کد خبر: 218131

وزارت علوم چرا دست دست می‌کند؟!

پروژه نیمه‌تمام و تیرخلاص به «شاخص پژوه»

چرا وزارت علوم، غیرقانونی بودن این پژوهشگاه برای جذب دانشجو را اعلام کرده و اقدام دیگری در این خصوص، صورت نداده است؟ به طوریکه به نظر می‌رسد انگار دلش نمی‌خواهد این پروژه را به اتمام برساند و با دست پس می‌زند و با پا پیش می‌کشد و در این میان، دانشجویان هستند که بلاتکلیفند!

خبرنامه دانشجویان ایران: دانشجویان پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان، همچنان نسبت به عدم رسیدگی و توجه مسئولین به درخواست‌شان معترضند.

به گزارش خبرنگار صنفی – آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ تیرماه بود که بخشی از اعتراضات دانشجویان پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان را تحت عنوان "اعتراض جمعی از دانشجویان پژوهشگاه شاخص پژوه نسبت به شهریه دریافتی" منتشر شد. گزارشی که حاکی از اعلام ناگهانی و بدون اطلاع قبلی به دانشجویان، مبنی برای پرداخت شهریه بود.

دانشجویانی که نمی‌دانستند با درخواست عجیب این پژوهشگاه که زیرمجموعه دانشگاه اصفهان بود چگونه مواجه شوند، به یکباره مجبور به پرداخت شهریه در دانشگاهی شده بودند که طبق دفترچه کنکور، قرار نبود شهریه‌ای از انها دریافت کند!

حالا در این میان، آینده تحصیلی، شغلی و زندگی شخصی دانشجویانی مورد سوال قرار گرفته بود که نمی‌دانستند با مشکل پیش‌آمده چگونه کنار بیایند!

اما این رویه ادامه پیدا کرد و هیچ پاسخی به سوال دانشجویان در این باره داده نشد؛ جالب اینجاست که وزارت علوم طی بخشنامه‌ای در سال 94 این پژوهشگاه را فاقد مجوز و غیرقانونی اعلام کرده است اما شاخص پژوه اصفهان باز هم دانشجو جذب کرده است.

دانشجویان اما دلایل قابل توجهی نسبت به رفتار عجیب این پژوهشگاهی که در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری و البته بدون مجوز دانشجو می‌گیرد عنوان کرده‌اند.

یکی از مهمترین آنها، ادعای دانشجویان نسبت به اطلاع رسانی ناقص وزارت علوم به کنکوری‌هایی است که قصد انتخاب رشته و دانشگاه دارند.

پژوهشگاهی که ابتدا به عنوان زیر مجموعه دانشگاه اصفهان شروع به کار می‌کند اما به گفته دانشجویان، بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم، این موسسه آموزش عالی، خصوصی شده و از دانشجویان، شهریه طلب کرده است.

دانشجویان اما بر خلاف شهریه‌های سنگینی که پرداخت کردند با محدودیت‌های شدید در زمینه امکانات رفاهی و آموزشی در این پژوهشگاه مواجه شدند، به علاوه اینکه با توجه به اعلام غیرقانونی بودن پژوهشگاه شاخص پژوه از سوی وزارت علوم، احتمالا باید انتظار بی اعتبار بودن مدرک این دانشجویان و نامعلوم ماندن آینده تحصیلی، شغلی و زندگی آنها را داشت.

در این میان، دانشجویانی به چشم می‌خورند که تا کنون چیزی حدود 45 میلیون تومان هزینه کردند اما با این شرایط، هم سرنوشت پولی که تاکنون خرج کرده‌اند نامعلوم می‌شود و دریافت مدرکشان در حاله‌ای از ابهام فرو می‌رود.

این دانشجویان، پیش‌تر در نامه‌ای خطاب به وزیر علوم، درد و دل‌های خود را اینگونه ابراز کرده‌اند: چرا ما دانشجویانی که درس خوانده و ۴ سال عمر خود را گذاشته ایم باید قربانی اهداف کاسبکارانه پژوهشگاه شویم؟ آیا خدای نکرده وزارت علوم به این قربانی شدن راضی شده؟ آیا هیچ سازمان نظارتی نبایستی پیگیری کند؟ (ادامه از اینجـــــا)

گفتنی است علی‌رغم اینکه این پژوهشگاه در کنار نام و لوگوی خود، نام و نشان دانشگاه اصفهان را قرار داده و همچنین، مکانش در داخل این دانشگاه بزرگ کشور است، ظاهرا زیرمجموعه آن نیست!

از طرفی تعدادی از این دانشجویان، مقابل دوربین شبکه استانی اصفهان قرار گرفته‌اند و مشکلات خود را با زبان دانشجویی اظهار کرده‌اند:


حالا اما سوال اصلی اینجاست که چرا وزارت علوم، غیرقانونی بودن این پژوهشگاه برای جذب دانشجو را اعلام کرده و اقدام دیگری در این خصوص، صورت نداده است؟ به طوریکه به نظر می‌رسد انگار دلش نمی‌خواهد این پروژه را به اتمام برساند و با دست پس می‌زند و با پا پیش می‌کشد و در این میان، دانشجویان هستند که بلاتکلیفند!

باید منتظر ماند و دید که کسی به فکر دانشجویان بلاتکلیف شاخص پژوه اصفهان خواهد بود و اقدامی در راستای احقاق حق این دانشجویان خواهد کرد؟ باید منتظر تصمیم و البته اقدام نهایی وزارت علوم نشست.

مرتبط ها