تاریخ : 1405,دوشنبه 07 ارديبهشت14:36
کد خبر : 556029 - سرویس خبری : اقتصادی

پرونده ویژه تبعات اقتصادی بسته شدن تنگه هرمز؛ قسمت ششم

هرمز کابوس مردم و غول‌های نفتی آمریکا

اختصاصی خبرنامه دانشجویان ایران// در ادامه پرونده تبعات اقتصادی بسته شدن تنگه هرمز، بد نیست به ضررهایی که شرکت‌های بزرگ اماراتی با آن مواجه شدند بپردازیم. همانطور که در تصویر مشخص است، ۱۰ شرکت اماراتی که ضررهای قابل توجهی در جنگ اخیر داشته‌اند به شرح زیر هستند. شرکت EMAAR که سازنده برج خلیفه است، بیشترین متضرر جنگ اخیر بوده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سید مصطفی موسوی نژاد/// در ادامه پرونده تبعات اقتصادی بسته شدن تنگه هرمز، بد نیست به ضررهایی که شرکت‌های بزرگ اماراتی با آن مواجه شدند بپردازیم. همانطور که در تصویر مشخص است، 10 شرکت اماراتی که ضررهای قابل توجهی در جنگ اخیر داشته‌اند به شرح زیر هستند. شرکت EMAAR که سازنده برج خلیفه است، بیشترین متضرر جنگ اخیر بوده است. 

نگرانی و اضطراب بی‌سابقه در بین مردم آمریکا

 بر اساس داده‌های منتشرشده، سهم مصرف‌کنندگانی که می‌گویند وضعیت مالی‌شان نسبت به یک سال قبل به دلیل افزایش قیمت‌ها بدتر شده، در آوریل به ۵۴ درصد رسیده است؛ این رقم نه‌تنها بالاتر از ۴۷ درصدِ ماه مارس است، بلکه بالاترین سطح ثبت‌شده در کل دوره تاریخی این شاخص محسوب می‌شود. نمودار نشان می‌دهد که احساس فشار مالی ناشی از قیمت‌های بالاتر در دوره‌های گذشته نیز افزایش یافته، اما جهش اخیر از نظر شدت و سرعت کم‌سابقه است. پس از دوره پایین‌بودن این شاخص در سال‌های قبل از ۲۰۲۰، روندی صعودی آغاز شد و طی چند سال اخیر شتاب گرفت، تا جایی که اکنون به نقطه‌ای رسیده که حتی از اوج‌های چند دهه قبل هم بالاتر است.

وال‌استریت‌ژورنال: غول‌های نفتی غربی از ترس ایران به نقاط دور پناه می‌برند.

 شرکت‌های اکسون‌موبیل، شورون و دیگر غول‌های انرژی فعال در منطقه خاورمیانه درحال شتاب بخشیدن به جست‌وجوهای خود برای یافتن میادین جدید نفت و گاز هستند؛ مناطقی که فرسنگ‌ها از خطرات با ایران فاصله داشته باشد.

 

غول‌های نفتی غربی از ترس ایران در حال فرار از منطقه هستند

بازار اعتبار خصوصی آمریکا در حال ورود به یکی از نگران‌کننده‌ترین دوره‌های خود است

اعتبار خصوصی یعنی صندوق‌هایی که به شرکت‌ها وام می‌دهند، اما برخلاف بانک‌ها یا بازارهای بورسی، نقدشوندگی کمی دارند و خروج سرمایه از آن‌ها سخت‌تر است. در سه‌ماهه اول ۲۰۲۶، سرمایه‌گذاران رکورد ۱۴ میلیارد دلار درخواست برداشت از این صندوق‌ها ثبت کردند؛ رقمی که نسبت به سه‌ماهه پایانی ۲۰۲۵ حدود ۱۴۶ درصد افزایش یافته و در مقایسه با کل سال ۲۰۲۴ بیش از ۲۷۰ درصد جهش داشته است. اما فقط نیمی از این درخواست‌ها پرداخت شده و حدود ۷ میلیارد دلار برداشت انجام‌نشده باقی مانده؛ بزرگ‌ترین صف انتظار در تاریخ این صنعت. فشار به‌قدری شدید است که بزرگ‌ترین بازیگران بازار، مثل Blue Owl، با درخواست‌های برداشت بی‌سابقه روبه‌رو شده‌اند؛ ۴۱ درصد خروج از صندوق فناوری و ۲۲ درصد خروج از صندوق اعتبار ۳۶ میلیارد دلاری. در نتیجه، صندوق مجبور شده سقف برداشت را فقط روی ۵ درصد بگذارد و بخش بزرگی از درخواست‌ها را معلق کند. شرکت‌های Ares و Apollo هم وضعیت مشابهی دارند و نمی‌توانند همه درخواست‌ها را بپردازند. ترکیب این اتفاقات یک پیام روشن دارد: سرمایه به‌سرعت در حال خارج‌شدن است، نقدینگی کافی وجود ندارد و فشار در بازار اعتبار خصوصی به‌طور خطرناکی در حال افزایش است. این روند اگر ادامه پیدا کند، می‌تواند تامین مالی شرکت‌ها را مختل کرده و به مشکلات بزرگ‌تری در اقتصاد منجر شود