کد خبر: 355007

رایزنی‌ها به نتیجه می رسد؟

مطالبه افزایش سن ورود دانشجویان به دانشگاه فرهنگیان

ماجرای اعتراض داوطلبان کنکور سراسری به شرایط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان از سال 92 و با شروع کار دولت یازدهم آغاز شد. در سال 92 تغییراتی از جمله کاهش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان از 24 سال به 22 سال به تصویب رسید و منشا اعتراضات داوطلبان کنکور سراسری شد.

به گزارش خبرنگارصنفی آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ هر ساله شاهد اعتراض تعدادی از داوطلبان پیرامون سن ورود به دانشگاه فرهنگیان هستیم. تا کنون پویش هایی مختلفی مانند «چرا باید شرط سنی دانشگاه فرهنگیان 22 سال باشد در حالی که بسیار ناعادلانه است»، «تغییر شرایط سنی جذب دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان از ۲۲ به ۲۵ سال» و «شرایط سنی و نحوه پذیرش دانشگاه فرهنگیان و تربیت معلم کنکور 99» با امضای چند هزار نفری داوطلبان برای تغییر در شرایط پذیرش دانشگاه فرهنگیان شکل گرفته که تا کنون بی نتیجه بوده است.

کنکور 92 و تغییرات در سن ورود دانشجویان

ماجرای اعتراض داوطلبان کنکور سراسری به شرایط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان از سال 92 و با شروع کار دولت یازدهم آغاز شد. در سال 92 تغییراتی از جمله کاهش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان از 24 سال به 22 سال به تصویب رسید و منشا اعتراضات داوطلبان کنکور سراسری شد. در سال های اخیر و با افزایش رغبت داوطلبان کنکور سراسری به دانشگاه فرهنگیان به دلیل مزایایی از جمله استخدام قطعی بعد از فارغ التحصیلی و معافیت از خدمت سربازی، اعتراضات پیرامون سن ورودی داوطلبان به دانشگکاه فرهنگیان افزایش نیز داشته است.

سن ملاک است یا دانش

داوطلبان معتقدند از آنجا که سن فارغ‌التحصیلی ۲۸ سالگی است، داوطلبان تا سن ۲۴سالگی هم می‌توانند به دانشگاه راه یابند و در سن فارغ‌التحصیلی (یعنی ۲۸سالگی) دوره تحصیل خود را به پایان برسانند؛ از طرف دیگر تقلیل این شرط باعث می‌شود، حال که ظرفیت پذیرش دانشگاه فرهنگیان بالا رفته است داوطلبان بیشتری برای پذیرش در این دانشگاه شرکت کنند و رتبه‌های برتری به آنجا راه یابند، زیرا تا زمانی که ظرفیت پذیرش کم و شرط سنی ۲۴سال مطرح بود متقاضیانی با رتبه‌های عالی در دانشگاه فرهنگیان پذیرش می‌شدند، اما با گذاشتن شرط سنی ۲۲ سال و افزایش ظرفیت دیگر از این خبر‌ها نیست و این دانشگاه گاهی تا رتبه‌های ۱۲ هزار را نیز ثبت‌نام می‌کند.

تصمیمی که با دانشگاه فرهنگیان نیست

محمد بیرانوندی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، هم با تاکید بر اینکه سن ورود به دانشگاه فرهنگیان عادلانه نیست و باید افزایش یابد، گفت: در گذشته سقف سن ورود به دانشگاه فرهنگیان از طریق کنکور 24 سال بود که با بازنگری در سال 92 به 22 سال کاهش یافت اما با توجه به علاقمندی بسیاری از جوانان به شغل معلمی بهتر است با افزایش سن ورود فرصتی به آنها برای اشتغال در این حوزه داده شود.

بیرانوندی افزود: وقتی فرد در سن 18 سالگی دیپلم بگیرد 4 سال برای ورود به دانشگاه فرهنگیان فرصت دارد هر چند این 4 سال مدت زمان زیادی است اما با توجه به افزایش داوطلبان و برای افزایش دامنه انتخاب و رقابت بیشتر می طلبد سقف سن ورود به دانشگاه افزایش یابد.

وی با تاکید بر اینکه افزایش سقف سن ورود به دانشگاه فرهنگیان امری معقول است، ادامه داد: به طور قطع این موضوع را در کمیسیون آموزش مجلس مطرح خواهیم کرد و پیگیری لازم را خواهیم داشت.

نماینده مردم خرم آباد و دوره در مجلس با اشاره به این موضوع که تصمیم گیری پیرامون افزایش سقف سنی ورود به دانشگاه با وزارت آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه است گفت: در حال حاضر مسیرهای جذب معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان، تربیت شهید رجایی و آزمون استخدامی است و در مورد افزایش سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان باید وزارت آموزش و پرورش، سازمان های برنامه و بودجه و امور استخدامی تصمیم گیری کنند.

رایزنی برای افزایش سن ورود به دانشگاه

حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان مدتی پیش از رایزنی برای افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان سخن گفت و افزود: در حال حاضر حداکثر سن قبولی در دانشگاه فرهنگیان 22 سال است یعنی وقتی فرد در 18 سالگی دیپلم گرفت، 4 سال فرصت دارد در کنکور برای رشته‌های دانشگاه فرهنگیان شرکت کند.

وی در خصوص درخواست تعدادی از مخاطبان خبرگزاری فارس برای افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان بیان کرد: در حال حاضر این موضوع مطرح است و شنیده می‌شود برای افزایش سن تا 24 سال رایزنی می‌کنند.

خنیفر ادامه داد: این موضوع توسط برخی نمایندگان مجلس، آموزش و پرورش و سازمان امور اداری و استخدامی در حال بررسی و رایزنی است.

کمیسیون آموزش مخالف افزایش سن

مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در خصوص درخواست تعدادی از داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان برای افزایش سن ورود به این دانشگاه، اظهار کرد: این موضوع در کمیسیون مربوط شورای عالی آموزش و پرورش بررسی شد و مورد موافقت قرار نگرفت.

وی ادامه داد: در گذشته سقف سن ورود به دانشگاه فرهنگیان از طریق کنکور 24 سال بود که این سن به 22 سال تقلیل یافت، چرا که کارشناسان معتقدند هر چه سن پایین‌تر باشد، فرد آمادگی بهتر برای فراگیری دانش را دارد و هر چقدر فرد مسن‌تر شود، با مشکل مواجه می‌شویم.

نوید ادهم تصریح کرد: معمولاً دانش‌آ‌موزان در سن هجده سالگی دیپلم خود را می‌گیرند و دو سال هم فرصت دارند که خود را برای کنکور آماده کنند و این در حالی است که تا 22 سالگی امکان شرکت در کنکور برای ورود به دانشگاه فرهنگیان وجود دارد.

وی افزود: دو بار موضوع افزایش سن داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان در کمیسیون ذیربط مطرح شد که از زوایای مختلف بررسی کردند و مخالف بودند.

اعتراضات به نتیجه می رسد؟

افزایش اعهتراضات به خصوص در فضای مجازی باعث شده است تا سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت هم در نامه‌ای به دبیر شورای عالی آموزش و پرورش خواهان رسیدگی به درخواست‌های بسیار زیاد جوانان معترض شود. حالا باید منتظر ماند و دید امسال مسئولان تاکجا پیش می‌روند و آیا حاضرند صدای معترضان را که در این سال‌ها یقیناً به آن‌ها رسیده است، پاسخگو باشند یا همچنان سکوت می‌کنند و روند گذشته را ادامه می‌دهند؟!

* نویسنده: امین خلیق

مرتبط ها