تاریخ : 1399,جمعه 27 تير14:16
کد خبر : 363999 - سرویس خبری : خبرهای ویژه

ابتکار جالب قوه قضائیه برای ابهام‌زدایی از بازداشت دو دانشجو به اتهام بمب گذاری؛

۴ روایت تشکل‌های دانشجویی درباره بازداشت دو دانشجوی دانشگاه شریف

بعد از نامه‌نگاری‌های دانشگاه شریف با قوه قضائیه، درباره علت بازداشت و وضعیت امیرحسین مرادی و علی یونسی جلسه‌ای با حضور مسئولان دانشگاه، نماینده‌های تشکل‌های دانشجویی، بازپرس و کارشناس پرونده و دو دانشجوی بازداشتی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار«خبرنامه دانشجویان ایران»، مدتی بود که بازدداشت دو دانشجوی دانشگاه شریف به اتهام بمب گذاری حواشی زیادی را بوجود آورد، موضوعی که با نامه نگاری تشکل های دانشجویی این دانشگاه با قوه قضائیه در نهایت باعث شد "برای اولین بار" مسئولان قوه قضائیه برای پاسخگویی به این تصمیم به دانشجویان پاسخ دهند، بر اساس اطلاعات منتشر شده در این جلسه علاوه بر پنج نماینده تشکل‌های دانشجویی و شورای صنفی، فاطمی‌زاده، معاون دانشجویی، بهمن‌آبادی، استاد دانشکده فیزیک و جهانگیر، دانشکده کامپیوتر هم به همراه نماینده‌ای از بنیاد ملی نخبگان حضور داشته‌اند. جلسه روز دوشنبه، ۲۳ تیر از ساعت ۱۱:۳۰ تا ۱۴ برگزار شده است. 

در این گزارش به نقل از مسئولان قضایی گفته شده که «این جلسه برخلاف قاعده‌ای است که تاکنون بوده و نخستین بار است که چنین جلسه‌ای برگزار می‌شود و هدف آن روشن‌کردن افکار دانشگاه و دانشجویان است».

متن کامل روایت این جلسه از زبان تشکل ها به شرح زیر است:

روایت یک خبرنگار از نشست دانشجویان شریف با دو دانشجوی بازداشت شده

۱-انجمن مستقل:
...  ادامه‌ی جلسه به گپ‌وگفتِ ما و علی و امیرحسین می‌گذرد. بچه‌ها درخواست‌هایشان را می‌گویند. یونسی تاکید می‌کند حاضر است تعهد بدهد و اگر دوباره دستگیر شد، درجا حکم اعدام را بپذیرد! علی می‌گوید خانواده به حضورش نیاز دارد و باید کنار پدرومادرش باشد و اگر امکانش هست، او را ببخشند. مرادی هم می‌گوید با بازپرس پرونده همکاری کامل داشته و درخواست بخشش دارد. روی بچه‌ها باز شده و انگار ترسِ اولِ جلسه‌شان ریخته. یکی دوجا با بازپرس جعفری کل‌کل می‌کنند و با او وارد بحث می‌شوند. چندباری هم لبخند را روی صورتشان می‌بینیم که کنارِ بغضی که توی صدای هردویشان هست، فضای جلسه را یک جوری می‌کند. یک جوری که خیلی قابل توصیف نیست. فرض کن معجونی از نگرانی و امیدواری. یک حالتی که خوشایند نیست اما بعید می‌دانی آخرش خوشایند نباشد. تهِ تهِ حرف‌های علی و امیرحسین دو کلمه است: پشیمانیم. ببخشید.(متن کامل این روایت از اینجــا)

۲-جامعه اسلامی
علی و امیرحسین هنوز وکیل تسخیری دارند(وکیلی که به انتخاب قوه انتخاب می‌شود) در صورتی که مطابق قانون باید وکیل تعیینی(انتخاب وکیل بر عهده خود متهم و با انتخاب از یک لیست مشخص از وکلای تایید شده) داشته باشند. از این رو مطالبه وکیل تعیینی همچنان پابرجاست. هنوز هیچ چیزی مبنی بر اقدامات خرابکارانه اثبات یا رد نشده‌ است و این دو دانشجو هنوز در مظان اتهام هستند. امیرحسین و علی دو دانشجوی نخبه و پرتلاش بوده‌اند که در بدترین حالت در تور منافقین کور دل افتاده‌ و خوراک بازی رسانه‌ای آن‌ها شده‌اند. نکند که ما نیز از منجلاب این ماجرا، قصد ماهی‌گیری داشته باشیم.(متن کامل این روایت از اینجــا)

۳-بسیج دانشجویی:
فیلم‌ها به این صورت کنار هم قرار گرفته اند که ابتدا فیلمی که ادعا میشود توسط این دو نفر از لحظه وقوع انفجارها رخ داده و برای سازمان منافقین ارسال کرده‌اند پخش میشود و پس از آن فیلمی که از همان صحنه اما توسط دوربین های مداربسته و یا سربازان گمنام حاضر در محل تهیه شده پخش می‌شود. راستش را هم بخواهید در تمام فیلم های پخش شده چه آنهایی که از دوربین‌های مداربسته گرفته شده بود چه مواردی که نیروهای گمنام ضبط کرده بودند هر دو فرد صورت خود را با ماسک پوشیده و حتی بعضا کلاه هم داشتند و خیلی قابل تشخیص نبود که هویت واقعی آنها چیست.(متن کامل این روایت از اینجــا)

۴- انجمن اسلامی:
در قسمتی دیگر از اظهارات این دو نفر، علی و امیرحسین دربارۀ وضعیت‌شان در این مدت گفته بودند: «بعد از دست‌گیری به یک اتاق حدوداً 3در4متری برده شدیم (هریک در اتاقی جداگانه بودند). برخورد زندان‌بان‌ها بد نبود. 20 روز در این‌جا ساکن بودیم و پس از آن به بند دیگری منتقل شدیم. یک اتاق حدوداً 2در1ونیم‌متری بود که پنجره هم نداشت. از صدای اذان متوجه می‌شدیم روز است یا شب. امیرحسین 40 روز و علی 20 روز در این بند بودند و سپس به مکان قبلی‌مان برگشتیم (حدود 59 روز این دو نفر در انفرادی بودند). پس از این مدت، به اتاقی 7-8نفره منتقل شدیم. از آن پس، هفته‌ای یک بار، هر بار 10 دقیقه، اجازۀ تماس تلفنی داریم».(متن کامل این روایت از اینجــا)


کد خبرنگار : 92