تاریخ : 1397,چهارشنبه 16 خرداد18:02
کد خبر : 268125 - سرویس خبری : صنفی آموزشی

از انتخاب رشته در دانشگاه آزاد تا نحوه سنجش؛

پاسخ کوتاه به ۸ سوال پرتکرار انتخاب رشته کارشناسی ارشد

نحوه سنجش مانند کنکور سراسری است، یعنی داوطلبان صد انتخاب دارند که اگر انتخاب اول را قبول نشوند انتخاب دوم بررسی می‌شود، اگر انتخاب دوم قبول نشوند انتخاب سوم مورد بررسی قرار می‌گیرد و همین روند تا انتخاب صدم انجام می‌شود بنابراین داوطلبان بهتر است هر انتخاب‌های خود را به ترتیب اولویت علاقه انجام دهند.

به گزارش سرویس صنفی - آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ کارنامه نتایج اولیه آزمون ورودی دوره‌های کارشناسی ارشد سال 97 روز چهارشنبه 9 خرداد بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور  قرار گرفت و تا شنبه 19 خرداد ادامه خواهد داشت. در این میان قطعا سوالات متفاوتی دانشجویان را درگیر خود کرده است که در ادامه به پرتکرارترین آنها پاسخ داده شده است:

قبل از انتشار دفترچه اصلاحات، انتخاب رشته‌ام را انجام داده‌ام حالا امکان تغییر در انتخاب رشته برایم وجود دارد یا خیر؟
 داوطلبان باید توجه داشته باشند با توجه به صدور مجوز رشته‌های جدید بعد از انتشار دفترچه راهنما برای برخی از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی توسط دفتر گسترش آموزش عالی، اصلاحیه دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد سال 97 بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفته است، بنابراین باید برای انتخاب رشته، اصلاحات اعلام شده را مدنظر قرار دهند و در صورتیکه قبل از اعلام اصلاحات برای انتخاب رشته اقدام کردند تا شنبه 19 خردادماه مهلت دارند تا با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور برای ویرایش اطلاعات اقدام کنند.

بیشتر بخوانید// نکاتی که باید درباره انتخاب رشته ارشد ۹۷ بدانید +اینفوگرافیک

منظور از دوره‌های غیرروزانه چیست؟
 در کارنامه داوطلبان، عبارتی تحت عنوان دوره‌های غیرروزانه و دانشگاه آزاد آمده است، این دوره‌ها مربوط به دوره‌های شبانه، پیام نور، غیرانتفاعی و هر دوره‌ای بجز دوره روزانه است.

آیا برای انتخاب رشته‌های دارای شرایط خاص نیز باید تا 31 شهریورماه فارغ التحصیل شویم؟
زمانی که در دفترچه برای فارغ‌التحصیلی اعلام شده برای تمام رشته‌هاست و با توجه به اینکه رشته‌های دارای شرایط خاص هم به صورت متمرکز برگزار می‌شود داوطلبان این رشته‌ها هم باید مانند دیگر داوطلبان در همان زمان تعیین شده در دفترچه فارغ‌التحصیل شده باشند.

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه غیرانتفاعی بودم که هنوز مراحل انصراف را تکمیل نکرده‌ام، در صورتیکه در دفترچه آمده است که باید قبل از ثبت‌نام انصراف می‌دادم.امسال رتبه خوبی آورده‌ام آیا می‌توانم در دانشگاه‌ دولتی، آزاد یا غیرانتفاعی انتخاب رشته کنم؟
هر فردی باید مراحل انصراف از دانشگاه قبلی را به اتمام برساند تا بتواند در دانشگاه جدید ثبت‌نام کند، در صورت عدم انصراف از دانشگاه قبلی حتی در صورت کسب رتبه بالا نمی‌تواند در دانشگاه جدید ثبت‌نام کند.

برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد باید چه کاری انجام دهیم؟
 آن دسته از داوطلبانی که بر اساس کارنامه اعلام نتیجه، مجاز به انتخاب رشته در آزمون شده و علاقمند به انتخاب رشته های دانشگاه آزاد باشند نیز، ضرورت دارد برای اطلاع از نحوه انتخاب رشته دانشگاه آزاد، به سایت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد مراجعه کنند و بر اساس ضوابط و زمان تعیین شده از سوی این دانشگاه نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.

بیشتر بخوانید// بررسی وضعیت ارائه «خوابگاه» در ۷۰ دانشگاه کشور +جدول

معدل‌مان را در زمان ثبت‌نام وارد کرده‌ بودیم که همان معدل حالا در کارنامه هم دیده می‌شود ولی معدل دیگری به عنوان معدل موثره هم وجود دارد، معدل موثره چیست و چه تاثیری در سنجش داوطلبان دارد؟
معدل در کارشناسی ارشد 20 درصد نمره کل را تشکیل می‌دهد و تاثیر 20 درصدی در سنجش دارد.

نحوه سنجش داوطلبان به چه صورت است؟ یعنی اگر در انتخاب اول قبول نشویم انتخاب دوم بررسی می‌شود؟
نحوه سنجش مانند کنکور سراسری است، یعنی داوطلبان صد انتخاب دارند که اگر انتخاب اول را قبول نشوند انتخاب دوم بررسی می‌شود، اگر انتخاب دوم قبول نشوند انتخاب سوم مورد بررسی قرار می‌گیرد و همین روند تا انتخاب صدم انجام می‌شود بنابراین داوطلبان بهتر است هر انتخاب‌های خود را به ترتیب اولویت علاقه انجام دهند.

در رشته مهندسی کامپیوتر در کنکور ارشد شرکت کرده و مجاز شدم، آیا می‌توانم در رشته علوم انسانی انتخاب رشته کنم؟
 داوطلبان فقط می‌توانند از همان کدرشته‌ای که آزمون داده‌اند و مجاز شده‌اند، انتخاب رشته کنند.
البته برخی داوطلبان در 2 کدرشته آزمون داده‌اند و در هر دو کدرشته هم مجاز شده‌اند که می‌توانند در هر دو کدرشته انتخاب رشته داشته باشند.


کد خبرنگار : 16