تاریخ : 1405,جمعه 28 فروردين13:13
کد خبر : 555626 - سرویس خبری : خبرهای ویژه

هشدار جنبش عدالتخواه دانشجویی از خطر دور شدن اجتماعات مردمی از هدف اصلی ضرورت حضور؛

صرف تکان دادن پرچم دردی دوا نمی‌کند/برجام نباید تکرار شود!

تحلیل‌های غلط کم نداشته‌ایم. کافی است خاطرات برجام، مذاکرات منتهی به جنگ دوازده روزه و مذاکراتی که در نهایت به شهادت امام شهیدمان منجر شد را به یاد بیاوریم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛نهضت دانشجویان شهید خامنه‌ای(زیرمجموعه جنبش عدالتخواه دانشجویی) در بیانیه‌ای نوشت: از زمان اعلام آتش‌بس و آغاز سخن از مذاکره، دو گزاره بسیار شنیده می‌شود:
(هیس! شما از مناسبات سیاسی و نظامی سر در نمی‌آورید. فرماندهی واحد در کشور جاری است و مملکت سر دارد. در صحنه باشید، پرچم تکان دهید، اما نقدی نکنید).

این سخن معمولاً خطاب به مردمی گفته می‌شود که در کف صحنه و خیابان حضور داشته‌اند؛ همان مردمی که در روزهای سخت، بار مسئولیت کشور را بر دوش کشیده‌اند. مردمی که در شرایط حساس جنگی به تصریح رهبر انقلاب مُبعوث شدند تا کشور را رهبری کنند. شاید مردم نتوانند درباره جزئیات نظامی نظر تخصصی بدهند، اما ملتی که ده‌ها روز در میانه میدان ایستاده است، طبیعی است که نسبت به مذاکره با طرفی بدعهد، نگران باشد؛ طرفی که در میانه مذاکرات امامش را شهید کرد، جنایت‌هایی مانند شهید کردن دانش آموزان میاناب را انجام داد و علیرغم قبول پیش‌شرط‌های مذاکره با حمله به لبنان و بستن مسیر کشتی‌های ایرانی شروط آتش‌بس را نقض کرده است.

تحلیل‌های غلط کم نداشته‌ایم. کافی است خاطرات برجام، مذاکرات منتهی به جنگ دوازده روزه و مذاکراتی که در نهایت به شهادت امام شهیدمان منجر شد را به یاد بیاوریم.

بی‌تردید کشور دارای ساختار فرماندهی مشخص است و همه ما، از فرماندهان نظامی تا مسئولان سیاسی و مردم، در چارچوب همان نظام حرکت می‌کنیم. اما بازخوانی تجربه‌های تاریخی می‌تواند راهگشا باشد. در زمان شکل‌گیری توافق هسته‌ای نیز بسیاری از همین استدلال‌ها برای خاموش کردن نقدهای درست و تخصصی مطرح می‌شد. گفته می‌شد مذاکرات تحت هدایت عالی‌ترین سطوح نظام است و هر صدای مخالفی سعی در انتقاد به حاشیه رانده می‌شد. در حالی که حتی رهبر انقلاب هم بارها نسبت به روند مذاکرات و عملکرد تیم مذاکره‌کننده را علناً مطرح کرده بوده‌اند. اما با پروپاگانداى رسانه‌اى حتى بیانات رهبر انقلاب هم به حاشیه رفت.

پرسش اینجاست: آیا امکان تکرار آن تجربه‌ها وجود ندارد؟ کلام آخر، رهبر انقلاب در سومین پیام خود گفتند: «اگر بر فرض، ضرورتاً نوبت دوره سکوت صحنه نبرد نظامی رسیده باشد، وظیفه آحاد مردمی که امکان حضور در میادین و محلات و مساجد را دارا هستند، سنگین‌تر از قبل به‌نظر می‌رسد.»

اما این حضور آیا فقط باید در کارهای فستیوال گونه و تکان دادن پرچم خلاصه شود؟ یا اینکه چشمی بینا و گوشی شنوا باید بود برای رصد تحولات کشور و جلوگیری از ایجاد تجربیاتی مانند برجام؟

نهمت دانشجویان شهید خامنه‌ای
جنبش عدالتخواه دانشجویی