها از NPT خارج شدند، ما که همه قواعد و قوانین را رعایت  کردیم،  اما آن‌ها حقوق ما را به رسمیت نمی‌شناسند به نظر می‌رسد اکنون زمان بررسی جدی خروج ایران از NPT فرا رسیده است.

این نماینده مجلس یادآور شد: بسیاری از سیاستمداران کشور در گذشته در خصوص خروج ایران از NPT ان قُلت داشتند، که امید وارم اکنون متوجه اشتباه خود شده باشند، اما امروز شاهد هستیم با ادبیات گروسی و عدم محکومیت حمله به مجمتع نطنز به نظرم می‌توانیم از این معاهده خارج شویم و همین موضوع می‌تواند برای کشور مسئله مهمی مانند تنگه هرمز باشد.