کد خبر: 239192

نگاهی به آداب و رسوم مسلمانان در عید فطر؛

از خوردن ناهار بر سر مزار اموات تا حضور در منازل مسئولان دولتی

نماز صبح عید فطر، مراسم مشترک همه ملت‌های مسلمان است که به نوعی نشانه آغاز این عید بزرگ است. علاوه بر این آداب و مراسم اجتماعی این روز، عید فطر را به جشنی همگانی تبدیل کرده که در کشورهای مختلف، به گونه‌‌ای منحصر به فرد برگزار می‌شود.

خبرنامه دانشجویان ایران: فطر در لغت به‌معنی شکستن روزه و روزه‌گشودن ‌است و عید فطر را عید روزه‌گشادن نیز می‌‌گویند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مسلمانان جهان پس از یک ماه عبادت و بندگی و تلاش برای آن که خود را از آلودگی‌ها پاک کنند، در نهایت به عید فطر می‌رسند. نماز صبح عید فطر، مراسم مشترک همه ملت‌های مسلمان است که به نوعی نشانه آغاز این عید بزرگ است. علاوه بر این آداب و مراسم اجتماعی این روز، عید فطر را به جشنی همگانی تبدیل کرده که در کشورهای مختلف، به گونه‌‌ای منحصر به فرد برگزار می‌شود.

*** «فطر» به چه معناست؟
فطر در لغت به‌معنی شکستن روزه و روزه‌گشودن ‌است و عید فطر را عید روزه‌گشادن نیز می‌‌گویند. در صبح عید فطر در همه‌ی شهرها و روستاهای سرزمین‌های اسلامی نماز عید فطر با تشریفات خاصی برگزار می‌شود. گرچه نماز عید واجب نیست؛ اما تمام مسلمانان علی‌الخصوص آنان که موفق به روزه گرفتن شده‌اند، شرکت در نماز عید فطر را مستحب می‌دانند. برپایی نماز عید فطر و دیگر مراسم مخصوص این‌روز در نقاط مختلف جهان بسیار دیدنی و شنیدنی است.

عید فطر یکی از اعیاد بزرگ مسلمانان است که در روز اول ماه شوال برگزار می‌شود. مسلمانان پس از یک ماه روزه و عبادت پروردگار، چشم به راه این روز بزرگ هستند و این‌روز را جشن می‌گیرند. عید فطر بدرقه‌ای است بر ماه رمضان. در این روز، روزه گرفتن حرام است و گویی پس از یک ماه اطاعت از پروردگار، همگان در ضیافتی که از سوی رب‌العالمین تدارک دیده‌می‌شود شرکت می‌کنند.

در ادامه مروری داریم بر آداب و رسوم کشورهای مسلمان در مناطق مختلف جهان:

مرتبط ها