کد خبر: 314022

توصیه‌های یک دانشجوی دوره دکتری،

۱۰ نکته مهم درباره مصاحبه دکتری که باید رعایت کنید

برای پاسخ عجله نکنید و اجازه دهید تا اساتید سوال های خود را کامل بپرسند و پس از اتمام سوال، پاسخ دهید. هیچگاه در بین صحبت های اساتید، حرف نزنید، حتی اگر صحبت هایشان خلاف نظر شما باشد.

به گزارش سرویس صنفی - آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ عطیه کاظمی مجرد دانشجوی دکتری بیولوژی در یادداشت، 10 نکته مهم درباره مصاحبه دکتری اشاره کرده است:

سال گذشته برای مصاحبه دکتری به دانشگاه های شهرهای تهران، مشهد، تبریز، ارومیه  سفر کردم همچنین در مصاحبه دانشگاه آزاد اسلامی هم بی نصیب نماندم. اگرچه رویکرد هر دانشگاهی از لحاظ علمی و فرهنگی با دیگری تفاوت داشت ولی در بسیار از موارد مشابه بودکه علاقمندم برخی از تجربیاتم را برای افرادی که این روزها به مصاحبه دکتری می روند به اشتراک بگذارم.

در بعضی از دانشگاه ها تسلط به مسائل درسی یا علمی مهم بود و در برخی دیگر روحیه پژوهشی و تحقیقی اهمیت داشت. در تمام موارد حقیقت را بیان کنید و از مدرک سازی و توجیه اشتباهاتتان بپرهیزید. این را در نظر داشته باشید که شما در مسیر پیشرفت هستید و ممکن است نواقصی در کارتان باشد ولی مهم این است که آن ها را قبول کنید و در پی رفع آن ها باشید.

1.  از تمام مدارک الزامی و غیر الزامی برای همه دانشگاه ها یک نسخه کپی تهیه کنید.

2.  ترجیحا در یکی از آزمون های بین المللی زبان معتبر شرکت کنید و نتایج آزمون را به همراه داشته باشید.

3.  با ظاهر رسمی در مصاحبه حاضر شوید. این موضوع نشان از ارزش نهادن شما به محیط علمی و فرهنگی است.

4.  برای پاسخ عجله نکنید و اجازه دهید تا اساتید سوال های خود را کامل بپرسند و پس از اتمام سوال، پاسخ دهید. هیچگاه در بین صحبت های اساتید، حرف نزنید، حتی اگر صحبت هایشان خلاف نظر شما باشد.

5.  بدانید که مدارک شما در مقابل اساتید مصاحبه کننده می باشد و گاها برای راستی آزمایی درباره اینکه این دانشگاه انتخاب رشته-دانشگاه چندم شما بوده است از شما سوال می شود.

6.  یکی از سوالات مهم و تاثیر گذار مربوط به پایان نامه و باید تسلط کامل به آن داشته باشید.

7.  خلاصه پایان نامه خود را به زبان انگلیسی پیاده سازی و تمرین کنید و آمادگی این را داشته باشید که از شما بخواهند آن را به زبان انگلیسی بیان کنید.

8.  در برخی از دانشگاه ها سوالات دروس کارشناسی و کارشناسی ارشد پرسیده می شود.

9.  یادتان باشد در یک مرکز علمی و فرهنگی، افزایش یا کسب درآمد، ارتقای شغلی و داشتن مدرک پاسخ های مناسبی برای سوال "هدفتان از ادامه تحصیل در مقطع دکتری چیست؟" نیستند.

10.  در خصوص عنوان و برنامه رساله دکتری خود فکر کنید و خلاصه ای در ذهنتان باشد.

مرتبط ها