تاریخ : 1405,یکشنبه 22 شهريور16:27
کد خبر : 563740 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

تأمین ۴.۸ میلیون دلار برای مدیریت گازهای مخرب لایه ازن

مدیر دفتر حفاظت لایه ازن سازمان حفاظت محیط زیست از تصویب منابع مالی مرحله سوم پروژه مدیریت گازهای تحت پوشش پروتکل مونترال خبر داد و گفت: برای اجرای این مرحله، حدود ۴.۸ میلیون دلار از سوی صندوق چندجانبه پروتکل مونترال به تصویب رسیده و اجرای فاز سوم این پروژه از سال ۲۰۲۶ آغاز شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ حسین شاهباز با اشاره به عضویت جمهوری اسلامی ایران در پروتکل مونترال اظهار کرد: ایران با تصویب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۶۸ به پروتکل مونترال ملحق شد و دفتر حفاظت لایه ازن نیز از سال ۱۳۷۳ فعالیت خود را آغاز کرده است. طی این سال‌ها، برنامه‌های کشور برای حذف و کاهش مصرف مواد مخرب لایه ازن مطابق تعهدات بین‌المللی دنبال شده و در بسیاری از موارد، ایران زودتر از موعد مقرر به اهداف تعیین‌شده دست یافته است.

وی افزود: حذف کلروفلوئوروکربن‌ها (CFCs) و هالون‌ها از جمله برنامه‌هایی بود که ایران طبق زمان‌بندی پروتکل مونترال اجرا کرد و در حال حاضر نیز کشور در مسیر اجرای تعهدات مربوط به کاهش مصرف هیدروفلوئوروکربن‌ها (HFCs) تا سال ۲۰۳۰ قرار دارد.

شاهباز با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به دلیل عملکرد مناسب در زمینه کنترل و مدیریت مواد تحت پوشش پروتکل مونترال، چندین مورد تقدیر و گواهی از نهادهای بین‌المللی مرتبط دریافت کرده است، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران، همواره حضوری فعال و مؤثر در نشست‌ها و سازوکارهای بین‌المللی مرتبط با حفاظت از لایه ازن داشته است.

آموزش بیش از ۱۰۰۰ تکنسین در سراسر کشور

مدیر دفتر حفاظت لایه ازن سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اقدامات انجام‌شده طی یک سال اخیر گفت: در این مدت، با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، بیش از ۱۰۰۰ تکنسین و تعمیرکار در ۳۱ استان کشور برای کار ایمن با گازهای اشتعال‌پذیر آموزش دیده‌اند.

وی ادامه داد: دو دوره تربیت مربی نیز در مرکز تربیت مربی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در کرج برگزار شد تا ظرفیت آموزش نیروی متخصص در مراکز فنی و حرفه‌ای کشور تقویت شود.

شاهباز برگزاری دوره آموزشی ویژه تعمیرکاران زن را از دیگر اقدامات مهم عنوان کرد و گفت: این دوره در مرکز تربیت مربی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کرج و با مشارکت نمایندگان سازمان حفاظت محیط زیست و برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) برگزار شد و جمعی از تعمیرکاران زن و کارشناسان و مسئولان خطوط تولید صنایع تجهیزات سرمایشی در آن حضور داشتند.

توسعه تجهیزات و زیرساخت‌های آموزشی

مدیر دفتر حفاظت لایه ازن سازمان حفاظت محیط زیست از اهدای تجهیزات آموزشی مرتبط با چیلرها به مراکز آموزشی خبر داد و افزود: با هدف تقویت زیرساخت‌های آموزش تخصصی، تجهیزات آموزشی مورد نیاز به مرکز تربیت مربی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در کرج و دانشگاه صنعتی شریف اهدا شده است.

وی آموزش کارشناسان گمرک، تدوین استاندارد برای سیلندرهای مورد استفاده در این حوزه و تهیه پیش‌نویس استانداردهای مرتبط را از دیگر اقدامات دفتر حفاظت لایه ازن در یک سال اخیر برشمرد.

تأمین ۴.۸ میلیون دلار برای اجرای مرحله سوم پروژه مدیریت گازها

شاهباز همچنین از تصویب منابع مالی مرحله سوم پروژه مدیریت گازهای تحت پوشش پروتکل مونترال خبر داد و گفت: برای اجرای این مرحله، حدود ۴.۸ میلیون دلار از سوی صندوق چندجانبه پروتکل مونترال به تصویب رسیده و اجرای فاز سوم این پروژه از سال ۲۰۲۶ آغاز شده است.

وی با اشاره به نقش دفتر حفاظت لایه ازن در کنترل واردات مواد مخرب لایه ازن افزود: کنترل ورود این مواد به کشور با همکاری سازمان توسعه تجارت و گمرک جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود و کمیته ملی ازن نیز با بررسی شرایط ورود این مواد، تصمیمات و الزامات مربوط را به دستگاه‌های ذی‌ربط اعلام می‌کند.

مدیر دفتر حفاظت لایه ازن همچنین از حمایت از صنایع تولید فوم برای جایگزینی مواد اولیه مخرب لایه ازن با مواد سازگار با محیط زیست خبر داد.

مشارکت ایران در ارزیابی تعهدات کشورهای عضو پروتکل مونترال

وی با تأکید بر اینکه حفاظت از لایه ازن نیازمند همکاری جهانی است، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای فعال پروتکل مونترال، همواره تلاش کرده است تعهدات خود را به‌طور کامل و در زمان مقرر اجرا کند.

شاهباز در پایان گفت: ایران در سال گذشته عضو کمیته ارزیابی تعهدات کشورهای عضو پروتکل مونترال بوده و در فرآیند ارزیابی عملکرد کشورها در اجرای تعهدات این پروتکل مشارکت داشته است.