کد خبر: 244138

تولید ملی و دست‌های پشت پرده

اگر در تولیدات داخلی، لباس‌های پوشیده و به‌روزی تولید شود و همچنین کیفیت آن نیز مناسب باشد، قطعاً استقبال جوانان زیاد شده و ضائقه‌ی آنان تغییر پیدا می‌کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، فاطمه اکبری، فعال دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی پیرامون مسائل و ناهنجاری‌های پوشش جوانان و علل آن بیان داشت: در کشورهای لیبرال و غیردینی، هر انسان بالغی برای پوشش خودش تصمیم می‌گیرد و از نطر دولت محدودیتی برای آن‌ها وجود ندارد، یعنی در واقع، کسی نمی‌تواند در نحوه و نوع پوشش اشخاص دخالت نماید.

وی در خصوص محدودیت‌ها و قوانین پوشش در کشوری اسلامی مانند ایران افزود: پوشش آزادانه و دلخواه در جامعه اسلامی اشتباه است، زیرا طبق احکام اسلام، نوع پوشش و حجاب به عنوان یک حقوق اجتماعی شناخته می‌شود. حقوق اجتماعی بر حقوق شخصی افراد ارجحیت دارد و بدین خاطر، باید نسبت به قوانین جمهوری اسلامی پایبند بود.

اکبری با اشاره به اصالت و فرهنگ ایرانیان در مورد پوشش، اذعان کرد: حتی پیش از ورود اسلام به ایران، پوشش بانوان و نحوه‌ی رفت‌وآمد مردان مورد توجه اقوام مختلف بوده است. ولنگاری در فرهنگ و پوشش، به نوعی یک ناهنجاری، حتی در آن زمان شناخته می‌شد.

این فعال دانشجویی در مورد راهکار مقابله با این هجمه‌های فرهنگی اظهار داشت: به نظر بنده، اجبار در نحوه پوشش افراد یک جامعه پاسخ‌گو نیست و حتی ممکن است جواب عکس دهد. با این کار، افرادی که با فلسفه حجاب آشنایی کامل ندارند و نیاز به توجیهات بیشتری دارند، بیشتر از معنویت و وجوب داشتن حجاب فاصله می‌گیرند و لجاجتی بزرگ نیز در آن‌ها به وجود خواهد آمد.این درست نیست که برخی مأمورین گشت ارشاد بدون دلیل منطقی و با رفتارهای غیرمنطقی با این افراد برخورد نمایند.

اکبری تصریح کرد: فرهنگ‌سازی راه حل اصولی حل این نوع مشکلات است. باید با آرامش و منطق، از طریق راه‌های گوناگون به مردم این را بازگو کرد که فواید داشتن حجاب چیست و چه تأثیرات مفیدی بر جامعه می‌گذارد.در سایر موارد نیز این فرهنگ‌سازی لازم است.

وی در خصوص تولیدات داخلی و خارجی لباس‌های گوناگون در جامعه بیان کرد: اگر در تولیدات داخلی، لباس‌های پوشیده و به‌روزی تولید شود و همچنین کیفیت آن نیز مناسب باشد، قطعاً استقبال جوانان زیاد شده و ضائقه‌ی آنان تغییر پیدا می‌کند. وقتی استقبال زیاد باشد، این پوشش پسندیده مُد می‌گردد و خود جوان‌ها به اختیار خود به داشتن چنین پوشش‌هایی تشویق می‌شوند.

دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر، اگر فردی هم به دنبال لباسی پوشیده باشد، آن را به سختی پیدا می‌کند.این‌ها نشان‌دهنده وجود دست‌هایی پشت پرده بازار و واردات می‌باشد. این طبیعی است که اگر مردم با نگاه به مغازه‌ها، بیشتر شاهد لباس‌های مطابق با دین خود باشند، به خرید این نوع البسه تمایل بیشتری پیدا می‌کنند. چرا فرهنگ‌های نادرست غربی به سرعت وارد کشور و ذهن جوانان می‌شود، اما تکنولوژی، علم و فناوری غرب مورد توجه قرار نمی‌گیرد؟!آیا این‌ها نشان از نفوذ عمیق تهاجم فرهنگی نیست؟!

وی در پایان افزود: باید مردم را توجیه نمود که برای مقابله با همین تهاجم فرهنگی، جنس ایرانی خریداری کنند؛ از آن طرف، مسئولین هم اجناس با کیفیتی را به دست مردم برسانند. اگر ایران اجناس با کیفیت تولید کند و با قیمت‌های مناسب وارد بازار گرداند، تقاضا برای کالاهای خارجی کم می‌شود، یعنی کالاهای خارجی بر دست فروشندگان می‌ماند و از حجم عظیم واردات کاسته خواهد شد.

مرتبط ها