تاریخ : 1405,جمعه 08 خرداد14:39
کد خبر : 557278 - سرویس خبری : اقتصادی

پرونده ویژه تبعات اقتصادی بسته شدن تنگه هرمز؛ قسمت چهاردهم؛

از بزرگترین شوک تاریخ انرژی، تا فروپاشی کشاورزی در آمریکا

در ادامه پرونده تبعات اقتصادی بسته شدن تنگه هرمز، به آخرین وضعیت اقتصاد جهان که از بسته شدن تنگه هرمز متاثر شده است می‌پردازیم.

به گزارش اختصاصی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سید مصطفی موسوی نژاد/// در ادامه پرونده تبعات اقتصادی بسته شدن تنگه هرمز، به آخرین وضعیت اقتصاد جهان که از بسته شدن تنگه هرمز متاثر شده است می‌پردازیم.

فایننشال تایمز: کشاورزی آمریکا فروپاشیده است

فایننشال تایمز نوشت: «نوسانات قیمت کود و انرژی کشاورزان آمریکا را آسیب‌پذیر کرده؛ به طوری که ورشکستگی مزارع رشدی 46 درصدی داشته است.

حتی یارانه‌های میلیاردی دولت ترامپ نیز نتوانسته مانع از این بحران شود.

تداوم این وضعیت نه تنها امنیت غذایی آمریکا را به خطر انداخته، بلکه وابستگی شدیدی به مواد شیمیایی و ورودی‌های گران‌قیمت ایجاد کرده است.

مدیرعامل آرامکو: جهان با بزرگترین شوک انرژی تاریخ خود روبروست

مدیر عامل شرکت آرامکو سعودی، با تأکید بر اینکه اقتصاد جهانی به دلیل اختلال در زنجیره‌های تأمین در مقطعی بحرانی قرار دارد، تصریح کرد: شوک انرژی که از سه‌ماهه نخست سال جاری میلادی آغاز شده، «عظیم‌ترین شوک تاریخ» است.

او هشدار داد که تأخیر در حل بحران‌های کشتیرانی کنونی می‌تواند اثرات مخرب خود را تا آغاز سال 2027 ادامه دهد.

آژانس انرژی: تنگه هرمز بزرگترین بحران نفتی تاریخ را رقم زد

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرد عرضه نفت جهان در سال ۲۰۲۶ به دلیل جنگ ایران، حدود ۳.۹ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت.

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود که روز چهارشنبه ۱۳ می ۲۰۲۶ (۲۳ اردیبهشت) منتشر شد، اعلام کرد که بسته بودن تنگه هرمز، بزرگترین اختلال در تاریخ بازار نفت جهان را ایجاد کرده است.بر اساس این گزارش، مجموع خسارات وارده به عرضه جهانی نفت در نتیجه بسته شدن این آبراه استراتژیک به ۱۲.۸ میلیون بشکه در روز رسیده است. آژانس بین‌المللی انرژی همچنین پیش‌بینی کرد که عرضه نفت جهان در سال ۲۰۲۶ به دلیل آشفتگی‌های ناشی از جنگ ایران، حدود ۳.۹ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت.

هشدار اکونومیست درباره افزایش تکان‌دهنده قیمت نفت

اکونومیست نوشت: بزرگ‌ترین شوک عرضه در تاریخ نفت به‌سرعت در حال بزرگ‌تر شدن است؛ حدود 2 میلیارد بشکه یا 5 درصد از عرضه سالانه نفت جهان به دلیل بسته شدن تنگه هرمز از دست رفته است.

به زودی ذخایر خصوصی در کشورهای ثروتمند شروع به اتمام می‌کنند و قیمت‌ها می‌توانند به شکل تکان‌دهنده‌ای افزایش یابند که ابتدا فرآورده‌های پالایش‌شده آسیب خواهند دید.

خطر دیگر این است که ترامپ کنترل خود را از دست بدهد؛ در صورت اجرای ممنوعیت صادرات توسط دولت ترامپ هم قیمت‌های جهانی به سرعت افزایش خواهد یافت.