تاریخ : 1399,دوشنبه 16 تير11:44
کد خبر : 362482 - سرویس خبری : آخرین اخبار اقتصادی

گرانی به بازار برنج رسید

تقی زاده بیان کرد: متاسفانه طی دو سال گذشته موج تصمیمات یک شبه‌ دولت در زمینه‌های سیاست خارجی و سیاست‌های ارزی جز آسیب به قشر متوسط و کم درآمد نتیجه‌ی در بر نداشته و بیش از پیش موجب نگرانی مردم شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ برنج یکی از کالاهای اساسی در سبد خانوارهای ایرانی بود و از اهمیت فراوانی برخوردار است به طوری که با تغییر قیمت آن واکنش‌های مختلفی را از سوی جامعه شاهد هستیم.

حدود یک ماه است که قیمت برنج روند صعودی پیدا و همین امر موجب نگرانی خانواده‌ها و التهاب دربازارشد، در حالی قیمت برنج وارداتی افزایش پیدا کرد که قشر ضعیف جامعه دیگر توان خرید یک کیسه برنج را ندارند.

گرانی برنج  و دیگر کالاهای اساسی این روزها یکی از موضوعات روز جامعه است و شهروندان به شدت از این وضع ناراضی و نگران هستند، چراکه با این سیر صعودی قیمت‌ها بسیاری از خانواده‌ها توان خرید یک کیسه برنج را هم ندارد، این را می‌شود از خلوت شدن فروشگاه‌های سطح شهر و گلایه‌های شهروندان فهمید.

کارشناسان و بازاریان نیز در این مورد اظهار نظرهای مختلفی را مطرح می‌کنند و معتقدند هستند تصمیم دولت  مبنی بر خارج کردن برنج از دایره ارز 4200 تومانی در شرایطی که درآمدها کاهش پیدا کرده فشار اقتصادی قابل توجهی را بر مردم تحمیل می‌کند.

گران شدن برنج؛ فشار اقتصادی بر مردم
در این راستا عضو کمیسیون بازرگانی اتاق بازرگانی لرستان با بیان اینکه برنج کالایی بسیار مهم در سبد غذایی مردم که تبعات تغییر قیمت آن، زنجیره غذایی اقشار کم درآمد را نشانه می‌گیرد، افزود: در شرایطی که برنج وارداتی از مهم‌ترین کالا‌های مصرفی خانوارهای کم درآمد جامعه است، حالا خبر‌ها از حذف ارز دولتی برای واردات این محصول مهم در زنجیره غذایی دهک‌های پایین جامعه حکایت دارد، تصمیمی که تاثیر زیادی در افزایش قیمت برنج و فشار اقتصادی مضاعف بر قدرت خرید مردم داشته است.

اشکان تقی زاده با بیان اینکه از سال 97 هم زمان با تولد دلار 4200 تومانی در ادبیات اقتصادی ایران، شاهد دسته بندی واردات کالاها به اساسی و غیراساسی بودیم، اظهار کرد: به مرور زمان اختصاص ارز دولتی با نرخ 4200 محدود به کالاهای اساسی شد، در این میان، با تشدید تحریم‌های دولت آمریکا بر فروش نفت خام ایران، عملاً نظام پولی و ارزی کشورمان با کاهش درآمدهای نفتی و ارزآوری مواجه شد.

وی گفت: این روند باعث شد دولت در بودجه سال 99 به دنبال محدود کردن منابع ارز دولتی برای واردات کالاهای اساسی باشد و طبق گفته مقامات دولت، میزان ارز تخصیص یافته برای واردات کالاهای اساسی از رقم 14 میلیارد دلار در سال 98 به رقم 10 میلیارد و 500 میلیون دلار در سال 99 کاهش پیدا کرد.

این منتور کسب و کار ادامه داد: اما این رقم با توجه به کاهش معنادار قیمت نفت در بازار جهانی، برای دولت تا حدود زیادی تحقق پذیر نیست و بر این اساس، سیاست‌گذار تصمیم به حذف برخی کالاها از دایره تخصیص ارز4200 تومانی گرفته است، سیاستی که در سال گذشته با حذف ارز دولتی واردات گوشت، چای و شکر کلید خورد و حالا در این روزها نوبت به برنج رسیده است.

تقی زاده بیان کرد: متاسفانه طی دو سال گذشته موج تصمیمات یک شبه‌ دولت در زمینه‌های سیاست خارجی و سیاست‌های ارزی جز آسیب به قشر متوسط و کم درآمد نتیجه‌ی در بر نداشته و بیش از پیش موجب نگرانی مردم شده است.

وی گفت: در این میان جدای از عدم رعایت اصول اقتصاد سیاسی، در بحث تصمیم‌گیری برای وضع قوانین داخلی نیز وزنه‌های سنگینی به پای فعالین اقتصادی و همینطور مردم آویخته شده که قدرت حرکت را از آنها می‌گیرد.